Baschet

O (primă) repriză bună nu a fost de ajuns pentru primul succes european: FCC UAV Arad – VBW Arka Gdynia 63-72





Rezultatele slabe obținute de FCC UAV Arad în precedentele două întâlniri din cadrul Grupei D a FIBA EuroCup, 64-68, cu Orman Genclik, din Turcia (acasă) și 53-89, cu Polskie Przetwory Bydgoszcz (din Polonia), nu au mai atras publicul arădean la Polivalentă și pentru vizita liderului din campionatul polonez, VBW Arka Gdynia. În fața a aproximativ 700 de spectatori, Hadzovic și colegele sale și-au surprins adversarul doar în prima repriză, au mai ținut puțin ritmul și în sfertul trei, pentru ca la final să cedeze cu 63-72 (21-15, 25-23, 9-15, 8-19).

Dincolo de o revanșă europeană, „galben-albastrele” ar fi trebuit să demonstreze că au făcut progrese și față de meciurile cu Brașov sau Constanța, câștigate la limită în startul prezentei ediții a LNBF. Începând cu Hadzovic, Akathiotou, Baptiste, Racic și Madden, jucătoare care s-au și aflat pe parchet în majoritatea minutelor, gazdele au făcut o primă repriză foarte bună.

Doar startul de meci a fost puțin nereușit, dar asta și pentru că americancele Higgins și Thomas s-au încălzit mai repede. Treptat, însă, elevele lui Bogdan Bulj au ieșit la rampă cu aproape tot efectivul. Baptiste, Hadzovic sau Akathiotou au pus puncte importante, iar de la un parțial 10-15 s-a ajuns la 16-15. Cireașa de pe tort a pus-o sârboiaca Racic, care a marcat de la mijlocul terenului cu 3 secunde înainte de a suna sirena. 21-15 a fost scorul primului sfert.

Evoluția bună a arădencelor a continuat și după prima pauză mică. Avea să-și intre în mână și Stephanie Madden, care a marcat și niște coșuri spectaculoase, dar întreaga echipă a făcut un joc bun pe ambele faze. S-a ajuns la diferența maximă de 10 puncte: 46-36, după 18 minute, pentru ca la vestiare să se intre la scorul de 46-38.

Startul actului secund a fost modest de ambele părți. Timp de 5 minute, jucătoarele celor două echipe s-au întrecut în ratări, unele dintre ele chiar din poziții foarte simple. Deblocarea a venit mai ales în dreptul polonezelor, care au început să revină treptat pe tabelă, 48-46 (min. 26). Bulgăroaica Georgieva și-a păstrat echipa în avantaj pe tabelă și la finalul sfertului trei, după o „triplă” spectaculoasă, dar ecartul lui Gdynia era minim: 55-53.

Iar de aici încolo, Aradul a slăbit ritmul până în minutul 36 a mai marcat doar 4 puncte, în timp ce adversarele, nu mai puțin de 12, cu Thomas și Szymkiewicz extrem de eficiente din toate pozițiile. La 61-70, în minutul 37 soarta meciului era deja jucată. Marjanovik a marcat ultimele puncte pentru ARad, iar concluzia confruntării a scris-o Higgins: 63-72.

Așadar, față de confruntările precedente când finalul de meciuri a fost punctul forte al arădencelor, acum a fost exact invers și a venit și al treilea eșec în EuroCup. Revanșa trebuie să vină sâmbătă (ora 18), în campionat, tot la Arad, în derby-ul de podium cu Rapidul.

Formații și marcatoare:

FCC Baschet UAV Arad: Akathiotou 14 (2×3), Hadzovic 14, Baptiste 12, Madden 8, Marjanovic 6,  Racic 6 (2×3), Georgieva 3 (1×3).

VBW Arka Gdynia: Szymkiewicz 18 (3×3), Higgins 14, Thomas 14, Borkowska 10, Fontaine 5, Podgorna (1×3), Kastanek 3 (1×3),  Niemojewska,  Zytkowska,  Yurkevichus.

Arbitri: Tamas Foldhazi, Dénes  Tozser (ambii din Ungaria), Maid Lasetovic (Bosnia Herțegovina)

Comisar FIBA: Damir Kunosic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button