UTA Arad

UTA, între Buzău și Voluntari! Balint: „O victorie aduce o stare de spirit mult mai bună, e doar la îndemâna noastră să rezolvăm această situație”





După exact două luni de zile, UTA a simțit – din nou – gustul victoriei după 3-1 pe terenul divizionarei secunde, Gloria Buzău. Meciul a contat pentru etapa a doua a grupelor Cupei României Betano, în timp ce situația din Superligă rămâne foarte grea. Ea ar mai putea fi ușor dreasă cu ocazia vizitei celor de la FC Voluntari, chiar înainte de pauza pentru „mondialele” din Qatar. Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu Voluntari!

Realitatea pentru noi este una singură și anume că toate meciurile sunt foarte dificile, indiferent de adversar”

Cu un succes, arădenii au șanse mari să părăsească poziția a 15-a (direct retrogradabilă), ținând cont de faptul că FC U Craiova are meci greu acasă, cu FCSB. „Este clar că o victorie aduce o stare de spirit mult mai bună și am fi naivi și chiar puțin ipocriți să ascundem faptul că exista o stare de apăsare și înaintea meciului cu Petrolul. Într-adevăr, după schimbarea antrenorului, cel puțin la nivelul motivației și la nivelul determinării s-a văzut o schimbare, dar rezultatul a fost negativ și nici ca joc lucrurile nu au decurs așa cum ne-am fi dorit. Apoi, a venit meciul de la Buzău, un meci de Cupă pe care eu, personal, l-am luat ca pe o oportunitate pentru ă a regla anumite aspecte. Pentru că, de cele mai multe ori, doar prin meci poți regla unele detalii de ordin tactic, dar mai ales la nivelul spiritului colectiv, căci de asta avem nevoie, de un spirit colectiv foarte puternic. În plus, avem nevoie de acel gust al victoriilor, l-am simțit în Cupă, dar sperăm și o să facem tot ceea ce ține de noi să obținem victoria și în campionat. Din păcate, în acest moment cred că realitatea pentru noi este una singură și anume că toate meciurile sunt foarte dificile, indiferent în fața cărui adversar evoluăm. Dar, pe de altă parte, există și un aspect pozitiv, faptul că e la îndemâna noastră să rezolvăm această situație. Am încredere în băieți, au potențial, important e să ne revenim un pic din punct de vedere mental și să încercăm să abordăm absolut fiecare detaliu al jocului cu curaj, cu încredere și sunt convins că vor veni și realizările”, a menționat Laszlo Balint cu două zile înainte de vizita ilfovenilor lui Liviu Ciobotariu. Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

„Probabil, apăsarea, frustrarea se reflectă și în cartonașe”

Chiar dacă îi recuperează pe Anton, Șteau și – probabil – pe Abeid, față de deplasarea de la Buzău, UTA îl pierde pe Erion Hoxhallari. Albanezul a fost eliminat la Buzău și echipa arădeană bifează al patrulea meci din ultimele 5 disputate cu cel puțin un cartonaș roșu. Ținând cont de faptul că împotriva Argeșului, au fost chiar doi eliminați, Erico și Șteau. „E o problemă evidentă aceasta. Eu am avut discuții și individuale și cu tot grupul pentru a  încerca să evităm cel puțin situațiile ce nu necesită faulturi de galbene sau roșii. Există situații în care ar fi justificate aceste sancțiuni, ca să protejezi un rezultat, dar nu cred că a fost cazul nostru în ultimele etape. Probabil și această apăsare, această frustrare că lucrurile nu merg cum ar trebui se reflectă și  în aceste cartonașe, dar lucrăm și la acest aspect”, mai afirmă Balint, pe care suspendarea lui Hoxhallari chiar îl încurcă, ținând cont că și Chindriș e suspendat (cumul de galbene), dar și accidentat, condiții în care are la dispoziție doar doi fundași centrali mari și lați, Erico și Benga.

Balint: „S-ar putea să încercăm și altceva de la mijloc în sus”

Doar că lipsa indisponibililor e mult mai mult lungă și pe ea se mai află Vukcevic (care și-a reluat doar alergările după accidentarea la umăr), Cascini, Isac și Ademi, toți cu probleme de ordin muscular. „Eu sper să-l recuperăm măcar pe Abeid, altfel trebuie să găsim o altă variantă, să improvizăm – probabil – în bandă. Ați văzut că și la meciul cu Buzăul am terminat cu Stahl fundaș dreapta, poate va trebui să-l folosim din nou acolo, cu Voluntariul. Cu toate că, dacă Doamne ferește se întâmplă ceva, sunt și alte implicații și atunci trebuie să fim atenți la ceea ce ne asumăm. Le-am și băieților, că dacă am nevoie de un atacant să intre fundaș central trebuie să o facă, toată lumea trebuie să aibă acest spirit, nu trebuie să ne găsim scuze și alibiuri. Este o situație dificilă și din acest punct de vedere, al indisponibilității lor, dar trebuie să găsim soluții și să intrăm pe teren hotărâți să facem tot posibilul să câștigăm jocul. La un moment dat, mă gâdeam să schimb sistemul, dar acum nu mai e cazul și asta pentru că nu mai avem decât doi fundași centrali apți. Dar, s-ar putea să încercăm și  altceva de la mijloc în sus, mai sunt încă două zile de antrenamente în care ne gândim la variante și mai ales la soluții. Și din punct de vedere tactic trebuie să fim cât se poate de coerenți în acest moment. Este un meci important, mai ales prin prisma întreruperii care urmează. Ne dorim foarte mult o victorie, ca să putem să abordăm tot ce înseamnă pregătire în următoarele săptămâni de la un nivel al încrederii cât se poate de bun”, a adăugat Balint.

Un comentariu

  1. Ieri a fost Chiajna-CSA Steaua,un meci interesant de Liga 2,in care un mijlocas defensiv a fost foarte bun, timisorean si var cu fostul international roman Paul Codrea….este vorba despre Dorin Codrea,capitan la Chiajna,titular meci de meci,fizic foarte bun undeva la 1,85,multe recuperari ,foarte bun pasator(nu cred ca a avut o pasa gresita si a jucat multe mingi),diagonale foarte bune stanga-dreapta direct pe mijlocasul de banda,pase din prima corecte….este vazut de cineva?25 de ani. Eu cred ca baiatul ca tehnica,fizic,viziune in teren,viteza de joc este mai bun ca Andrei Artean de la Farul!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button