UTA Arad

După ce a apărat un penalty la Buzău, Balauru e favorit să joace și cu Voluntariul: „Trebuie să faci tot ceea ce ține de tine să duci echipa pe o linie dreaptă”Dragoș Balauru a făcut un meci bun miercuri în victoria arădenilor de la Buzău (3-1), în Cupa României. Goal-keeperul, care a împlinit chiar astăzi 32 de ani, a apărat un penalty și a avut mai multe intervenții importante împotriva formației la care a jucat în toamna lui 2019.  „Nu a fost un sentiment special, a fost bine că am apărat, pentru că eram așa într-un moment puțin mai dificil. E bine că am câștigat, căci în meciurile cu echipe din eșaloane inferioare se poate întâmpla orice. Nu mai rețin exact numărul penalty-urilor apărate, dar am câteva. Ultimul înainte de acesta fusese cel de pe terenul lui Dinamo, când am învins cu 1-0. Nu știu neapărat dacă acel penalty m-a pus în fața lui Florin (n.a. Iacob) pentru meciul de duminică, poate tot meciul în ansamblul lui, am făcut un meci bun. Nu m-a bucurat în special acel penalty apărat, cât evoluția per total a echipei și a scorului. Pe de altă parte, am fost supărat că am primit gol, nu neapărat că a fost din fază fixă. Nu trebuia să primim gol, ci trebuie să creștem de la meci la meci, să depășim această perioadă. Nu putem spune că e o perioadă neagră, dar una puțin mai grea, prin prisma accidentărilor și suspendărilor. Când intri într-o astfel de perioadă, trebuie să faci tot ceea ce ține de tine să duci echipa pe o linie dreaptă”, afirmă Balauru, care a împlinit chiar astăzi, 11 noiembrie, 32 de ani.

Apărătorul buturilor utiste a jucat la Voluntari timp de trei ani şi jumătate, între ianuarie 2015 şi iunie 2018, perioadă în care a cucerit şi două trofee, Cupa şi Supercupa României. „Achim este încă acolo din perioada în care jucam eu. Astăzi, Voluntariul este o echipă cu talie, joacă cu trei fundași centrali. Ei sunt cam aceiași din sezonul trecut, joacă același fotbal, doar că nu au avut rezultate. Au fost tot timpul exemple, Clinceniul, care a prins play-off-ul și după…la revedere. A fost Sepsi, care a avut un an foarte bun, a început anul următor foarte slab. Sunt perioade și perioade în viața unei echipe, tot felul de conjuncturi”, a adăugat Dragoș Balauru.

Un succes în partida de duminică ar aduce o oarecare linişte utiştilor în cele trei săptămâni în care Superliga va fi oprită pentru Mondialul din Qatar. „În primul rând, ne interesează punctele, pentru că va urma o perioadă fără meciuri. Dar este o perioadă binevenită, pentru că noi mai trebuie să punem la punct anumite lucruri. Jucătorii care nu au lucrat cu Gyuszi (n.a Laszlo Balint) au timp să înțeleagă mai bine ceea ce le cere, iar această perioadă chiar este binevenită, după părerea mea”, mai opinează portarul arădenilor.

Pentru Balauru, perioada de adaptare la schimbările de pe banca tehnică a fost rapidă, deoarece a mai lucrat atât cu Laszlo Balint, cât și cu arădeanul Dan Țapoș, antrenorul cu portarii al UTA-ei. „Pentru noi cred că este mult mai bine, pentru că noi știm ceea ce ne cere Gyuszi (n.a Laszlo Balint), îl cunoaștem foarte bine și ne este mult mai ușor să înțelegem anumite lucruri. Și cu nea Dan (n.a Țapoș) la fel, am lucrat o perioadă, îmi place stilul dânsului, lucrez foarte bine cu el. Așadar, celor vechi ne-a fost mult mai ușor să ne adaptăm”, a concluzionat goal-keeperul „roș-albilor”.Un comentariu

  1. Daca vreodata am ajunge la lovituri de departajare, sa zicem in Cupa, l-as baga pe Balauru, doar ca sa apere 11 m. Bravo !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button