UTA Arad

După 59 de ani, UTA și Vojvodina sunt din nou față în față la Arad! De azi se vând bilete la meciul de duminică





Anul trecut, pe 4 septembrie, UTA disputa primul ei amical internațional pe Arena Francisc Neuman. FC Kolubara Lazarevac, din Serbia, era prima invitată a roș-albilor pe stadionul arădean, meciul încheindu-se cu o remiză albă.

Duminică (de la ora 15), 20 noiembrie 2022, porțile arenei se deschid din nou pentru o întâlnire internațională, la Arad sosește Vojvodina Novi Sad, parteneră tradițională a Bătrânei Doamne în asemenea momente. Clubul UTA pune în vânzare de azi, de la ora 15, bilete online pentru meciul cu sârbii de pe locul 5 în prima ligă. Fizic, tichetele se pot procura de la arena „Francisc Neuman”, după următorul program: joi, între orele 13-21, vineri, între orele 16-19, sâmbătă, între orele 10-13 și duminică, între orele 11-15. Prețul unui bilet este de 10 lei, la peluză, 20 de lei, la tribuna a II-a și 30 de lei, la tribuna I. La tribuna VIP, prețul este următorul: 200 lei (interior) și 300 de lei (exterior). Evident, abonamentele nu sunt valabile pentru acest meci, doar accesul pentru copiii de până la 3 ani rămâne gratuit.

Remember UTA – Vojvodina din urmă cu 59 de ani

Clubul UTA a făcut prefața meciului cu un pas înapoi în timp, pe când cele două echipe stăteau față în față pe stadionul construit de Francisc Neuman. UTA și Vojvodina s-au întâlnit pe 8 octombrie 1963, era o toamnă în decursul căreia trupa din fosta republică Yugoslavia susținea un turneu în România. După meciurile cu Știința Timișoara și Farul Constanța, a venit rândul confruntării cu UTA, antrenată atunci de Cibi Braun și Coco Dumitrescu.

Un prim act fără evenimente deosebite a fost urmat de un start exploziv de repriză secundă, cu gol arădean. „În urma unei combinații reușite cu Tomeș, Chivu înscrie spectaculos unicul gol al partidei”, nota cotidianul arădean „Flacăra Roșie”. Pe Dumitru Chivu (83 de ani), autorul golului de atunci, suporterii arădeni l-au văzut, în urmă cu două săptămâni, dând lovitura de începere a meciului cu FC Argeș.

Au jucat în acel meci din ’63:

UTA: Coman – Pecican, Kapas, Neamțu – Comisar, Metskas – Leac (Selymesi), Tomeș, Țîrlea (Chivu), Floruț, Farkas

Vojvodina: Stankovic – Tadișin, Jergic, Hevizi (Santa) – Senkin, Nestivski – Werner, Radosav (Paskov), Lambi, Sekeres, Pusibrk

Vojvodina Novi Sad a fost fondată în anul 1914. E dublă campioană, în 1965-1966 și 1988-1989.

În fotografie sunt: Bakos, Chivu, Leac, Ion Vasile (sus), Selymes, Selymes, Czako I, Sârbu, Dumitrescu (antrenor), Coman, Floruț, Farcaș (mijloc), Pecican, Metskas, Leac, Comisar (jos)

12 comentarii

  1. Chiar nu se putea lasa intrarea libera ? Slab management slaba gandire . Cati bani cred ca fac ? Mai mult se fac de rusine.

    0
    0
    1. De când mă stiu, fie că a fost in B sai liga 1, la UTA meciurile amicale n-au fost cu intrare liberă. Cel putin eu nu-mi aduc aminte. Sper că esti din Arad.

      0
      0
    2. Numa gratis visați.Va faceți de râs voi care tot comentați pe tema asta.
      In caz că nu știți trebuie plătită chirie la stadion chiar dacă e meci amical plus alte cheltuieli.
      Incredibil !!!
      Nu e obligatoriu mersul la stadion, stați acasă și nu mai comentați aiurea

      0
      0
    3. Eu zic sa faci o cerere catre Primarie si Recons,ca sa nu taxeze UTA pentru acest meci,chirie,curent,anexe,etc…Stai acasa si apoi intreaba daca nu se televizeaza pe undeva…

      0
      0
  2. Formula apropiata de debutul meu ca suporter. În ’61/62 , am mai apucat pe Szucs, Bacut II, Neamțu, Seres, Faur, rezerva la Coman Liviu, sibian la origini. Acum vin Ion Vasile, zis, Tzae, Sârbu din București amândoi. Plecase Parcalab la Dinamo și vine Selimessy, Szakacs II, și celebru Mircea Sasu în schimb cu Parcalab. Idoli erau Comisar, un Cascini la cub, Metkas, Chivu, Tarlea senior. Deși fiecare meseriaș ca echipa o duceai greu.. Erau și la alții valori Timișoara avea atacul… Igna, Remus Lazăr, Manolache, Lereter, Mitzaru. În formule 3-2-5″.

    0
    0
    1. Frumoase timpuri domnule Gavrilă. Pe atunci la stadion era ca la teatru., se făceau glume
      și nu era atâta încrâncenare, se încuraja echipa decent, fără înjurături. Astă vară am fost la Arad
      la meciul cu Craiova lui Mititelu, cu nepoții. În prima repriză a fost frumos dar în repriza a doua au
      început să înjure fără pic de rușine față de copii și doamnele din tribună. Am fost tare dezamăgit.

      0
      0
  3. Înșiruirea numelor din fotografie nu este corectă. dacă se poate rectificați – lipsesc Neamțu( cred că este cel de lângă Floruț) și Kapaș.

    0
    0
  4. Fotbalul în esență lui, a păstrat spectacolul, publicul în schimbare nu îl păstrează. Sunt în joc sume de bani, cheltuieli și tensiunea coboară pe gazon. Cei mai vechi au trăit perioade când evoluția echipei îți,, sfasie” somnul. Dacă un arbitru prost te fura, închipuiți-vă cum era sa te fure programatic în epoci apuse. Cu ’70 , formația era pe plan intern de nefurat. Nu tzine mult, dar intri în istorie cu smerenie și ideea ca ai fost acolo, în marea masa a iubitorilor de UTA !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button