ACB IneuGloria LT Cermei

Ineul și Cermeiul se duelează pentru trei puncte mari în subsolul din C8! P. Codrea: „Meci de care pe care” v.s. E. Pașcu: „Avem mari speranțe”





Cele mai slab clasate divizionare terțe arădene se duelează vineri (ora 14) pe „Centralul” ineuan, în cadrul etapei a 13-a. Gazdele de la ACB sunt pe locul 8, cu 10 puncte, în timp ce Gloria Lunca Teuz Cermei ocupă poziția a 9-a și au cu un punct mai puțin în clasament.

Ambele formații vin după rezultate pozitive. Echipa lui Cristi Sculici și Teodor Mihuț a scos un punct în deplasarea de la Carani, cu Buziașul, evoluând aproape 40 de minute în zece oameni, după eliminarea lui Udrescu. Remiza (0-0) a fost plătită, însă, scump căci Mendy și Zdrențan au luat avertismentele ce-i suspendă pentru vizita „sămădăilor”. Totodată, Banam a fost suspendat după eliminarea din meciul „satelitului” din Bocsig în confruntarea cu Șimandul. În aceste condiții, stafful tehnic al Ineului va apela, cel mai probabil, la fundașul de 17 ani, Paul Codrea. „În Liga 3-a nu am prea multe  minute, sunt fundaș central sau fundaș dreapta și am ceva șanse ca să fiu titular cu Cermei, având în vedere că lipsesc Mendy și Zdrențan. Sunt pregătit fizic și mental pentru această responsabilitate în linia defensivă și voi juca prudent, simplu, sper să-mi dau drumul la joc și domnii antrenori să apeleze și mai des la mine, iar din vară să intru – eventual – în vederea unor formații de Liga 2-a . Ca și noi, și cei de la Cermei au mulți jucători tineri și ambițioși. Am fost coleg la Viitorul cu Darius Balazs, va fi un duel frumos, dar și aprig între noi. Ambele echipe avem nevoie de puncte, va fi un meci de care pe care, dar sper să fim noi cei victorioși”, a spus cel mai mic dintre frații Codrea, frații săi Marian, Mario și Emil, care au evoluat și ei pentru formațiile arădene Crișul, Sebiș sau UTA. Paul a fost antrenat timp de doi ani de Dinu Maghici la Viitorul, iar din vară aparține celor de la Ineu.

Omul de trei puncte al celor de la Cermei în fața celor de la Pecica a fost Eric Pașcu, fundașul de 21 de ani crescut de UTA, revenit în fotbalul arădean în vară de la Timișul Șag (Liga 4-a a județului vecin). Apoi, fostul coleg al lui Miculescu, Isac sau Hrezdac la grupa lui Sandu Gaica sau Adi Ungur a fost accidentat. „Am revenit după problema medicală la meciul cu Buziaș, este o atmosferă plăcută, un grup unit, mulți tineri care speră să joace mai sus. Am cam avut ghinion în tur, dar sperăm ca în retur să trecem de pasa proastă în care am fost la majoritatea meciurilor. Am piredut prea multe puncte final de meciuri, în special pe fondul lipsei de experiență, dar și a ghinionului. Mă bucur că deja am întors deja puțin lucrurile în favoarea noastră și am marcat noi pe finalul partidei cu Pecica. Mă bucur că mi-am ajutat echipa cu golul de 3-2, cred că am meritat victoriam, am fost superiori. Mergem cu foarte mari speranțe la Ineu, vrem cele trei puncte ca să evadăm din zona nisipurilor mișcătoare. A fost o săptămână foarte bună, ne-am ridicat moralul și vrem să luăm și alte puncte din aceste ultime partide ale anului. În afară de Iuga, toți suntem apți pentru această deplasare la Ineu. Întâlnim o echipă greu de bătut, cu mulți tineri care își doresc mai mult. Îi au și pe jucătorii de culoare care au adus multă calitate și care s-au acomodat deja, sunt adversari redutabili pentru noi”, spune Pașcu, folosit fundaș central de Cristi Todea mai ales după accidentarea gravă a căpitanului Rafael Iuga.

Formații probabile:

Ineu: Merșca – P. Varga, P. Codrea, Șerban, Cahill – Spătaru – Jurj, Wilmer, Ndoye, Jurj – Toure.

Cermei: Bodea – Cleuța, Lazăr, E. Pașcu, Deta – Piț,  D. Salka – Vlad, Mateucă, P. Varga – Novac.

Arbitri: Cătălin Flonta (Cluj-Napoca) – Daniel Lar (Baia Mare), Cristian Mureșan (Cavnic – Maramureş)

Observatori: Octavian Șovre (Satu Mare), Gheorghe Ilici (Timişoara)









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button