Fotbal junioriUTA Arad

Pancu, despre convocarea lui Pop: „Au contat minutele jucate în special în prima ligă, are toate şansele să aibă un viitor frumos”





Printre jucătorii convocați de Daniel Pancu la naționala sub 20 de ani, pentru „dubla” amicală de la Arad, cu Italia și Polonia, se află și Rareș Pop. Mijlocașul de 17 ani a devenit titular la UTA și chiar a jucat constant bine în Superligă. Nu mai departe de meciul cu FC Voluntari, de duminică, la care a asistat și Pancu, arădeanul a oferit „asistul” pentru Keseru, la singurul gol al „roș-albilor” în remiza cu 1-1.

Pop și „faristul” Borza, și el cu evoluții bune pentru echipa lui Gică Hagi, sunt mezinii „tricolorilor”, în condițiile în care limita de vârstă este de 2002. „L-am urmărit și pe Negoescu, de la UTA, dar la precedenta selecție am riscat foarte mult cu mulți dintre jucători, iar acum un criteriu de bază, principal, au fost minutele, în special cele în prima ligă. Chiar dacă e un jucător născut în 2005, cum e şi cazul lui Borza, nu e importantă vârsta. În schimb, e importantă liga în care joacă, evoluțiile lor, am fost și l-am văzut pe viu o repriză cu Voluntari. Pe lângă talentul indiscutabil, e un jucător care mi-a cerut voie să meargă la școală și astăzi și luni, un elev eminent, din câte am înțeles şi are toate şansele să aibă un viitor frumos. Nu a contat în nici un fel faptul că joacă la UTA, practic a fost selecţionat pe merit. Altfel, am mai avut pe listă și jucători de 2004, de Liga a II-a, pe care nu am putut să îi iau, pentru că au fost selecționați de Alex Pelici la U19”, a spus Pancu cu 24 de ore înainte de duelul cu Italia.

Fostul atacant al lui Besiktas a vorbit cu admirație despre „squadra azzura” și tehnicianul acesteia. „Carmine Nunziata e angajatul federației italiene din 2012 și cred că se ocupă de această generație de ani buni de zile. Eu cred că de minimum trei ani, chiar o să-l întreb mâine. Sunt curios, pentru că Italia are trasee de joc bine stabilite, automatisme de la mijloc în sus, cu jucători plini de calitate. Mai mult, de la meciul de acum 5 luni de zile, de la europene, jucătorii italieni au făcut un pas în față, mulți joacă constant la un nivel foarte bun, pe când ai noștri…Ei joacă mâine aici cu 15 jucători care au fost și la Euro, noi am rămas cu 4…”, a adăugat Daniel Pancu.

România – Italia la nivel de U20 se joacă joi seara, de la ora 21, pe arena „Francisc Neuman”. „Tricolorii” au pierdut ambele partide din Elite League, 1-2 în Cehia și 0-1, la Arad, cu Germania, în timp ce Italia a cedat acasă, 0-1, cu Polonia și a câștigat cu 2-1 în Portugalia, după reușitele semnate Volpato (AS Roma) și Casadei (Chelsea). Acesta din urmă nu este convocat pentru partida din orașul nostru.









Un comentariu

  1. Nu mă mai pot uita la meci din cauza acestor comentatori. Nicio informatie despre spectatori câti sunt, teren, temperatură afară…nimic. Doar critică jocul românilor si îi laudă pe italieni. Catastrofali comentatori

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button