Crisul Chisineu-Criș

Crișul – la primul duel de play-off al stagiunii pe terenul Ghirodei! Pașca: „Să ne punem în valoare forța grupului, nu au cu ce să ne surprindă!”





De 12 etape a avut nevoie Crișul Chișineu Criș pentru a urca în „careul de ași” al seriei a 8-a a Ligii a III-a. Băieții lui Dan Stupar, Remus Lung și Ovidiu Pașcalău au început un parcurs pozitiv de la turul partidei cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, de pe 16 septembrie. Atunci, a ieșit o remiză, 1-1, iar de atunci au mai urmat trei victorii și cinci rezultate de egalitate. După ce dispus cu 3-0 de la Pobeda Star Bîșnov, „alb-albaștrii” au acumulat 18 puncte, sunt pe locul 4 și vineri, de la ora 14, au un prim duel de play-off, cu timișenii lui Soin Bălu. Aceștia s-au întors pe locul 2 după o singură etapă în care au fost pe 3, profitând de remiza (0-0) Lipovei cu Reșița.

De altfel, cei de la Ghiroda au fost învinși chiar de lipovani (2-0) în precedentul joc de pe teren propriu, însă după ce s-au impus la Periam cu 2-1 sunt din nou a doua forță a seriei, chiar înainte vizita celor de la Crișul. „Ne așteptam cu Pobeda să avem un meci mai greu, dar am marcat în prima repriză din situațiile importante create și a fost ușor de gestionat apoi un 3-0. Am avut posesie, adversarul a căzut și fizic și psihic. În tur, cu Ghiroda am făcut 1-1 pe terenul nostru, după ce am avut 1-0. Din păcate, Gavrilaș a fost eliminat de pe teren, am încercat să conservăm scorul, dar nu am reușit decât un egal. Ne așteaptă un meci greu vineri, este alt antrenor, alte ambiții, altă filozofie. E clar că-și doresc victoria, dar și noi trebuie să dăm o și mai mare valoare punctelor cu Pobeda. Nu pregătim nimic special, vrem doar să punem în valoare forța grupului, nu cred că au cu ce să ne surprindă. Vom fi pregătiți de orice situație, am început deja să discutăm despre adverar, o vom face și joi și mergem la Ghiroda cu temele făcute”, susține Adelin Pașca.

Fotbalistul de 22 de ani a semnat cu Crișul în vara lui 2021, din returul sezonului trecut a început să joace constant sub comanda lui Adi Abrudean, iar azi face un cuplu sudat de fundași centrali cu Hreniuc. De când Crișul a început seria pozitivă, în urmă cu 9 runde, a mai primit doar 6 goluri, iar Pașca are meitele sale. „Pe linia defensivă avem responsabilități mari, antrenorul ne cere organizare foarte bună și cât mai exactă, de la care se pornește construcția cu mingea jos. Mă înțeleg bine cu colegul Hreniuc, fur meserie de la el cât pot, mă ajută și mă corectează. Am reușit să sudăm relațiile de joc și umane toată echipa, socializăm și în afara stadionului, este un grup foarte frumos. Personal, îmi doresc să joc cât mai mult, să muncesc cu seriozitate și anul viitor poate voi reuși să fac pasul mai sus, la Liga a 2-a, ori cu echipa mea ori la alt club”, mai spune apărătorul crescut de Podgoria Pâncota.

Formații probabile:

Ghiroda: Mosoarcă – Sporin, Hecsko, Stupu, Velcan – Schinteie, Jichici – Mancaș, Cristodulo, Vasluian – Mura.

Crișul: Iliescu – Haloș, Hreniuc, Pașca, Burlă – Dinu, Grigore – C. Popa, Janu, Toboșaru – C. Barbu.

Arbitri: Narcis Bodocan – Marius Bălan (ambii din Cluj-Napoca), Răzvan Nistoran (Reşiţa)

Observatori: Pantea Cornel (Oradea), Sergiu Găman (Târgu Jiu)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button