UTA Arad

Suporterii au decis: Un nou fan-shop va folosi marca UTA începând din luna ianuarie și se va lansa o altă aplicație destinată susținătorilor „roș-albi”!





UTA va rămâne, în curând, fără dreptul de a comercializa produse cu marca orginală a clubului. Decizia a fost luată în unanimitate (au fost doar două abțineri), aseară, în Adunarea Generală Extraordinară a Suporter Club UTA, desfășurată Casa de Cultură a Sindicatelor din Arad și la care au luat parte aproximativ 50 de fani. Motivul? Susținătorii „roș-albilor” au descoperit că banii încasați de fan shopul oficial nu au ajuns în conturile clubului, iar situația nu mai poate fi tolerată, cu toate că lucrurile s-au schimbat din luna august a acestui an după anchetele și presiunile publice ale suporterilor arădeni.

Proca: „E și o reparație morală pentru toți cei care au cumpărat produse de la fan-shop”

În acest sens s-a prezentat și un slide ce a circulat încă de luni pe rețelele de socializare privind o rețea de firme ce ar controla – practic – toată distribuția de echipament sportiv către către cluburile și asociațiile sportive din orașul și județul Arad. Conform acestei analize, Alexandru Meszar ar fi cel care a instrumentat totul, iar fanii nu mai doresc să se asocieze sub nicio formă cu acesta. Prin urmare, Suporter Club UTA va avea peste câteva săptămâni propriul fan shop. Dacă nu se va „moșteni” spațiul de la stadion al actualului magazin, noul fan-shop se va deschide, cel mai probabil, la „Atrium Mall”, dar produsele vor fi comercializate și online. Totodată, în zilele în care UTA va juca pe teren propriu, suporterii își vor putea achiziționa produse promoționale cu marca (sigla) echipei emblemă a orașului de la un stand mobil plasat la arena „Francisc Neuman”.

„Decizia Suporter Club UTA a fost luată cu o majoritate covârșitoare de voturi <<pentru>>, niciun vot împotrivă și doar două abțineri. Rezultatul votului vine ca urmare a neregulilor sesizate atât de noi, cât și de mass-media, nereguli din care reiese destul de clar faptul că persoana care conduce clubul UTA și acoliții săi se îmbogățeau pe spatele, pe buzunarul și pe sentimentele suporterilor utiști. Asta în vreme ce banii proveniți din vânzările de produse cu marca <<UTA>> ajungeau în firma lui Alexandru Meszar și nu direct în conturile clubului, așa cum spera fiecare fan care a achiziționat un tricou, o șapcă, o bluză sau măcar un pix din magazinul oficial. Pe aceste considerente, noi, Suporter Club UTA, entitate deținătoare a acestor drepturi privind marca <<UTA>>, am luat decizia de a nu-i mai lăsa pe acești indivizi să-și umple buzunarele pe spatele fanilor. E și o reparație morală pentru toți cei care au cumpărat produse de la fan-shop, crezând că în felul acesta ajută clubul, pentru ca apoi să constate că în situația financiară pe anul 2021, cifra din dreptul veniturilor din activități comerciale era 0. Totodată, ținem să precizăm că activitatea sportivă nu va fi afectată, deoarece nu se ia în calcul retragerea dreptului de a folosi marca UTA în competițiile sportive” a menționat Dani Proca, președintele Suporter Club UTA.

Unde merg banii din profitul vânzării de produse promoționale la noul fan-shop?

Profitul realizat astfel va direcționat astfel: spre Academia UTA (pentru susținerea activității sportive, cumpărarea de echipamente, mingi, dar achitarea deplasărilor pentru meciuri oficiale sau cantonamente), spre fanii care vor efectua deplasările în țară pentru a fi alături de echipa favorită, dar pentru finanțarea unor proiecte ale Suporter Club UTA, tot în beneficiul clubului. Liderii Suporter Club UTA au ținut să precizeze că preluarea și administrarea fan shop-ului este o măsură ce se dorește a fi temporară. Mai precis până când destinele „Bătrânei Doamne” vor ajunge în mâinile unei conduceri pe care ei o vor considera credibilă. Atunci, dreptul de folosință al mărcii UTA în scopul comercializării de produse va fi dat, din nou, clubului.

Clubul și firmele asociate vor fi notificate: termenul de grație – ianuarie 2023

Până una alta, cel mai probabil până la finalul acestei săptămâni, reprezentanții SCU vor notifica clubul și firmele asociate în ceea ce privește această decizie. Totodată, va fi oferit și o perioadă de grație, pentru epuizarea stocurilor și a în vederea închiderii activității. Termenul dat este de două luni de zile, astfel că undeva în a doua decadă a lunii ianuarie 2023 să se deschidă noul fan-shop administrat de SCU. Rămâne de văzut care va fi reacția conducerii clubului UTA la acest demers ce va deveni oficial, dar și a sponsorilor, care – la rândul lor – ar trebui îmbrățișeze noul proiect dacă vor mai dori să apară pe echipamentele cu sigla oficială a grupării arădene.

O nouă aplicație pentru fanii „Bătrânei Doamne”

În fine, tot aseară, fanii au decis să lase în offside aplicația ”UTA FAN”, lansată la începutul lunii octombrie de Football Social Marketplaces Holding Ltd, în colaborare cu conducerea grupării arădene. Suporter Club UTA va lansa o altă aplicație pentru telefoanele mobile la care lucrează încă din vară și care se dorește mult mai interactivă. Vor exista știri și informații statistice despre echipă, dar și conținuturi legate de activitatea suporterilor, plus partea de magazin online.

29 comentarii

  1. Ok, îmi voi cumpăra 10 fulare, 20 de tricouri, șepci am cumpărat 5, patru le-am dat cadou și o să mai cumpăr 5. Din ianuarie să facă galeria borș cu ele. Abonament la anul… prin g ură

    0
    0
  2. Un prim pas! Aștept să retragă cu totul clubul din ghearele găștii falcă & meszar! Dacă nu fac asta îl vor distruge ticăloșii, așa cum distrug orașul și județul!!!

    0
    0
  3. Eu n-am putut trece cu vederea „la care au luat parte aproximativ 50 de fani” 🙂

    Dacă au ajuns ăștia 50 să decidă culori, nume, palmares, suntem clar praf. Ca la țară.
    Bănuiesc că xcelmacu s-a luat din nou în serios prin a „dezvălui” SENZAȚIONALELE date publice.
    Dacă ar face o schemă și cu increngatura ce stă în spatele marelui investitor, presarii lui, firmele, spalaturile de bani… ne-am prinde de cap.
    Probabil o sa o facă atunci când or să se prindă ca au fost manipulați. Asta după campania electorală. Pierdută (din nou) cu succes.

    Așteptăm măcar un punct de vedere, o declarație din partea clubului pe această temă. Sau măcar atunci când o să primească ceva Oficial. Că până acum am auzit destule de la scultrași : amenințări cu dna, cu plângeri depuse, dat în judecată, și de fapt era doar zgomot, dat din gură, pus presiune.

    0
    0
    1. Nici eu nu am putut sa trec cu vederea ca ai si tu posibilitatea sa intri ca si membru in SCU si sa iti expui si tu parerile pertinente asupra temelor de dezbatere si sa pui si tu umarul intr-un fel sau altul la viitorul clubului. Ma gandesc ca e mai usor sa iti expui parerea pe un site si parerea ta sa nu conteze decat la numarul de comentarii?

      Sportul national preferat, datul cu parerea, cand vine vorba de a face efectiv ceva te ascuzi dupa propria incompetenta.

      0
      0
    2. Spui ca SCU sunt doar cu gura dar tu cum esti? Cine te opreste sa fii si tu membru si poate ii luminezi pe ultrasi cum stau lucrurile….sau e mai bine sa-ti dau cu parerea aici fara nici o implicare.

      0
      0
  4. Ba da va intreb eu e nornal ca meszar sa isi puna paravan tot felul de acoliti gen mihai vida ?e normal sa aibe interpusi si sa controleze cam toti bani care intra la uta?

    0
    0
    1. De unde ști? Dintr-un Excel sau o diagramă făcută pentru efectul „senzațional” de un politruc?
      Afacerile se fac între companii,firme. Crezi ca International Alexander nu numără bani și contracte? Nu trece banii prin alte firme?

      Am ajuns să urlăm ca maimuțele dacă cineva ne manipulează cu niște chestii banale, normale, informații publice.

      0
      0
  5. Pentru Academie – DA.
    Pentru deplasari – NU. Sa-si plateasca fiecare din propriul buzunar.
    Pentru proiecte doar cu aprobarea Adunarii generale.
    Si apropo, unde te poti inscrie in aceasta Asociatie? Probabil vor fi mai multi interesati.

    0
    0
  6. Dezbina și cucerește, Divide et impera, dacă și Meszar se pune sa conducă după acest principiu, in 4 ani UTA o va lua din nou din liga 4! Atunci Voi fi curios cine ca investi in echipa sa o ducă pe prima scena! După 40 de ani de mediocritate sportiva ne demonstram acum și mediocritatea vizionara și de abordare a unor probleme !

    0
    0
    1. Wow. Cititule!
      Hai să repetăm istoria:

      Actul 1, Meszar + SCU = Love

      2, SCU aduc chiar ei oamenii lor la noul shop. Love continua.

      3, Un sponsor, International Alexander, adică Apreutesei, pleacă de la UTA la Steaua unde își declară iubirea de Steaua „de mic copil.”

      4, Sponsorul vrea mai mult, o vrea pe UTA la butoniera. Începe să tatoneze terenul, cere un audit, vrea să afle situația financiară. Meszar e deschis, ca in fiecare an, să dea clubul oricăruia care ii plătește înapoi partea lui de investiție. Chestie normală.

      5, Apreutesei nu vrea să plătească partea lui Meszar. Meszar refuză să dea clubul gratis.

      6, Momiți cu funcții într-o viitoare conducere a UTA, ultrasii din SCU sunt atrași de partea „investitorului”. De imagine, se mai adaugă încă 3 investitori, cu potențial financiar net inferior lui Ap.
      Se adaugă și niște vampiri politici, care au simțit că e rost de capital electoral (SB) și ceva Useristi. Se mai adaugă și războiul personal al lui Proca cu Falcă.

      7, Meszar e, din nou, deschis pentru un nou audit, neutru, făcut de o firma de prestigiu internațional. Investitorii sunt așteptați la avocați să semneze auditul. Nu au apărut niciodată.

      8, Înarmați cu „informațiile” din primul audit și cu detaliile de la fan-shop, condus de 2 din peluză (vezi pct 2) se pornește un război penibil : acuze, sifoane, chitanțe apă, fan shop, minciuni, presari plătiți, postaci pe fb, etc.

      9, Conducerea UTA ducând lipsa de o persoana de PR sau departament de relații publice nu știe să reacționeze zilnic cu dezmințiri sau comunicate cum ar vrea masa populară. Așa că se înghite molozul de rahat aruncat de marele investitor cu mâna SCU.

      0
      0
    1. @raul, tu ești Meszar? ?
      Aseară ăia 50 au luat o decizie corectă și de bun simt. Au fost putini nu?
      Așteptăm să se înscrie și alții în SCU, costă 10 lei înscrierea și 50 de lei cotizația pe an și vor fi liberi sa ia cuvântul și să voteze cum vor dori!
      La români când se demonstrează negru pe alb cum se fură și că în 2021 nici leu nu a intrat în contul clubului, tot suporterii sunt de vină. Voi nu aveți rușine?
      Voi ăstia care furați orașul ăsta de 20 de ani și care ați construit un stadion de zece mii de locuri pt suporterii arădeni, cât mai puteți minți?
      Pentru tot cei sceptici, când a dorit SCU răul clubului? Naivilor și smintitilor, cine din SCU dorește să retrogradăm sau să nu facem performanță? Meszar are spate politic, de asta nu cedează clubul, SCU a avut încredere în el și ce a făcut Meszar? Și-a umplut buzunarele și a băgat în club doar pe cei apropiați lui.
      Nu vă mai vindeți sufletul pentru o ciorbă!

      Legat de produsele care se vor vinde la noul fan Shop, vorbim când se va deschide.
      Despre aplicație la fel. Să vedem atunci dacă vă veți pune cenușă în cap sau nu!

      0
      0
      1. Induceti suporterii in eroare, SCU nu detine marca UTA, defapt nu o detine nimeni si nici nu va putea vreodata sa o detina. Voi aveti marca FC UTA ARAD si mai sunt si alte jocuri de cuvinte cu UTA inregistrate la OSIM si se mai pot inregistra si altele. Daca Meszar va raspunde ca renunta la numele FC UTA ARAD si pune altul, de genul UTA Batrana Doamna daca mai este al lui ( teoretic l-ar fi cedat la SCU cand s-au alaturat proiectului, poate ne confirma cineva situatia acelui nume)? Echipa este in Liga intai si va putea continua indiferent de nume si cati spectatori vor fi la meciuri, sa nu uitam ca de exemplu la Voluntari se aduna cateva sute si sunt bine merci de ani de zile. Acest scenariu s-a produs la Bucuresti si la Craiova, nimic nou sub soare. O veti lua din Liga a sasea cu un club finantat de noii investitori? Dupa derularea proceselor pentru palmares de la Steaua si Universitatea Craiova, rezulta clar ca palmaresul este al celor care au facut acele performante, deci nu poate fi al unor asociatii sau echipe infiintate ulterior, asa ca nu mai poate revendica nimeni palmaresul UTA-ei din perioada comunista, eventual pot vorbi despre palmares doar cei cativa fosti jucatori care mai traiesc si au participat la acele performante. Am putea spune doar ca acele succese fac parte din istoria Aradului si cam atat, orice aradean se poate mandri cu ele, nu doar cei cateva zeci de membri SCU care acum sunt si procurori si politai, si investitori si contabili si ce mai vor ei sa fie.

        0
        0
  7. Din păcate,încet dar sigur o luam pe urmele celor de la Dinamo și Poli Timișoara.Suporterii nu mai sunt suporteri,vor să conducă.Mariajul Meszar – SCU a fost perfect până a apărut a treia persoană în peisaj,Simon Apreotesei & Co.
    Dupa asta tot ce până atunci nu deranja a devenit sfârșitul lumii.
    Coincidență?Nici vorbă!!!

    0
    0
  8. Pe plan sportiv cred ca Soany are griji mai mari decât denumirea clubului cum ar fi rămânerea în prima liga. Uite ce a pățit Viitorul Aka Farul ca și-a schimbat denumirea-3 ani interziși în Europa.
    Să se rafuiasca cu suporterii care au adus milioane de euro în club cum propui tu ar fi de o prostie rară.
    O echipa cu câteva sute de suporteri ca Voluntari nu știu cata atractivitate va mai prezenta pt primărie sa o finanțeze la fel și veniturile din ticketing ar dispărea.
    Voluntari e o comuna de lângă București nu prea cred ca se compară cu UTA și Arad la nici un capitol.

    0
    0
  9. Pixie dragă, ai ceva cu mine, nu ți-e bine, te mănâncă ceva, chiar vrei să ai probleme,sau glumim, să știu și eu cum reacționez, știu de glumă, stai liniștit, dar prea insiști, vrei ceva spune-mi, oricând, oriunde, în Arad, fii iubit, forza uta oriunde, oricând

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button