Șoimii Lipova

Jianu a închis poarta cu Ghiroda și Reșița și vorbește despre promovare la Lipova: „O luăm pas cu pas, avem de luat trei puncte de la Periam!”





Doi sunt portarii care nu au primit gol de la liderul CSM Reșița în acest sezon și ambii aparțin de Șoimii Lipova. Primul, Adelin Iliescu, a închis poarta Crișului (unde este împrumutat de lipovani) acum trei săptămâni, iar al doilea, Ovidiu Jianu, weekendul trecut odată cu vizita trupei lui Călin Cheregi pe noua arenă din orașul de pe valea Mureșului.

E adevărat, „roș-negrii” nici nu au plecat cu mâna goală din județul nostru, dar – cu siguranță – și-ar fi dorit victoria. Cu atât mai mult cu cât la Lipova, de exemplu, a jucat în superioritate numerică timp de 35 de minute. Iar Jianu s-a revanșat, oarecum, căci la precedenta partidă cu reșițenii a pățit-o rău. „Înainte de apăra la Ghiroda, unde am câștigat cu 2-0, nu mai jucasem în meciuri oficiale din luna mai 2022. Eram la Deva, am jucat cu Reșița și am pierdut atunci cu 3-0. Am revenit în vară la Lipova, știam că pornesc cu a doua șansă, m-am pregătit bine și am așteptat. La ce arbitraj am avut cu Reșița acel 0-0 a fost maximum din ce am putut scoate, mă bucur că nu am luat gol și am reușit să-mi ajut echipa. Nu este plăcut și ușor să stai pe bancă multe etape, dar am acumulat experiență ca senior, am fost pregătit psihic pentru această situație. Stafful tehnic m-a anunțat cu două zile înainte de meciul de la Ghiroda că voi apăra, m-am pregătit mental și fizic și iată că a fost bine, am fost foarte concentrat și am făcut o partidă bună în deplasare. Ca junior am mai jucat un sezon la Lipova în urma cu 5 ani. Am revenit în vară și am găsit clubul mult mai profesionist, mai organizat, cu un stadion nou, cu un vestiar foarte bun. Dar, mai important, sunt oameni de caracter, atât stafful cât și jucătorii. Conducerea ne oferă condiții pentru performanță, antrenamentele sunt foarte bune, avem și echipamente specifice, primim vitamizare, avem tot ce trebuie”, a spus goal-keeperul de 24 de ani, pregătit specific de Cătălin Bujor, care i-a și fost rezervă cu bănățenii, în condițiile în care Raul Buta are o problemă medicală la mâna dreaptă.

Așadar, Jianu nu a primit gol în dificilele dispute cu primele două clasate în C8, iar, vineri (ora 14) pe terenul „lanternei roșii” misiunea sa ar trebui să fie mai simplă. „La Periam cred că voi primi din nou încredere. Mă aștept să joc, dar depinde de stafful tehnic, ei știu ce e mai bine pentru echipă. Nu știu prea multe despre Periam, dar nu va fi un meci ușor chiar dacă i-am bătut acasă la scor. Ei acum sunt în foame mare de puncte, au alt antrenor, experimentat și ambițios, dar pornim cu prima șansă. Avem în spate cinci rezultate pozitive din care patru victorii, iar de trei meciuri nu avem gol primit. Personal, îmi doresc să apăr cât mai mult, să-mi fac treaba, să-mi ajut echipa până în iunie, când sper să promovăm. Acum o luăm pas cu pas, întâi play-off-ul, apoi barajul și lupta pentru un loc în Liga 2-a”, mai afirmă portarul născut la Bumbești-Jiu (județul Gorj).

Periamul vine după un eșec intern cu conjudețeana Ghiroda, însă îi revin Bot și Kuhn, ambii juniori fiind suspendați. Și la Lipova revine Sahli în formula de start, dar dispare Bădăuță, după eliminarea cu Reșița.

Formații probabile:

Periam: Burtic – Siminiceanu, Mureșan, David, Mager – Mitre, Oancia – Gălățan, Gașpar, Bot – Sîntean.

Lipova: Jianu – Clej, Sabău, A. Popa, Pamfile – Mare, Salhi, Susan, O. Bulza –Românu, Modan.

Arbitri: Victor Hurducaș (Iclod – Cluj) – Alin Mureșan (Floreşti – Cluj), Robert Mereș (Cluj-Napoca)

Observatori: Dorin Voina (Reşiţa), Monica Sabolovits (Caraş Severin)

FOTO: Miruna Maria Mihancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button