Progresul Pecica

Pecica găzduiește liderul din Reșița la Semlac! David Roșu: „Ne vom bate de la egal la egal cu ei, sperăm la un rezultat pozitiv”





Pentru al doilea weekend la rând, liderul seriei a 8-a a Ligii a 3-a vizitează județul Arad. După 0-0 la Lipova, CSM Reșița o va înfrunta pe Progresul Pecica, dar nu pe arena  „Pădurice”, ci la Semlac, sâmbătă, de la ora 14. Pe terenul din Pecica se desfășoară o competiție canină, iar „galben-albaștrii” au trebuit să „migreze” din nou în comuna natală a lui Cristian Pilan, directorul sportiv al Progresului. S-a mai întâmplat și în toamna anului trecut, când Pecica a remizat (1-1) cu Gloria Lunca Teuz Cermei.

De data aceasta, dificultatea duelului e mult mai mare, cu toate că Pilan, care sâmbătă împlinește 42 de ani, susține că echipele la care a activat el nu au pierdut niciodată de ziua sa. Până la urmă, pecicanii nu pot ignora „tabloul” general, ce spune că nu au mai câștigat un meci de cinci etape, punând la păstrare doar două puncte din 15 posibile. În aceste condiții, locul de play-off a fost pierdut, iar trupa lui Petcuț și Bozian riscă să ajungă până pe poziția a 7-a la finele rundei cu numărul 13. Dar, nici bănățenii nu s-au simțit prea bine în ultimele deplasări din județul Arad, căci și la Chișineu Criș s-au mulțumit cu remiza albă.

În plus, ca și joc, diferența dintre cele două echipe în întâlnirea din tur nu a fost prea mare. Sigur, reșițenii s-au impus cu 3-1, dar Călin Cheregi spunea după acea dispută: „A fost un meci greu, exact așa cum am anticipat. Am întâlnit o echipă interesantă, cu jucători aduși de la Academia UTA Arad și cu fotbaliști experimentați. Nu am fost în nicio secundă liniștiți, decât atunci când s-a încheiat meciul”. Pentru meciul de sâmbătă, tehnicianul „roș-negrilor” nu se va putea baza pe fundașul Rimovecz, convocat la naționala sub 20 de ani a României, care joacă azi (ora 21) și luni, la Arad, cu Italia, respectiv Polonia.

Titular în Valea Domanului a fost și David Roșu, fundașul central de 18 ani împrumutat de la UTA, care debutase în Liga 3-a cu o rundă înainte, în victoria cu 3-2 împotriva Cermeiului. Între timp, la finalul săptămânii trecute, „sămădăii” și-au luat revanșa cu același scor. „Nu ne-am așteptat să pierdem, a fost un meci echilibrat, am condus 2-1, dar am luat două goluri cam ușoare, pe greșeli de poziționare în apărare. Sunt lucruri la care lucrăm la antrenamente ca să le corectăm. Dar, acel meci a trecut acum și ne concentrăm pe vizita Reșiței. Am avut o evoluție bună în tur, în Valea Domanului, doar experiența lor a făcut diferența. În general, noi am jucat mai bine cu echipele din play-off, am avut trei victorii legate în tur, am bătut Lipova și am pierdut la limită la Ghiroda. Nu ne deranjează că vom juca la Semlac, terenul este foarte bun și ne vom putea face jocul. Reșița sunt favoriții la locul 1, o echipă foarte bine organizată, au și jucători de divizie superioară, dar noi avem atuurile tinereții, plus experiența colegilor de la Pecica. Ne vom bate de la egal la egal cu ei, sperăm la un rezultat pozitiv”, afirmă Roșu, vicecampion național cu UTA U17 în vara lui 2021.

Fiindcă Pecica a dus lipsă de fundași centrali, David Roșu a ajuns pe ultima sută de metri la divizionara terță și nu a mai ieșit din echipă. Cu atât mai mult cu cât Wild sau Aldan au avut probleme medicale și ambii vor lipsi și contra Reșiței. „Din etapa a treia, am jucat titular în  toate partidele. E cu totul alt nivel la seniori, e Liga a 3-a, un pas foarte important, e bine pentru mine și pentru colegii mei de la UTA. Ne-am obișnuit cu agresivitatea specifică, responsabilitatea, la fel, mai mare. Este important să fiu sănătos, să fiu capabil să joc fiecare minut care mi se va oferi. Împreună cu coelgii luptăm pentru play-off, avem șansa noastră și ce va fi în iarnă sau în vară, vom vedea. Sunt conștient că pe postul de fundaș central la ligile superioare nu prea au curaj antrenorii să joace cu juniori, dar eu mă pregătesc foarte bine. Mai departe, sper ca evoluțiile mele să fie apreciate și să fac pasul cât mai rapid spre primele eșaloane ale fotbalului”, a adăugat tânărul apărător.

Formații probabile:

Pecica: Roșca – Moraru, D. Roșu, Hrezdac, Gomboș – Arsene, C. Mihai – Borcea, Bozian, Puie – Capătă.

Reșița: Zimmermann – Bărboianu, Erhard, Ardei, Fota – Breşneni, I. Popescu – Gomboș, Drăghiceanu, Al. Negru – Gakou.

Arbitri: Marius Bădoiu – Marian Barbu, Daniela Constantinescu (toți din Craiova)

Observatori: Sorin Ciotlauș (Deva), Aurel Ionescu (Bucureşti)

FOTO: Miruna Maria Mihancea









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button