UTA Arad

Academia UTA câștigă la Craiova și face un pas apăsat spre semifinalele Ligii de Tineret!





Rezultat important pentru fotbalul arădean astăzi, la Craiova. Echipa U18 a Academiei UTA s-a impus cu 3-2 (2-1) în fața Universității și face un pas apăsat spre semifinalele Ligii de Tineret.

Arădenii nu au început tocmai bine meciul și au luat gol în minutul 11, dar au întors meciul până la pauză. Andreaș a marcat pentru 1-1 în minutul 37, după așezarea din dreapta a lui Manoilă și un șut plasat din 10 metri. „Roș-albii” au mai înscris când nu se putea mai bine, cu 1 minut înainte de intrarea la cabine. Mociu a degajat lung, Popa a prelungit cu capul, iar Andreaș și-a făcut loc printre fundașii adverși și portar și a făcut 1-2 și cu ajutorul barei.

Jocul bun al Academiei UTA a continuat și la reluare și golul trei a căzut în minutul 64. Ekmekci i-a pasat ideal lui Ronai, care a trimis din prima, din 12 metri, sub transversală. Oltenii au reaprins speranțele într-o remiză cu 10 minute înainte de final cu golul de 2-3, au pus ceva presiune prin mingi lungi, la bătaie, dar liderul seriei de vest a rezistat și vine acasă cu trei puncte imense în economia luptei pentru un loc în „careul de ași” la finele play-offului.

Gaica: „Felicit băieții, dar nu vreau să ne credem deja calificați în semifinale”

După celelelate două rezultate de azi, Ripensia – Viitorul Cluj 0-0 și CFR Cluj – Sepsi Sfântu Gheorghe 4-0, băieții lui Sandu Gaica, Costel Bogoșel și Adi Ungur se distanțează la 12 puncte în fruntea clasamentului și 13 de un loc în semifinale. „În primul rând, trebuie să felicit băieții pentru acest succes foarte important, pe terenul echipei de pe locul 2. Exceptând primul sfert de oră și, poate, ultimele 10-12 minute, am jucat un fotbal bun, am fost peste adversar și victoria este meritată. Ne-am și putut desfășura pe o suprafață sintetică bună, fiind – totodată – extrem de pragmatici astăzi.  Ținem să-i mulțumim și lui Gyuszi Balint pentru că ni i-a împrumutat pentru acest meci pe Mociu și Cibi, în condițiile în care și prima echipă a avut meci amical și puține variante pe bancă. Da, a fost o zi bună, importantă pentru Academie, dar nu vreau să ne credem deja calificați în semifinale. Mai sunt 21 de puncte puse în joc, fiecare meci e greu în play-off, sunt echipe foarte bune în seria noastră, nu putem lăsa garda jos nicio secundă”, ne-a declarat Sandu Gaica.

La Craiova, UTA U18 a evoluat în formula: Mociu  – Manoilă, Bota, Bokse, Anișorac – Ristin, Cibi – Popa (88 Mitu), Ekmekci (84 Covaci), Ronai – Andreaș (88 Morar). Pesteo săptămână, pe „Motorul“, vine CFR Cluj, după care campionatul se întrerupe până pe 19 martie 2023.

FOTO: Costel Șerban

3 comentarii

  1. Sandu Gaica un antrenor extraordinar de bun la nivel de juniori,tot timpul scoate talente din fiecare generatie! Felicitari!

    0
    0
  2. Va urmăresc cu interes și vă urez mult succes . Sunteți viitorul echipei mari cu care speram sa ajungeți la faima de altădată.

    0
    0
  3. Felicitări, băieți ! Felicitari, Sandu și Adi ! Un cuplu de antrenori foarte bun. Cu acest parcurs avem sperante anul acesta la finală, chiar la titlu. Succes!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button