Campionatul Mondial Qatar 2022

A fost sau nu a fost offside la golul lui Enner Valencia din minutul 3 al partidei ce a deschis „mondialul” din Qatar?





Ecuador a reușit să o învingă pe Qatar, scor 2-0, în cadrul meciului de deschidere a Campionatului Mondial de fotbal. În fața a aproximativ 60 de mii de fani, Ener Valencia a fost vedeta partidei. Atacantul ecuadorian a marcat un gol anulat pe motiv de offside, însă a reușit să marcheze alte două regulamentare.

Revenind la reușita din minutul 3, arbitrul Daniele Orsato a anulat-o după ce s-a consultat cu colegii din cabina VAR, conaționalii Massimiliano Irrati și Paolo Valeri și polonezul Tomasz Listkiewicz. Decizia a fost una corectă, deși primele reluări nu au lămurit infracțiunea. Cei din fața televizoarelor au crezut că e offside eronat la jucătorul Plata care a recentrat.

Inițial, Orsato a validat golul, însă reușita a fost anulată două minute mai târziu, după intervenția sistemului VAR. Motivul a fost un offside nesemnalizat de tușier la faza anterioară marcării golului când doi fotbaliști ecuadorieni se aflau în poziție neregulamentară, în spatele portarului, lucru limpezit abia după analizarea fazei în cabina VAR, un ofsaid minuscul, de vreo 20 zeci de centimetri.

Meciurile de luni din Qatar

Luni se va disputa celălalt meci al grupei A, Senegal – Olanda (Al Thumama Stadium – Doha, 18:00). Tot azi mai sunt programate ale două meciuri la Mondial: de la ora 15, Anglia înfruntă Iranul, iar de la ora 21, SUA dă piept cu Țara Galilor, ambele meciuri din grupa B. În etapa a doua a Grupei A, pe 25 noiembrie, sunt programate jocurile Qatar – Senegal (Al Thumama Stadium – Doha, 15:00) şi Olanda – Ecuador (Khalifa International Stadium – Ar-Rayyan, 18:00).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button