UTA Arad

UTA a repetat (bine) cu Vojvodina pentru meciul cu Sepsi! Balint: „Victoria aduce starea de spirit necesară în cadrul unui colectiv”UTA se întoarce în timp odată cu amicalul de la Șiria, primul al lui Laszlo Balint de revenirea pe banca „roș-albilor”. De altfel, antrenorul care a găsit-o pe „Bătrâna Doamnă” pe „Motorul”, unde a și disputat sezonul istoric al revenirii în Liga 1, a ajuns în premieră pe arena de la poalele Cetății. Aici, pe un teren foarte bun pentru condițiile meteo din ultimele zile, echipa sa a dispus cu 2-1 de Vojvodina Novi Sad. Cele două formații se duelaseră și în vară, în cantonamentul din Slovenia, unde câștig de cauză au avut sârbii cu același scor. De atunci, teamul lui Milan Rastavac a făcut punctaj de locul 5 în , pe când arădenii întâmpină mari dificultăți în Superligă, prin clasarea lor pe locul 14.

Balint: „Am reușit să ne atingem obiectivele propuse pe ambele momente ale jocului”

Până la urmă, parcusul slab al utiștilor a dus și la înlocuirea lui Ilie Poenaru cu Laszlo Balint, acesta din urmă luând în premieră contact cu Vojvodina și a fost destul de mulțumit de replica elevilor săi.  „Vojvodina a fost un adversar foarte bun, eu chiar mă bucur că am jucat împotriva locului 5 din Serbia, o echipă foarte bună, foarte bine organizată, foarte arțăgoasă. Am reușit să controlăm în mare parte meciul, am reușit să ne atingem obiectivele propuse atât pe momentul de posesie, cât și pe momentul de non posesie. Chiar discutam la pauză cu băieții și  cel puțin în prima repriză n-am avut absolut nici un fel de probleme. Am reacționat foarte bine pe contrapresing, cu dezvoltare de atac pozițional. E adevărat, nu am reușit să concretizăm așa cum ne doream, dar în repriza a doua au venit și golurile. Chiar dacă este un amical, ne-am propus victoria, pentru că este o regulă general valabilă în fotbal, dar și în alte sporturi. Victoria aduce starea de spirit necesară în cadrul unui colectiv, iar noi chiar avem nevoie să simțim gustul unui succes în perspesctiva meciului cu Sepsi. Chiar le-am spus și băieților că principalul obiectiv al acestui meci a fost, practic, procesul de pregătire al meciului cu Sepsi, de peste nici două săptămâni. Scoatem în evidență lucrurile pozitive, pentru că am avut o evoluție bună, curajoasă, cu destul de multe acțiuni bune de atac purtate în viteză. Repet, procentajul de eficiență nu a fost chiar cel pe care ni l-am propus, dar și din punct de vedere defensiv am făcut anumite progrese”, a punctat „principalul” arădenilor la finele disputei cu sârbii de la Vojvodina.

„Rămânem într-un fundaș central cu Sepsi, trebuie să găsim cele mai bune soluții”

UTA avea și așa destui jucători în infirmerie, iar după testul de la Șiria l-a mai pierdut și pe Erico da Silva. Totodată, Iacob s-a accidentat la încălzire și nu a jucat deloc, în timp ce nigerianul Godwin, eroul arădenilor cu un gol și procurarea penalty-ului din care a înscris Batha, nu a putut continua din pricina unei lovituri puternice într-o zonă sensibilă.  „La minusuri ar fi accidentarea lui Erico, pentru că, se pare, am rămas într-un singur fundaș central, în Benga, pentru meciul cu Sepsi. Rămâne să vedem ce soluții găsim până atunci, e o problemă foarte mare cu aceste accidentări, pentru că suntem extrem de subțiri din punct de vedere numeric. Trebuie să găsim cele mai bune soluții pentru perioada următoare, în așa fel încât nici procesul de pregătire să nu sufere, dar, bineînțeles, meciul este cel mai important și soluțiile pe care trebuie să le găsim devin capitale. La încălzire, Iacob și-a dat degetul peste cap, e o problemă destul de frecventă la portari, din păcate, astăzi nu a putut să participe la joc. Dragoș și-a făcut treaba foarte bine, nici nu a avut foarte mari probleme”, a adăugat Balint. Într-adevăr, UTA are mari probleme la nivelul fundașilor centrali, căci Chindriș și Erico sunt accidentați, iar Hoxhallari, suspendat.

„La Șiria o suprafață de joc foarte bună, problema cu gazonul de pe Francisc Neuman se pare că este una destul de serioasă”

Tehnicianul brașovean, care a activat timp de doi ani și jumătate la UTA până la „divorțul” din ianuarie, nu a fost nevoit să-și ducă elevii la Șiria, casa „roș-albilor” între februarie 2017-iunie 2018. „Pentru mine a fost o noutate faptul că am jucat la Șiria, vreau să le mulțumesc oamenilor de aici pentru ospitalitate. Am și găsit o suprafață de joc foarte bună, un public cald, care a avut momente când ne-a apostrofat, dar ăsta este fotbalul. Le mulțumim pe această cale pentru că era cam singura opțiune viabilă în condițiile atmosferice cu care ne-am confruntat în ultima perioadă. Problema cu gazonul de pe <<Francisc Neuman>> se pare că este una destul de serioasă. Se mai joacă și mâine seară un meci și nu ne rămâne decât să sperăm ca responsabilii vor face tot posibilul ca la ora meciului cu Sepsi, iar gazonul să se prezinte în condiții măcar decente”, a mai afirmat Gyuszi Balint, care – probabil – își va vedea echipa la treabă și vineri, la Arad, în fața unei alte echipe din Serbia. De data aceasta este vorba despre Zeleznicar Pancevo, echipa de pe locul 3 din liga a doua.
Rastavac: „Mare diferență dintre amicalul din vară și cel de azi, noi intrăm în vacanță”

Vojvodina nu i-a pus mari probleme UTA-ei. Dincolo de execuția personală a lui Topic, din minutul 80, sârbii au avut puține argumente ofensive la Șiria, aspect – oarecum – normal atâta timp cât echipa simte aerul vacanței de iarnă. Teamul din Novi Sad va mai juca pe puncte de abia pe 4 februarie 2023, pe când formația arădeană mai are 4 meciuri oficiale în luna decembrie.  „Este o mare diferență față de partida din vară, atunci ne pregăteam pentru începerea campionatului, acum pentru noi a fost ultima activitate din acest semi-sezon și intrăm într-o vacanță de lună și ceva. Am folosit această oportunitate ca să vedem la lucru și jucătorii tineri din clubul nostru, unii au debutat astăzi la prima echipă, deci a fost binevenit acest meci și pentru noi. Ideea a fost să jucăm pe un stadion mare, cu mulți suporteri în tribune, dar condițiile meteo au determinat organizarea partidei aici la Șiria și aici a fost un gazon bun. Știam și am discutat cu colegii de la UTA despre poziția lor din clasament, știu că nu îi reprezintă, dar mai sunt suficiente partide din campionat ca să-și revină și să mai urce în clasament”, a spus Milan Rastavac, antrenorul de 49 de ani al Vojvodinei.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button