UTA Arad

Nigerianul Godwin a decis amicalul cu sârbii, de la Șiria: UTA – Vojvodina Novi Sad 2-1





Fiindcă România U 20 întâlnește, luni seara (ora 20), reprezentativa similară a Poloniei pe terenul și așa cu probleme de pe arena „Francisc Neuman”, iar Aradul nu poate oferi un alt gazon bun nici în anul 2022, UTA s-a întors după mai bine de 4 ani la Șiria pentru amicalul cu sârbii de la Vojvodina Novi Sad. Pe terenul de la poalele cetății, „roș-albii” au evoluat timp de un sezon și jumătate în Liga 2-a, ratând și promovarea din vara lui 2017 contra celor de la ACS Poli. Astăzi, trupa lui Laszlo Balint s-a impus cu 2-1, la capătul unui test reușit, decis de intrarea pe teren a nigerianului Godwin.

Probleme și pentru Iacob și Erico, ocazii cu pipeta în prima parte

De parcă problemele medicale pe care le aveau utiștii  înainte de testul cu sârbii nu erau suficiente, vizându-i pe Chindriș, Cascini, Ademi, Vukcevic, Anton și Isac (în plus au mai lipsit Pop și Postolachi -convocați la loturile naționale, dar și Cibi și Mociu – învingători cu 3-2 în tricoul UTA-ei U18, la Craiova, în Liga de Tineret), la încălzire s-a accidentat și Iacob la mână, iar Erico a ieșit și el de pe teren după 10 minute ca urmare a unei întinderi musculare. Până în acel minut, arădenii au avut o primă situație, prin Batha, al cărui șut de la 21 de metri a trecut de puțin pe poartă. „Bătrâna Doamnă” a rămas stăpână pe situație, a jucat cu fundașii la mijlocul terenului în fața celei de-a 5-a forțe a campionatului de la sud de Dunăre, dar ocazii nu au fost la poarta lui Toroman. Dincolo, Cumic a reluat frumos dintr-o „foarfecă” laterală, dar mingea s-a dus alături, după exact o jumătate de oră de joc. 7 mimute mai târziu, Batha a pătruns pe dreapta, a pasat în centru, dar Ubbink a luat la țintă un fundaș advers aflat în fața porții Vojvodinei. La cabine s-a intrat cu scor alb după o repriză bună ca ritm, dar fără realizări ofensive.

Nigerianul Godwin a decis meciul în cele 20 de minute jucate în „alb-roșu”

Laszlo Balint a făcut toate schimbările posible la pauză și doi jucători veniți de pe bancă au produs golul de 1-0, în minutul 53. Jobello a pătruns în stânga, a pasat în centru, de unde Joseph Godwin (2,03 metri), a marcat cu latul în dreapta portarului. Nigerianul de 19 ani, sosit în urmă cu o lună la Arad, a jucat primul meci pentru „roș-albi”. Tot masivul atacant s-a aflat la originea reușitei de 2-0, obținând penalty-ul transformat de Batha pe mijlocul porții, după duelul cu Traore. Era minutul 65 și Godwin părăsea și el terenul după intrarea tare a fotbalistului din Mali. Și pe fondul schimbărilor din tabăra sârbilor, care au venit cu mai multe forțe proaspete de pe bancă, UTA a început să cedeze inițiativa și Vojvodina a redus din handicap. A făcut-o prin căpitanul Topic, care a prins un șut frumos de la 27 de metri ce s-a dus la vinclul porții lui Balauru. În ultimele minute, sârbii au pus ceva presiune prin centrări în careu, dar defensiva arădeană s-a descurcat cumva și tabela nu s-a mai modificat până la final: 2-1!

Formații: 

UTA: Balauru – Abeid (46 Maxim), Erico (10 Hoxhallari), Benga, Șteau (46 Dobrescu)) – Matei, Batha – Stahl, Ubbink (46 Negoescu), Otele (46 Jobello) – Keșeru (46 Godwin, 66 Șteau). Antrenor: Laszlo Balint

Vojvodina: Toroman – Lazarevici, Vitas, Topic, Antonijevic – Milosavlievic, Zukic – Cumic, Simic, Zukic – N. Nicolic. Au mai jucat: Puskic, Traore, Bekovic, Bukinac, Kokanovici, Busnic, U. Nicolic, Popovic, Kovacev, Sukacev, Paunovic. Antrenor:  Milan Rastavac

Arbitri: Mircea Ardelean – Casian Băla, Cristian Cășuț

FOTO: Vlad Sârb









8 comentarii

  1. Godwin , fii utistul providențial de care echipa are nevoie ! In puținele minute jucate mie mi-a plăcut jocul prestat de el , sper sa nu fie o accidentare serioasă. Maxim trebuie sa mai fie luat in calculele lui Mister .

    0
    0
    1. Are foarte mult de muncă Godwin că să facă fată Ligii I! E înalt dar are de lucrat enorm la tehnică nu știu dacă Balint îi va acorda pina la sf campionatului o repriză intreagă .Nu mi se pare ceva ieșit din comun ,astăzi a fost un amical cu un joc de Liga a II-a . Jucătorii nu au ,,nerv,, parca îi văd neputincioși și plictisiti de meseria lor ! Li se cere prea mult ,e normal joci la UTA , dar de unde să de-a ce li se cere că nu pot !!!

      0
      0
  2. Sper ca nigerianul Godwin sa fie la nivelul ghanezului de la CFR Yeboah,ambii 19 ani. Maxim chiar daca are greseli tehnice la juniori ,nu stiu cum dar la meciuri de seniori pare foarte concentrat si joaca bine, la fel a jucat si la Medias in Liga 1,un junior urmarit la vremea respectiva de Sepsi si Arges!Strict pe postul de fundas dreapta Maxim este peste Dobrescu!

    0
    0
  3. Mai oameni, Oradea si Bihorul au depasit din punct devedere economic, si Bucurestiul, Ilfovul, Timisul, si Clujul.Drept e ca nu au echipa in Liga 1 nici Timisul , nici Bihorul.Dupa cum arata astrele nici Aradul nu va mai avea de la anul.Dar la Arad, cu Cionca, Falca . Bibart, Balcea. Bulbuc, Pistru. etc. nici in curand nu vommai avea fotbalin Liga1, mai ales sub Meszar, Meszar care in calitatede director al sportului aradean si-a bagat penisul si in Sala Polivalenta si in Bazinul Olimpic, si in tot ce inseamna sport in Arad, Baschet masculin, handbal, polo, rugby, volei, fotbal ,etc

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button