Arhivă articole

Elevul și-a bătut profesorul în Macea – Felnac! Pîncotan: „Îmi pare rău că i-am incurcat, dar suntem profesioniști”, ce spune și șeful lui VI-FE?


Multe au fost rezultatele surprinzătoare ale prezentei stagiuni a Ligii a IV-a, dar pe eșecul Felnacului la Macea puțină lume ar fi pariat. Cu atât mai mult cu cât trupa lui Lucian Ciba știa că victoria o va trece din nou pe primul loc, după ce Sântana remizase cu Pâncota, dar fotbalul s-a dovedit încă odată imprevizibil.

Pîncotan: „Îmi felicit băieții pentru jocul tactic, au respectat ce am pregătit”

VI-FE nu a luat nici măcar un punct pe terenul nou-promovatei, căci nu a fost de acord Răzvan Fritea (39 de ani), unul dintre jucătorii care au evoluat și la Felnac înainte de a juca la Macea. Experimentatul mijlocaș, cu meciuri în Liga 1 pentru UTA,  FC Bihor, Jiul Petroșani, U. Craiova sau Gloria Bistrița, a beneficiat de o pasă a lui Sârbu, a intrat în careu și l-a bătut pe Fl. Rusu cu un șut bine plasat, la colțul lung. Era al treilea minut de prelungire și surpriza era complet conturată.  „Îmi felicit băieții pentru jocul tactic, au respectat ce am pregătit. Am lăsat Felnacul să ne domine, au jucători de calitate și nu puteam risca să ne prindă ei pe contraatac, am stat noi la 40 de metri și i-am așteptat. Toți jucătorii au fost la înălțime, Șoltezs a închis poarta și am scos un rezultat mare, chiar cu patru juniori pe teren la final. Îmi pare rău că i-am încurcat, dar suntem profesioniști.  Ne-am bucurat pentru victorie dar ne întoarcem cu picioarele pe pământ, nu am rezolvat nimic, mai avem mult de muncă și urmează o ultimă bătălie la Bocsig cu satelitul Ineului, o echipă bună, cu foame de puncte. Dedicăm victoria președintelui Vasile Schmidt care face eforturi, alături de primarul Ciprian Otlăcan, pentru a asigura condiții. Au avut încredere în mine și în lotul pe care l-am format și vrem să nu-i dezamăgim”, a spus Ruben Pîncotan, care a obținut 9 puncte din 12 posibile în ultimele 4 etape la Macea.

Pîncotan a fost „secundul“ lui Ciba timp de 6 ani, la Macea și Felnac, așadar tocmai și-a bătut profesorul. Iar Șoltezs, Crișan, R. Fritea sau Edu și-au învins și ei foștii colegi. „Fiecare ne vedem de interesele clubului la care activăm în acest moment. Sunt convins că Felnacul va fi acolo sus, poate chiar după derby-ul din ultima etapă de acasă, cu Sântana. Am încredere în munca ce o face Luci Ciba, unul dintre cei mai meseriași antrenori din județ, de la care am învățat și eu multe lucruri. În plus de asta, are pe mână o echipă cu jucători foarte valoroși pentru campionatul nostru”, mai susține Pîncotan.

Bătrân: „Când nu tratezi fotbalul cum trebuie, îți mai dă și câte o palmă”

Neînvinsă din prima etapă de la Socodor, Felnacul a cedat când se aștepta mai puțin. Cu toate că echipa e în obiectiv (locurile 1-5), „roș-albii” ar fi dorit să treacă pe primul loc înainte de derby-ul cu Sântana ce încheie anul și în care ar fi avut și varianta remizei pentru titlul de campioană de toamnă. „Unii au fost cu ocaziile, adică noi, alții cu golul. Nu pot să spun că am jucat rău, pentru că am dominat, dar ne-a lipsit concentrarea și poate chiar seriozitatea. Așa se întâmplă când nu tratezi fotbalul cum trebuie, îți mai dă și câte o palmă. Nu cred că a fost presiune pe echipa noastră, poate i-am luat puțin de sus pe cei de la Macea, pe care îi felicit pentru joc și rezultat, au fost mai motivați decât noi. Așa cum ne bucurăm la victorii, tot așa trebuie să învățăm din înfrângeri. Nu ne-a ieșit la acest meci, dar poate ne iese în meciul cu Sântana, pentru că suntem la mâna noastră. Încă putem termina turul și anul pe primul loc, ceea ce ar fi extraordinar. Noi nu avem obiectiv câștigarea campionatului, dar suntem acolo și ne vom lupta. Cel mai mult regret că am întrerupt seria de zece meciuri fără înfrângere, cu o victorie puteam trece din nou pe primul loc, însă sunt convins că băieții se vor motiva și vor face un meci bun etapa viitoare. Sper să îi putem recupera pe Istin, căpitanul nostru, care și la Macea a rămas pe bancă și pe Țugulescu, ieșit accidentat. Eu cred că suntem 4-5 echipe care ne vom lupta acolo sus, dar continui să zic că Unirea Sântana are toate atuurile pentru a câștiga campionatul, cu toate că mingea este rotundă, a declarat președintele Felnacului, Marius Bătrân.

2
0


One thought on “Elevul și-a bătut profesorul în Macea – Felnac! Pîncotan: „Îmi pare rău că i-am incurcat, dar suntem profesioniști”, ce spune și șeful lui VI-FE?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.