Glorii arădene

Ultima poză aici, lumină bună Dincolo, maestre!





Ziua de luni pentru fotoreporterii sportivi este dedicată odihnei. Competițiile weekendului sunt arhivate în imagini, iar Viorel Muscă a făcut-o ani de-a rândul pe filme foto la Ziarul Adevărul și apoi în folderele calculatoarelor. O muncă pe care colegul nostru o făcea cu migală, ținea foarte mult la imaginile sale, dar mai ales la cei care apăreau în ele.

S-au scris multe despre nea’ Vio din ceasul decesului său, dar Eli Pintea, important om de presă al Aradului, a prins cadrul perfect: ”Vă amintiti de cărțile copilăriei, cum indienilor din triburile americane le era frică că dacă le face cineva poză, le ia sufletul? A fost un om la Arad care exact asta făcea. Îți făcea o poză, îți fura sufletul și nu ii mai dădea drumul niciodată. Îl reținea pentru totdeauna în culcușul cald al sufletului lui”. De acest om ne-am luat rămas bun astăzi, el a decis să se odihnească (pe veci) într-o zi de luni.

E vorba despre corpul său, căci spiritul nu-i va da pace nici Dincolo. Sigur va da peste nea’ Ovi Păcurariu, care e la obișnuita șuetă prietenească cu „Mister” Ionuț Popa. Nu uita, Vio, să ne trimiți o poză cu ei! Ne e tare dor să-i mai vedem. Căută-l, te rog, și pe Alexandru Chebeleu, șeful nostru de la sport. Îți amintești, ne trimitea pe teren împreună cu tine și ne lua partea mereu când mai întârziam la un ceaun și o bere în județ. Fă echipă din nou cu Ștefan Matyaș și Alexandru Marianuț și mai trimiteți-ne niște parade ale lui Sinescu, niște alunecări ale lui Hirmler sau Lucaci, niște pase zâmbitoare ale lui Brosovzsky sau Hidișan și golurile lui Otto Dembrovschi. Pune, te rugăm, obiectivul în tribune să-i revedem pe Pintea, Moisi, Mihoc sau Popa sau trage-i pe furiș în chip pe Crețu, Matei sau Weisl, la conferințele de presă.

De fapt, știi tu cel mai bine ce ai de făcut. Tot ce-ți putem noi dori: ”Lumină bună Dincolo, maestre!”. A fost o onoare să-ți împărțim pasiunea ce ne va urmări peste Tot. Dumnezeu să te odihnească în pace și veșinică mângăiere soției Mariana și fiilor Alin și Dani!









3 comentarii

  1. …eram parcați în vară cu mașinile pe strada Andrei Saguna cu dl VIO ,ne știam de la meciuri aveam un prieten comun dl TISZA ,povesteam… despre echipa noastră UTA și NOUL PROIECT CU INVESTITORII ARADENI…..PT A O DUCE PE UTA ȘI PE NOI TOȚI LA UN ALT NIVEL DOAMNE AJUTĂ

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button