Fotbal judetean

Sântana s-a încununat campioană de toamnă chiar pe terenul fostului vicelider! Ciba: „Am fost echipa ce a jucat fotbal” v.s. Ciubăncan: „Azi era important rezultatul” +FOTO





Cortina a coborât peste partea superioară a clasamentului Ligii a IV-a Arad cu derby-ul dintre Victoria Felnac și Unirea Sântana. Liderul s-a impus cu 3-1 și a devenit campioană de toamnă, în timp ce VI-FE trebuie să se mulțumească cu poziția a treia, dar bătăliile se reiau la primăvară. Pasăre egalase chiar înainte de pauză golul din penalty al lui Trabalka, însă Brad și Șulea au înfipt cuțitul în partea a doua pentru sărbătoarea „roș-negrilor” pe terenul din Felnac. A fost și un succes al lui Ciubăncan asupra lui Ciba, cei doi crescând împreună la Romvest, de la vârsta de 8 ani.

Ciba: „Îmi felicit jucătorii pentru atitudine și determinare, mai puțin pentru greșeli”

După ce tot restul turului mai pierduse doar în runda inaugurală (1-4, la Socodor), Victoria cedează ultimele meciuri ale anului și-i mulțumește și Păulișului (care a bătut Viitorul), căci altfel ar fi pierdut și locul de pe podium. „Meciul de la Macea nu l-am mai pus la socoteală, pentru că, indiferent de rezultat, tot partida de azi ar fi contat pentru locul 1 la finalul turului. Îmi pare rău, aș fi dorit mai mult, dar nu știu, la un meci cu asemenea încărcătură mi se pare penalty-ul lor prea ușor acordat. În rest a fost arbitraj super ok, am revenit în joc cu 1-1 și cred că am fost echipa care a jucat. Am încercat să construim, să punem probleme, ei au replicat doar cu mingi lungi și ne-au taxat pe două greșeli personale. Dacă Migricel (n.a. Istin) trimitea cu șpițul în aut, nu mai ajungeam la golul 2, iar la 2-1 era clar că pe contraatac ne mai pot prinde cel puțin o dată. Dacă aveam inspirație la unele acțiuni, să fi intrat iarăși în joc cu un 2-2, cred că puteam pune presiune mai mare pe final, dar la 3-1 deja era terminat totul. Păcat, îl felicit și pe Ciubăncan, îi felicit și pe băieții lui, le doresc baftă. Felicit jucătorii mei pentru atitudine și determinare, mai puțin pentru greșelile astea, care persistă, sper să le eliminăm pe viitor”, a spus Lucian Ciba, care a explicat și schimbarea puțin prematură a marcatorului Alex Pasăre: „Știam că nu poate să ducă un meci întreg, plus că aveam jucători, de exemplu Rechițan care a făcut niște jocuri foarte bune și avea nevoie și el de minute ca să demonstreze. Singura schimbare care am făcut-o forțat a fost cea a lui Ghergar, am pregătit altceva și am vrut să forțăm puțin. Ghergar e tehnic în față, pentru că pe sus nu puteam insita pentru că aveau un fizic mai bun. L-am băgat și pe Drîglă, care nici el nu e refăcut sută la sută și mari probleme nu am pus.  Cu toate astea, au fost niște situații, dacă eram mai atenți și reușeam să marcăm, lucrurile se schimbau, zic eu, la un egal.  Intrau și ei în criză de timp, erau mai predispuși greșelilor, mai ales că a fost un meci cu încărcătură pentru ei, riscau să piardă locul 1 chiar la ultima etapă a anului”.

În momentul de față, suntem în obiectiv, dacă sunt supărări și frustrări din partea conducerii nu am nici o problemă”

Până la urmă, felnăcanii se mulțumesc și cu locul 3, fiind în obiectiv și într-un sens și în celălalt. „Riscam să cădem și pe locul 4, ceea ce nu cred că era normal pentru prestația pe care am avut-o în sezonul ăsta. Eu zic că acolo, un loc 2-3 este pe măsura noastră, când obiectivul nostru este 2-5. În momentul de față, suntem în obiectiv, dacă sunt supărări și frustrări din partea conducerii nu am nici o problemă. Eu am fost cel care a insistat ca echipa să joace pentru primul loc, chiar dacă nu se vrea promovarea. Jucătorii trebuie forțați să aibă o mentalitate de învingător și, dacă noi ne complacem cu locul 2-5, atunci terminăm pe locul 7. E clar că bugetul pe care îl avem noi nu ne permite să mergem la Liga a III-a, noi trebuie să ne vedem lungul nasului, să ne pregătim pentru ce suntem plătiți. Și în momentul de față suntem la zi cu absolut tot, condiții bune, echipament, mingi, banii la zi, tot la ceea ce s-a propus s-a dat. Nu e cazul să sărim calul, să promitem și să nu avem bani. Apar restanțele și cred ăla nu e fotbal. Atunci, noi, împreună cu domnul primar, cu vicele și consilierii locali am  stabilit un buget care ne permite să fim o echipă de primele 4-5 locuri în Liga 4-a. Ca să promovezi ai nevoie de cu totul alte lucruri, ceea ce nu sunt permise în momentul de față. Poate, pe viitor, dacă se vrea sau vor veni sponsori…dar în momentul de față, ca să ne lamentăm că vrem la Liga 3-a nu-și are sensul. Începând de astăzi intrăm în vacanță pentru că și vremea se schimbă. I-am adunat cu sacrificii, fiecare are familie, servici, dar au venit la două antrenamente pe săptămână. Cu partea asta sunt mulțumit, pentru că i-am avut pe marea majoritate cam tot timpul la pregătire și consider că e îndeajuns până în primăvară. Probabil, vom mai avea o masă de final de an, când e posibil ca băieții să-și mai ia un salar și atunci ne vom întâlni să vedem ce avem de făcut în returul de campionat”, a mai menționat Ciba.

Ciubăncan: „După ce m-am ars cu Pâncota, am încercat să jucăm un pic la rezultat”

Până la urmă, Unirea Sântana a avut meritul să respecte calculele hârtiei. Era și este văzută ca principală candidată la câștigarea campionatului Ligii 4-a Arad și a terminat anul prima. „Ne așteptam la o replică tăioasă din partea gazdelor, care au un antrenor foarte preocupat, dar și o echipă omogenă. Joacă de mult timp împreună și au și jucători cu calitate în echipă. Mă bucură faptul că băieții au reușit să se motiveze, pentru că etapa trecută am avut un meci destul de ciudat. Dar, am reușit să trecem peste el și să dăm o replică bună, cât să câștigăm acest meci, deschis oricărui rezultat. Doar că noi am fost mai inspirați, să spun așa, am reușit să marcăm golul de 2-1, după care am încercat să jucăm un pic la rezultat. Sunt lucruri ce nu-mi prea stau în caracter, dar, după ce m-am ars cu Pâncota.. Azi era foarte important rezultatul, ca să terminăm pe primul loc turul. Am mizat pe final pe doi jucători, Șulea și Kozma, de viteză, am știut că îi vom surprinde și așa s-a și întâmplat. Am reușit să marcăm golul de 3-1 și am închis meciul în momentul respectiv. Aș fi lipsit de fair-play față de celelalte echipe să spun că primul loc al Sântanei e o normalitate, dar că e un loc meritat în urma rezultatelor obținute spun cu toată convingerea. Altfel, toate echipele cred că au condiții, nu cred că la Sântana sunt condiții mult mai bune ca și la alte echipe. Să nu uităm că noi toate meciurile le-am jucat în deplasare, cum ar veni, plus că avem și terenul de la Caporal Alexa, care în vară a fost senzațional, dar odată cu venirea anotimpului rece s-a deteriorat și atunci a fost destul de greu să ne antrenăm. Dar, prin bunăvoința domnului Ovidiu Nadiu, a domnului primar și a lui Cătălin Puia, am reușit să mai găsim înțelegere și ne-am mai antrenat și la Arad, pe un teren sintetic, în condiții ok”, a spus Marius Ciubăncan.

Sperăm din tot sufletul să ne întoarcem acasă de la primăvară

Ca și colegul său de generație de la Felnac și antrenorul Unirii a decretat vacanța de iarnă la Sântana. La reluare, fostul mijlocaș al UTA-ei e conștient că echipa sa va fi ochită de restul adversarelor din campionat. „Intrăm direct în vacanță pentru că au fost, de la mijlocul lunii iulie, aproape 5 luni de antrenamente, 5 luni cu emoții pentru noi. Eu, de exemplu, nu am știut nivelul, nu am știut jucătorii echipelor adverse, am picat așa cumva într-o zonă în care nu știam exact ce se întâmplă. Dar, am avut încredere în băieți, am făcut niște transferuri ok, cred că avem a doua echipă destul de tânără, cred că a doua ca și medie de vârstă din campionat. Băieții s-au antrenat bine, nu lipsesc de la pregătire și probabil asta se vede și în jocul nostru. Sperăm din tot sufletul să ne întoarcem acasă de la primăvară, să avem și noi suporterii de partea noastră la toate meciurile, pentru că altfel e când ai public în spate. Ai curaj mai mare și te simți mult mai bine în teren. Mai ales că ne va aștepta un retur mult mai greu decât turul. Toate echipele care joacă împotriva noastră vor să câștige și e ceva normal. Suntem primii, dar să nu uităm că e munca noastră de-a lungul acestor luni și a rezultatelor din campionat. În plus, eu zic că am prestat cel mai frumos și cel mai eficient joc. Avem, dacă nu mă înșel, 46 de goluri marcate dupa 13 etape, o medie de 3 goluri și jumătate pe meci. Nu poți obține asta dacă nu expui un joc combinativ, ofensiv”, a concluzionat Ciubăncan

Victoria Felnac – Unirea Sântana 1-3

Formații:

Felnac: Rusu – Morariu, Istin, Țugulescu, Mocan – Tomuț, Dancă – Măgulean (73 Sîrbu), Ghergar (65 Rechițan), Zele – Pasăe (60 Drîglă). Antrenor: Lucian Ciba

Sântana: Mucha – Savin, Bercu, Politic, Stoin – Simion, Martin (71 Olteanu) – Ursoi (68 Dochița), Brad (82 Kozma), Stanciu (82 Șulea) – Trabalka. Antrenor: Marius Ciubăncan.

Arbitri: Alexandru Gornic – Lucian Berariu, Flavius Drăghici.

Observatori AJF: Leontin Buda, Vasile Rad

Galerie foto de la partida Victoria Felnac – Unirea Sântana, scor 1-3

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button