Campionatul Mondial Qatar 2022

Gata cu surprizele în Qatar: Mbappe și Messi strălucesc și aduc puncte! Franța e prima echipă ce se califică în optimile de finală!





Apele încep să se limpezească în Qatar, unde toate rezultatele au fost normale sâmbătă, 26 noiemebrie. Avem și prima echipă calificată în optimi după Franța – Danemarca 2-1, dar și revirimentul Argentinei lui Messi. De altfel, multiplul deținător al „balonului de aur” a marcat pentru al doilea meci la rând, dar de data aceasta „pumele” au dus la bun sfârșit confruntarea cu Mexicul. Polonia a învățat din greșelile sud-americanilor și au trecut de Arabia Saudită, în timp ce Australia a respectat și ea calculele hârtiei cu Tunisia. Vezi cotele Superbet ale echipelor de la Mondial şi alege-ţi favorita!

„Cocoșul galic” își așteaptă adversarul din optimi! Deschamps: „Acest succes aduce liniște, dar nu ne vom bucura!”

Didier Deschamps, selecționerul echipei naționale a Franței, a avut un discurs de învingător după ce a calificat-o pe selecționata „Cocoșilor galici” în optimile Campionatului Mondial din Qatar. Cu Danemarca a decis „dubla” starului Mbappe. Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Deschamps, cel care a câștigat Campionatul Mondial din postura de jucător și selecționer, le-a cerut jucătorilor săi să trateze cu seriozitate și ultimul meci din faza grupelor. „Am făcut multe lucruri interesante, am ratat puțin, dar felicitări jucătorilor mei pentru că au reușit să răspundă excelent după ce au fost egalați. Mi se pare logic că am câștigat acest meci. Danemarca este adesea subestimată, dar în seara asta s-a dovedit a fi una dintre naționalele foarte bune. Pentru noi, este ideal (n.r.: că s-au calificat după două meciuri), avem șase puncte. Nu ne vom bucura înainte de următorul meci din grupe, dar acest succes aduce liniște. Probabilitatea de a termina pe primul loc e foarte mare pentru că diferența de goluri este mult mai mare decât a Australiei, așa ca suntem în poziția ideală.Primul obiectiv este atins. Am un grup puternic, solid, care vrea să facă lucruri grozave. Am atins un obiectiv important cu aceste două victorii”, a declarat Deschamps, potrivit L’Equipe.

Lewandowski nu și-a stăpânit lacrimile în Qatar: „Acest vis a devenit realitate”

Robert Lewandowski a înscris golul de 2-0 pentru Polonia în meciul cu Arabia Saudită, iar această reușită a fost prima pentru atacantul polonez la un Campionat Mondial. Emoțiile l-au cuprins pe atacantul Barcelonei chiar în timpul partidei cu Arabia Saudită și a izbucnit în lacrimi.

Robert Lewandowski a explicat la finalul meciului Polonia – Arabia Saudită de ce a cedat imediat după golul marcat în etapa a doua din faza grupelor Campionatului Mondial. „Cu cât îmbătrânesc, cu atât sunt mai impresionabil. Sunt conştient când vine vorba de Cupa Mondială că ar putea fi şi ultima a mea. Când joci la echipa naţională, trebuie să te concentrezi pe rezultate. Întotdeauna mi-am dorit să marchez la Cupa Mondială, iar acest vis a devenit realitate”, a spus Lewandowski, potrivit Agerpres.

Pe lângă faptul că a înscris primul său gol de la un Campionat Mondial, Robert Lewandowski l-a egalat și pe legendarul Pele în topul celor mai buni marcatori internaționali din istorie.

Top 10 al celor mai buni marcatori internaționali din istorie:

Cristiano Ronaldo (Portugalia) – 118 goluri
Ali Daei (Iran) – 109 goluri
Leo Messi (Argentina) – 92 de goluri
Mokhtar Dahari (Malaysia) – 89 de goluri
Ferenc Puskas (Ungaria & Spania) – 84 de goluri
Sunil Chhetri (India) – 84 de goluri)
Ali Mabkhoutt (Emiratele Arabe Unite) – 80 de goluri
Godfrey Chitalu (Zambia) 89 de goluri
Hussein Saeed (Iraq) – 78 de goluri
Pele (Brazilia) – 77 de goluri/ Robert Lewandowski (Polonia) – 77 de goluri

Rezultatele zilei de sâmbătă:

Grupa C

Polonia – Arabia Saudită 2-0

Zielinski 39, Lewandowski 82

Argentina – Mexic 2-0

Messi 64, Fernandez 87

Clasament grupa C

Ultimele partide ale grupei C:

Polonia – Argentina (miercuri 30 noiembrie, ora 21:00, TVR 1)

Arabia Saudită – Mexic (miercuri 30 noiembrie, ora 21:00, TVR 2)

Grupa D

Tunisia – Australia 0-1

/ Duke 23

Franţa – Danemarca 2-1

Mbappe 61, 86 / Christensen 68

Clasament grupa D

Ultimele partide ale grupei D:

Australia – Danemarca (miercuri 30 noiembrie, ora 17:00, TVR 1)

Tunisia – Franţa (miercuri 30 noiembrie, ora 17:00, TVR 2)


Meciurile zilei de duminică, 27 noiembrie 2022:

Japonia – Costa Rica (Ahmad Bin Ali Stadium – Ar-Rayyan, 12:00), Grupa E

Belgia – Maroc (Al Thumama Stadium – Doha, 15:00), Grupa F

Croaţia – Canada (Khalifa International Stadium – Ar-Rayyan, 18:00), Grupa F

Spania – Germania (Al Bayt Stadium – Al Khor, 21:00), Grupa E

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button