Gloria LT Cermei

Cermeiul vrea să dea lovitura la Ghiroda, Mario Salka ar putea juca lângă vărul său la mijloc: „Șanse egale la meciul de vineri”





După  ce a ieșit cu 4 puncte din cele trei derby-uri arădene consecutive, Gloria Lunca Teuz Cermei era favorită în partida internă cu Pobeda Star Bîșnov, dar a cedat și și-a complicat mai mult situația în subsolul clasamentului seriei a 8-a a Ligii a III-a. Iar ultima partidă a anului e și mai complicată, pe terenul fruntașei CS Ghiroda și Giarmata Vii, care va încerca să profite de duelul direct dintre Crișul și Lipova, dar și de deplasarea liderului din Reșița la Dudeștii Vechi.

Iar meciul de vineri, de la ora 14, de pe arena „Emilian Pavel” e complicat și prin prisma absențelor din tabăra cermeianilor. Deta e suspendat, Piț – accidentat, iar Vlad – bolnav. Iar Cristi Todea s-ar putea gândi la titularizarea în premieră a lui Mario Salka, mijlocașul de 15 ani sosit în vară de la UTA. Acesta a bifat o repriză întreagă în compania „bulgarilor” și nu s-a mișcat deloc rău. „Sper să primesc o șansă și la Ghiroda, eu sunt pregătit. Sunt conștient că am un mic dezavantaj în fața colegilor mai experimentați, dar pot compensa cu calitățile mele, pase exacte și viziunea jocului. Trecerea de la juniori la seniori nu a fost deloc simplă, diferența e destul de mare, iar la mijlocași se simte cel mai bine. Nu ai timp să gândești prea mult, trebuie să fi informat în permanență, m-au ajutat minutele primite la Cermei, cu toate că aș fi dorit să joc și mai mult. Oricum, eu zic că sunt în grafic privind etapele pe care vreau să le parcurg în cariera mea de fotbalist, rămâne să stabilesc ce voi face și din iarnă încolo. Depinde ce-și va dori și domnul Todea de la mine, dar și ce-mi vor spune și cei de la UTA. Vorbesc tot timpul și cu domnii Petruț și Erdei, antrenorii care m-au crescut la Atletico, mă ajută și ei cu sfaturi, sper să iau decizia cea mai bună pentru toată lumea în această pauză de iarnă”, afirmă tânărul fotbalist al Cermeiului, care a fost însoțit în Țara Sămădăilor de colegul de generație de la Atletico, Alessio Calotă.

La Ghiroda, Mario Salka ar putea face cuplu la mijlocul terenului cu Denis Salka, nimeni altul decât verișorul său. „Nu mă gândeam că vom ajunge să jucăm împreună, Dennis e cu 6 ani mai mare decât mine. Dar, îmi vorbește tot timpul, îmi dă sfaturi în special cu privire la plasamentul în teren, e și el încă tânăr, poate vom ajunge să jucăm împreună și mai sus de Liga 3-a. Până una alta, trebuie să dăm totul vineri, la Ghiroda, pentru un rezultat bun. Într-adevăr, Ghiroda stă mult mai bine decât noi în clasament, dar meciul începe de la 0-0 și avem 50-50% șanse de victorie. Ne-am pregătit bine toată săptămâna, nu mai are rost să ne gândim la ceea ce a fost cu Pobeda, am prins o zi slabă și trebuie să ne gândim doar la cum ne luăm revanșa vineri”, a adăugat Salka, cel care și-a început cariera ca și fundaș lateral, dar apoi a fost trecut în centrul liniei mediane.

Formații probabile:

Ghiroda: Mosoarcă – Sporin, Hecsko, Stupu, Velcan – Schinteie, Jichici – Mancaș, Cristodulo, Vasluian – Mura.

Cermei: Bodea – Cleuța, E. Pașcu, Lazăr, Balazs – D. Salka, M. Salka – P. Varga, Mateucă, Gruiescu – Șimăndan.

Arbitri: Alexandru Suvar (Sibiu) – Daniel Nagy (Mediaş) – Vasile Duță (Avrig)
Observatori: Dan Miholcea (Bocşa), Mihai Boru (Reşiţa)








Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button