Arhivă articole

Pas hotărât spre Final 8-ul Cupei României: FCC UAV Arad – Rapid 62-47


Susținute din tribune de jucătorii UTA-ei, baschetbalistele de la FCC UAV Arad au făcut un pas mare spre Final 8-ul Cupei României după un succes convingător în fața Rapidului. Tabela Sălii Sporturilor Victoria s-a oprit la scorul de 62-47 (14-8, 15-12, 22-15, 11-12) într-un meci în care a redebutat în „galben-albastru” și Ildy Nagy-Mîrne, dar și în care sârboaica Marjanovic a rămas pe bancă, semn că zilele sale pe Mureș sunt numărate.

Practic, în prima manșă a duelului de Cupă cu giuleștencele, elevele lui Bogdan Bulj au avut o misiune mai facilă decât în partida de campionat, disputată tot în fața propriilor susținători în urmă cu trei săptămâni. Atunci, victoria Aradului a stat sub semnul întrebării până în ultimul minut, iar diferența a fost de 6 puncte (67-61), pe când acum Hadzovic și colegele sale au dominat meciul de la un capăt la celălalt. Ecartul constant al echipei italianului Oralando a fost de 8-10 puncte, iar asta și pentru că două dintre jucătoarele de bază, Laura Vaida și Tereza Vitulova sunt istorie la Rapid. Evident, vicecampioanele naționale en-titre cu Aradul nu au mai jucat împotriva fostei echipe, iar „alb-vișiniile”au fost ținute – oarecum – în viață doar de prestația veteranei Florina Stănici (Diaconu).

De altfel, prin „triplele” jucătoarei de 40 de ani, vizitatoarele au condus doar în debutul partidei, 2-6. A fost un simplu foc de paie, căci „galben-albastrele” au înscris 12 puncte la rând și au preluat controlul meciului, iar diferența s-a mărit constant, astfel că scorul primei reprize a fost 29-20.

Utiștii – pe parchet la pauză

La pauză, pe parchet au ajuns și câțiva dintre jucătorii UTA-ei, care și-au etalat talentul și la sportul cu balonul la coș. Muntenegreanul Vukcevic a părut cel mai dibace, în timp ce Postolachi și mai ales Godwin (2,03 metri) au încercat să-și pună în valoare înălțimea.

Adevăratul spectacol l-au oferit celor aproape 1000 de spectatori Baptiste, Akathiotou sau Racic, însă au fost și destule atacuri tratate superficial de gazde. La final, FCC UAV Arad a trebuit să se mulțumească cu victoria la 15 puncte diferență, una liniștitoare în vederea returului de sâmbătă, de la ora 19, din sala Rapid, când se joacă accesul în Final 8-ul Cupei României.

Formații și marcatoare:

FCC UAV Arad: Baptiste 15 (1×3), Hadzovic 12 (1×3), Akathiotou 11 (1×3), Racic 9 (1×3), Georgieva 7, Madden 6,, Ciotir 2, Mîrne-Nagy, Fleșer.

Rapid: Florina Stănici (Diaconu) 18 (4×3), Neagu 10 puncte, Popescu 9 (1×3), Irimia 7, Solopova 3, Ghiță, Cazacu, Duță.

Celelalte rezultate înregistrate în prima manșă a turului inaugural al Cupei României: Centrul de Excelență – Agronomia București 48-75, CS Municipal Alexandria – BC Sirius Mureșul Târgu Mureș 54-53, CSTBv CSU Olimpia Brașov – CS Municipal Târgoviște 80-53, CS Universitatea Cluj-Napoca – Hoya ACS KSE Târgu Secuiesc 69-72, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CSM CSU Constanța 87-64. Toate manșele secunde se dispută sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 19.

3
0


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.