Gloria LT Cermei

Cermeiul ia vacanță cu un 0-5 la Ghiroda și ultimul loc în clasament! Bulza: „Nu credeam că luăm atâtea goluri, cel mai urât an din Liga 3-a”





Final trist de 2022 pentru Gloria Lunca Teuz Cermei. Cea mai veche formație arădeană de Liga 3-a a fost surclasată (0-5) la Ghiroda și a preluat și „lanterna roșie” până la primăvară de la Avântul Periam, care a bătut-o pe Buziaș la ultima fază.

Confruntarea de pe arena „Emilian Pavel” era decisă după prima repriză, când timișenii conduceau deja cu 3-0. Fără Bodea, Iuga și Piț „sămădăii“ au încercat ceva după pauză, au și avut vreo trei-patru ocazii importante, dar tabela s-a mai modificat de două ori tot în dreptul gazdelor. „Au lipsit câțiva titulari, nu am avut așteptări de la acest meci și cu toate astea nu credeam că luăm atâtea goluri. Ghiroda este o echipă puternică, un club bine organizat și e clar că și în acest an vor juca în play-off. Am intrat cu mulți copii pe teren și, chiar dacă am luat goluri, am ieșit și noi la joc, am avut și ceva ocazii, chiar și o bară a lui Șimăndan. Acum ne gândim la ce va fi în iarnă, sigur ne vom întări la nivel de seniori, chiar și unul-doi juniori mai mari care să aducă un plus clar la Liga 3-a”, spune Petre Bulza, președintele „roș-albilor”.

 

În vară, Cermeiul a început cel de-al 8-lea sezon la rând în eșalonul terț și niciodată nu iernat pe ultimul în clasament. „Din păcate, este cel mai urât an din istoria de aproape 8 ani de Liga a 3-a, de abia așteptăm să treacă. Vor mai fi trei etape din campionatul regular și credem că vom face puncte mai multe decât echipele din zona noastră, eu zic că nu vom intra în play-out de pe ultima poziție. Apoi, vom vedea ce va fi, noi vrem și putem să rămânem în al treilea eșalon fotbalistic pentru a duce mai departe tradiția și să oferim suporterilor noștri și oamenilor din zonă noi prilejuri de bucurie și satisfacție că pot vedea pe viu meciuri de fotbal de calitate. Cum am mai spus-o, pentru Cermei fiecare meci în Liga a 3-a este o sărbătoare, suntem mândri urmași ai lui Lică Sămădău”, a adăugat Bulza.

În cele 15 runde trecute din prezenta ediție a ligii a treia, Cermeiul a strâns doar 10 puncte și are un golaveraj negativ (-13): 12-25. Echipa pregătită de Cristian Todea și Ioan Pașcu le-au bătut doar pe Periam (în deplasare), cu 1-0 și pe Pecica (acasă), cu 3-2. Au mai fost două remize la același scor (1-1) cu ACB Ineu, dar „sămădăii“ au mai încurcat două echipe de play-off, ambele pe teren propriu, pe Ghiroda (1-1) și Crișul (3-3).

CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Gloria LT Cermei  5-0

Cum s-au marcat golurile:

1-0 (Min. 12): După un corner al gazdelor, Mihai Hecsko reia cu capul în plasă de lângă Lazăr

2-0  (Min. 15): Cosmin Mancaș reia de lângă Zamfir, care părea stăpân pe situație

3-0 (Min. 42):  Ioan Vasluian trece de trei adversari în stânga și îl lobează pe Zamfir

4-0 (Min. 64): Penalty pentru Ghiroda, transformat de Andrei Mura

5-0 (Min. 86): Corner pentru gazde și Cosmin Mancaș marchează cu capul din 6 metri

Formații:

Ghiroda: Mosoarcă – Vasluian (72 Ilie), Hecsko, Stupu, Velcan (81 Datcu) – Precup (65 Zavaleche), Sporin (81 Buțu) – Mancaș, Schinteie, Coroiu (72 Jichici) – Mura. Rezerve neutilizate: Ciocan – Iștoc, Roșus, Cristodulo. Antrenor: Sorin Bălu

Cermei: Zamfir – Clipotă (46 P. Varga), I. Pașcu (87 Balazs), E. Pașcu, Lazăr – D. Salka, M. Salka – Șimăndan, Mateucă (79 Calotă), Gruiescu (65 Vlad) – Novac (46 Cleuța). Rezerve neutilizate: Creţa. Antrenor: Cristian Todea

Arbitri: Alexandru Suvar (Sibiu) – Daniel Nagy (Mediaş) – Vasile Duță (Avrig)

Observatori: Dan Miholcea (Bocşa), Mihai Boru (Reşiţa)









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button