UTA Arad

Laszlo Balint, aplaudat după discursul avut în fața galeriei la 1-4 cu Sepsi! Ultrașii i-au adus un ultim omagiu fotoreporterului Viorel Musca + VIDEO





7067 a fost numărul de spectatori afișat de organizorii meciului dintre UTA și Sepsi Sfântu Gheorghe (1-4), cu multe locuri lăsate libere în toate zonele arenei „Francisc Neuman”. Ora partidei a fost neinspirat aleasă pentru o zi de muncă în domeniul privat, dar și în plină mini-vacanță de 1 Decembrie, pe care mulți au ales să și-o petreacă departe de casă. Nici temperatura de iarnă nu a fost îmbietoare, iar unii pur și simplu nu au dorit să vadă pe viu ceea ce era de anticipat, un eșec al arădenilor pe o suprafață de joc rușinoasă, cu atât mai mult cu cât ea s-a „născut” în urmă cu doi ani și jumătate.

Mesaj de adio pentru Viorel Musca din partea galeriei utiste

Până la urmă, nici demersul galeriei „roș-albe”, legat de prezența tricolorului pe stadion nu a avut mare succes. Roșu, galben și albastru s-a purtat mai ales în peluza ”Iosif Petschovschi”, de unde nu a lipsit mesajul patriotic: ”Se înalță falnic, în inimi și pe stadioane / Sfântul tricolor, simbolul unirii a milioane”, ”Trăiască în veci România Mare / Alături de frații noștri din vechile hotare“,urmat de: ”Strigătul peluzelor: Libertate românilor”. Deschiderea a fost însă pentru fotoreporterul Viorel Musca. De obicei, pe 18 octombrie, galeria arădeană îi cânta <<La mulți ani!>> fostului nostru coleg, acum i-a trimis un mesaj Dincolo, acolo unde cel care i-a fotografiat pe Brosovzski, Domide, Coraș sau Duckadam a plecat pe 18 noiembrie la 71 de ani: ”Mii de utiști zâmbesc acum spre cer, pentru pozele lui nea Vio, nemuritoare în eter”. Se impunea și un moment de reculegere înainte de primul fluier al disputei cu Sepsi, dar…

Politicienii de la VIP – trași la rost pentru starea deplorabilă a gazonului

În minutele de prelungire ale partidei de ieri, chiar înaite de golul de 1-4 al secuilor, câțiva spectatori indignați de la tribuna I, i-au atacant verbal pe politicienii de la VIP pe subiectul gazonului execrabil. Atitudinea lui Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, care s-a ridicat în picioare și a încercat un zâmbet pacifist spre contestatari a aprins și mai rău spiritele. La un moment dat, au apărut și stewarzii în zonă, iar ultimul fluier al lui Cătălin Popa a separat taberele.

Balint le-a dat garanții ultrașilor: ”O să ne salvăm de la retrogradare, campionatul e lung”

Tot după final, utiștii s-au îndreptat spre galeria ce a cântat, ca de obicei, tot meciul. Aici, Laszlo Balint a avut un discurs de aproximativ un minut la capătul căruia a fost aplaudat de ultrași (VIDEO). „Ne-a bătut o echipă mai bună, ne-am făcut de râs și ne cerem scuze. Astăzi atât am putut. O să ne salvăm de la retrogradare, campionatul e lung. Acum suntem cu jucători accidentați, totul e foarte greu. Drumul e lung și tot ce vă pot garanta este că băieții ăștia, atât cât pot, o să-și dea viața pe teren. Repet, azi atât au putut, ne-a bătut o echipă mai bună, trebuie să acceptăm realitatea și la sfârșit să ne bucurăm că rămânem în Liga 1. Ăsta e obiectivul și o să ne batem până la sfârșit, atâta vă rog să ne credeți. Vă mulțumim pentru susținere” – a fost mesajul antrenorului utist, care la precedentul eșec de pe arena „Francisc Neuman”, 0-1 cu Gaz Metan Mediaș, la finalul lunii ianuarie, era fluierat de suporteri pentru că a decis să plece repede din fața lor, făcând și un gest de lehamite pentru care ulterior și-a cerut scuze.

„O realitate dezamăgitoare pentru noi”

O săptămână mai târziu, Balint pleca de la UTA și era înlocuit de Ionuț Badea, pentru ca actualul sezon să fie început prost de Ilie Poenaru, drept pentru care conducerea arădeană a apelat din nou la antrenorul care i-a readus pe „roș-albi” în elită după o pauză de 12 ani, în vara lui 2020. Chiar și la conferința de presă de după meci, „principalul” arădenilor nu a ocolit realitatea și anume aceea că tot i-a mai rămas „Bătrânei Doamne” în acest sezon este să evite retrogradarea. „Cred că cea mai clară concluzie pe care putem să o tragem după acest meci este că a câștigat echipa mai bună. E o realitate dezamăgitoare pentru noi, dar, din păcate, sau poate pe undeva, din fericire, trebuie să ne conștientizăm nivelul la care suntem în acest moment. Pe lângă asta, aș vrea să mulțumesc suporterilor, pentru că, știu, este frustrant să vii, să încurajezi UTA din primul până în ultimul minut și la sfârșit să pleci cu amărăciunea acestui rezultat. Dar, le-am transmis și după meci, lupta o să fie lungă. E adevărat, e un moment foarte dificil pentru noi toți, dar atât cât putem, o să dăm absolut tot. Vreau să spun că o să ne luptăm până la final și am foarte mare încredere că echipa asta se va menține în Liga 1. Chiar dacă pentru mine e dureros să spun treaba asta. Nu mă gândeam că o să fiu nici măcar în primul sezon după promovare într-o postură în care să fim într-o zonă atât de urâtă a clasamentului și să spun așa, public, că vom face tot ce putem ca să menținem în prima divizie”, a precizat antrenorul „roș-albilor”.

Săptămâna ce vine, pentru UTA urmează alte două confruntări extrem de importante. Joi seara (ora 20), arădenii merg la Mioveni pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, iar duminică (ora 14,30) joacă la Cluj, cu U., într-un adevărat derby al suferinței.

VIDEO discursul lui Laszlo Balint la finalul meciului cu Sepsi

21 comentarii

  1. da ne-a batut o echipa mai buna ,da uta a trebuit sa joace cu sapte maini moarte….rezultatul prostului management al conducerii clubului…cu jucatorii cedati aproape gratis daca ii aveam in aparare si la mijloc astazi cred ca era cu totul alt rezultat…un singur exemplu Shlyakov a plecat gratis la Fakel Voronezh …voi fi scurt nu ne ramane decat speranta ca trebuie cu totii sa strangem randurile si sa credem ca nu este totul pierdut aducand si cativa jucatori buni sa ne putem bucura la final cu UTA in liga1.

    0
    0
  2. Apus de soare pe Neumman.? Tribune cu pașaport istoric privesc spre statuia baronului și șoptesc cu vânt de noiembrie, dorul de fotbal al bătrânilor Farmatti și Szucs , cavalerilor Domide și Axente, sau ficiorilor Mitu și Gaica. Mai avem resurse sa rezistam unor neîmpliniri fugare. Rosul cu albul, culori unse și stropite cu victorii de legenda , stau în calea furtunilor. Nu UTA, pierde, ci niște băieți care vremelnic ne-au călcat pragul. Pentru Giro și Vanter.!

    0
    0
    1. Fii iubit Gavriluță, vei fi singurul cu care voi dialoga în scris, sint cu mult mai tinerel ca tine, eu 51 ani, iubesc uta la infinit, garantez, pariez, uta noastră va termina campionatul în fața petrolului și Sibiului, fiți iubiți, pace tuturor care iubiți uta, forza uta oriunde, oricând ?️❤️

      0
      0
  3. D-l Balint vrei nu vrei dar sunt sigur ca vrei si trebuie sa redresezi corabia si sa mai lucrati mult de tot la mentalitatea jucatorilor,se spunea ca Keseru a fost afectat dar dupa meci el nu era afectat si chiar radea ,drept dovada ca nui prea pasa de se intapla la UTA.Una peste alta trebuie sa recunoastem ca am fost foarte slabi si nu am meritat nici macar un egal,iar gestul cu scuipatul este ipardonabil de ne iertat sa sti ca exita VAR,camere TV si sa faci un asemenea gest de neirtat.PT NOI DOAR UTA CONTEAZA ,HAIDE UTA ARAD.

    0
    0
  4. Domnul BALINT sa nu le mai dea sanse pana la infinit multor jucatori ca, le da degeaba,pt. ca, se vede clar ca, nu au valoare de Superliga si nici de UTA. !!! Taie domne in carne vie in pauza de iarna si sa vina cu adevarat alti jucatori mai buni decat ei ca, de nu UTA este in pericol mare de retrogradare !!!

    0
    0
    1. Să le dea câte șanse vor. Mai au două meciuri în care să arate că vor și pot.

      Cei care nu corespund, or să aibe lista în față. Ai jucat atunci și acolo, ai gafat acolo și acolo, motiv pentru care ne vom despărți.

      0
      0
    2. Joc superb facut de covasneni pe un gazon execrabil ! Drapele,benere sí scuipat ordinar a fost scenariul meciului sí o victorie merita a celor din Tinutul Secuiesc !

      0
      0
  5. Din reactiile politrucilor fata de suporteri se pot trage multe concluzii dureroase. Poate, poate ne trezim. Pana de curand scandarile galeriei erau SOLITARE dar de acum sper (pentru unul ce a stat la Tribuna I) sa fie si SOLIDARE. Ce s-a intamplat acolo ar trebui sa fie obiectul unui articol intreg…
    La sfarsit as fi vrut sa scriu „Rusine sa va fie” dar nu au si nu le este asa ca zic „La puscarie…”

    0
    0
  6. Nu concep si nu vreau ca, ECHIPA MEA de SUFLET UTA Arad sa se duca in liga2a !!! Daca jucatorii nu sunt in stare si multi dintre ei chiar nu sunt sa joace pt. aceasta echipa foarte galonata in fotbalul Romanesc, sa plece si sa vina altii . Pacat de suporterii admirabili care sustin echipa necontenit !!! MESZARE i-a si tu o pozitie la cum se prezinta echipa !!!

    0
    0
    1. Din lotul actual ar rămîne doar Ubink,Pop, Otele,Cascini, Benga,Érico, Negoescu ,Jobelo ,Godwin ,și muntenegreanul ceilalți contracte semnate pt reziliere și acasă că și așa vin sărbătorile! Și-au făcut meseria lor de rușine și și-au bătut joc de ei înșiși….

      0
      0
  7. Bai tantalailor , cum dracu ati avut 7067 spectatori.Voi nu sunteti normali sau nu stiti sa numarati ?Voi cei de la UTA ati socotit ca toti abonatii (cam 4200 ) au fost la meci , dar prezenti au fost doar vreo 2000, la care ati adaugat cumparatorii de bilete si ceicare au intrat gratis ! De fapt la meciul cu Sepsi au fost maxim 4200 de spectatori.Ce rost are sa infoiati statistica , pentru ca se vede cu ochiul liber cati abonati n-au venit la meci ?

    0
    0
  8. Foarte corect ,asa este.restul sa aiba decenta si respect si sa rezilieze de comun acord amiabil rezilierea contractelor pt. ca, UTA. nu poate sa stea in mocirla asta adusa de ei !!! Decat sa te huiduie spectatorii , mai bine pleci !!!

    0
    0
  9. Dragi UTIȘTI de peste tot:

    undeva, în spatele unor draperii groase, în culise, ceva sinistru se întâmplă la, și cu, UTA. Este de neînchipuit că UTA a ajuns în așa hal, atât de repede.
    În semn de protest, și din durere, eu unul mă abțin de la a mai posta pe acest, sau oricare alt site, despre UTA.

    Urez tuturor UTIȘTILOR de pretutindeni, viață lungă, cu sănătate, și să vedem această echipă unică încă o dată campioană!
    O dată revenită pe linia de plutire, voi reveni pe sportarad, sănătatea-mi cooperînd.
    N-am putut ajunge de la Ștei la meci vineri nicicum, dar nu-mi pare rău. As fi fost și mai îndurerat.
    Balint a mai garantat o dată că UTA nu va retrograda, și așa a fost. Baftă și de data asta, Mister!
    ?UTA, oriunde, oricând!!!

    0
    0
  10. Unii deja si-au rupt abonamentul, altii si l-au donat la vecinii pensionari, altii pur si simplu nu mai doresc si nu mai suporta sa vada pe viu aceasta autoflagelare a echipei UTA condusa de catre niste impostori (infractorul de drept comun Alexandru , Sanny Meszar, Ghita Falca, si acolitii lor ), care au ajuns la culmea incompetentei in administrarea fenomenului fotbalistic la UTA ! Cu jucatori gen Keseru, Dobrescu, Anton, Postolachi, Ademi, Iacob, Matei, Batha, Abeid, etc., n-ai cum sa ramai in Liga 1.Nemaivorbin de suprafata de joc (gazon )ca re este ca tarlaua samanata cu grau la Olari de catre Musca de la CAI Curtici ! Apropo , pe domnul Musca de ce nu-l ia UTA in actionariat.Ca e de-al nostru ?

    0
    0
  11. 1. ” Alexandru, Sannyi Meszar, Ghiță Falcă și acoliții lor” NU JOACĂ pe teren. Treaba lor este să asigure condiții de pregătire echipei.Au legitimat jucători doriți de antrenori .Și de vagabonzii din galerie. Contrar cu alte echipe , băieții sunt cu salariile la zi .
    2. Surzilor ( ”doar uta contează ”) de la cine vreți voi devotamen ? Dintre cei care au intrat ieri pe teren ( sau au fost în lot ) CÂȚI SUNT ARĂDENI ( din împrăjurimi) ?

    0
    0
  12. Da ,am ajuns pe locul 15, direct retrogradabil,dar cine va mai merge la meci ? cativa de la galerie ,care au fost si asa putini la meciul cu Sepsi, multi ne-am aruncat abonamentele la gunoi, asa ca dupa managementul lui Meszar, sa fie sanatosi toti UT-istii ca abonamente n-or mai fi iar in Liga 2 sa mearga cine-o vrea si sa-l sustina pe Meszar, hotul si pungasulsportului aradean !

    0
    0
  13. Craiovitele au avut meci de casa si uite asa UTA. noastra se duce pe 15 loc direst retrogradabil !!! Va place jucatorilor in ce hal a-ti aduso pe UTA ? Dl. Meszare, va place pe ce loc a ajuns UTA ?

    0
    0
  14. Nu am spus ca, sa retrogradeze pe UTA ci ca, UTA a coborat pe loc retrogradabil. Deci nu numai UTA este in situatia asta la retrogradare !!! Si pana la era de asteptat.Ai inteles cu totul altceva.In rest multa sanatate si noroc si UTA. noastra ,la anul sa o gasim tot in Superliga. FORTA UTA Arad !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button