Fotbal judetean

Eliminarea din tabăra oaspeților, decisivă pentru locul 8 al gazdelor la final de 2022: Șoimii Șimand – CS Beliu 2-0





Șimăndanii s-au revanșat repede pentru eșecul de la Vladimirescu, puțin neașteptat în condițiile în care în ultimul timp „șoimii” remizaseră cu Pâncota și Felnac și câștigaseră clar la Bocsig, cu ACB II. În ciuda victoriei, misiunea gazdelor nu a fost deloc simplă, căci belenii au avut ocazii importante la 0-0, în ambele reprize.

Purtan a ratat deschiderea scorului chiar în minutul 2, când a ratat singur cu portarul, după o acțiune personală în viteză. Același jucător, dar și Gherghel au mai irosit situații bune până la pauză, Șimandul mulțumindu-se cu o posesie fără progresie, destul de departe de poarta lui Vîrzob. Ultima zvâcnire a oaspeților a venit după o oră de joc, când Purtan a executat bine o lovitură liberă de la marginea careului, dar Mureșan a reținut balonul în doi timpi.

În minutul 64, ex. curticeanul Buzgău a fost eliminat de pe teren pentru al doilea advertisment al meciului și „șoimii” au intrat cu adevărat în joc și chiar au găsit calea spre golurile de trei puncte. 1-0 s-a făcut în minutul 72, când Apostol a scăpat în stânga și l-a bătut pe Vîrzob după un șut din 12 metri. Golul liniștii a venit târziu, în ultimul minut de joc, când Cl. Ujoc a centrat din dreapta, Sechel a corectat puțin traiectoria mingii și Onaca a marcat din 3 metri.

Ruska: „Suntem o echipă naivă, am pierdut nemeritat vreo 9 puncte”

Ultimul fluier a consfințit succesul Șimandului care a urcat pe locul 8 chiar înainte de vacanța de iarnă. „În această perioadă, terenurile sunt grele, alunecăm cu ghetele frumos colorate, jucătorii nu vor să joace cu ghete deșurubabile. În prima repriză am avut posesie, dar fără finalizare, iar în a doua am jucat mai bine din minutul 60 când am pus presiune. După eliminarea lui Buzgău, oaspeții nu au mai contat și pe final am mai avut două situații mari, cu centrări prin fața porții. Sunt nemulțumit că suntem o echipă naivă, nu am luat puncte nemeritat, în schimb am pierdut vreo 9 pe banalități, prostii: un punct la Socodor, trei puncte la Macea, două puncte cu Viitorul și Felnac și un punct la Glogovăț. Îmi propun ca în iarnă să mai aduc doi juniori, cu unul ne-am și înțeles. Revine și Roza, ne vom baza pe Marinescu și Dolga, care au lipsit mult în acest tur. Reluăm pregătirea la finalul lunii ianuarie 2023”, afirmă Iani Ruska, tehnicianul Șimandului.

Filipaș: „Cred că e maximum din ce am putut face ca antrenor din etapa a 6-a, cu pregătire de vară ratată”

Belenii sunt pe poziția a 10-a la finele lui 2022, revirimentul sub comanda lui Costel Bogoșel fiind evident. „Chiar dacă suntem decimați de plecări motivate, lotul fiind oricum extrem de strâns numeric, nu ne-am prezentat rău la Șimand. Am avut ocazii imense, ne-am jucat cu ocaziile și am plătit, asta e legea nescrisă a fotbalului. După eliminarea lui Buzgău, am luat gol pe un contraatac și asta a fost. Îmi pare rău de acest meci, cu toate că am fost fără șapte din titularii obișnuiți, am fi putut scoate ceva, gazdele chiar nu au contat până la eliminare. Locul 10 scos cu ce am găsit în etapa a 6-a, după ce s-a ratat pregătirea de vară, cred că e maximum din ce am putut face ca antrenor. Vom vedea în iarnă ce întăriri găsim, ce planuri putem face, cu scopul de arăta mult mai bine în retur. Vacanța o vom lua până pe 23 ianuarie”, a afirmat antrenorul formației din Țara Sămădăilor.

Formații:

Șimand: Mureșan – Dolga, Engelhardt, Peia – Sechel, Marinescu (65 Borod), A. Cordoș, Cl. Ujoc – Onaca, I. Rus, Apostol. Antrenor: Iani Ruska

Beliu: Vîrzob – Rovinescu, I. Crișan, Chifa, Lăcătuș – Buzgău, I. Gherghel (81 Petran), Cotuna (81 Hărje), Vesa – Purtan – Bărdan. Antrenor: Costel Filipaș

Arbitri: Florin Jurcă – Sergiu Găluți, Nicoleta Șușca

Observatori: Adrian Apătean, Daniel Scridon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button