UTA Arad

Cascini și Isac – în lotul pentru meciurile de la Mioveni și Cluj, Keseru și Pop nu vor juca în Cupă!





UTA nu are timp să-și lingă rănile după eșecul, oarecum, previzibil cu Sepsi Sfântu Gheorghe, pentru că o așteaptă două meciuri importante, dacă nu, chiar cruciale, pentru viitorul clubului. Ambele sunt programate în deplasare, iar delegația arădeană a plecat deja spre prima destinație cu un lot de 23 de jucători.

Joi seara, la Mioveni, „Bătrâna Doamnă” își joacă accesul în sferturile de finală ale Cupei României în runda finală a grupei B. Având deja 4 puncte în clasament, după egalul cu FCSB și victoria de la Buzău, „roș-albii” sunt doar la mâna lor pentru o calificare, cu atât mai mult cu cât argeșenii sunt deja în sferturi. În plus, o victorie în fața „lanternei roșii” din Superligă, care are și mari probleme interne legate de neplata salariilor, ar aduce un plus de moral în vederea ultimelor dispute ale anului în campionat. Și invers, în cazul unui nedorit eșec.

Până la urmă, e săptămâna în care UTA se află față în față cu echipele ce îi fac „marcaj”, una din spate și cealaltă din față, așa că două rezultate pozitive ar schimba puțin perspectiva stagională. „Luăm lucrurile pas cu pas. Foarte important ca la meciul de la Mioveni să vedem o creștere, în primul rând la nivelul exprimării echipei, care, în opinia mea, ar trebui să se reflecte și în rezultatul final. Acesta ar fi obiectivul, dar bineînțeles că nu suntem singuri pe teren și Mioveniul este o echipă împotriva căreia este destul de inconfortabil să joci. Apoi trebuie să ne gândim ce avem de făcut rapid după meciul cu Mioveni pentru deplasarea de la Cluj. Așadar, luăm meciurile așa cum vin, nu încercăm să ne gândim în acest moment foarte mult la ce avem de făcut în ianuarie, ci încercăm să scoatem tot ceea ce putem să scoatem în aceste condiții, din meciurile care au rămas până la întreruperea sezonului”, a menționat Laszlo Balint.

Ceva vești bune au venit și dinspre infirmerie, căci mijlocașii Cascini și Isac s-au antrenat normal în ultimele zile. Ambii au plecat cu echipa spre Pitești, doar că antrenorul arădenilor a anunțat că doar argentinianul e luat în calcule pentru confruntarea cu CS Mioveni. Și tot Balint a anunțat indisponibilitatea fostului căpitan al echipei pentru confruntarea de Cupă: „Din păcate, a apărut o problemă medicală la Keșeru, care are dureri la o unghie și pentru meciul de la Mioveni cu siguranță nu va fi apt, dar doctorul mi-a spus că, în principiu, pentru meciul de la U Cluj va fi la dispoziția noastră. Sunt probleme pe care nu ni le-am dorit, dar apar și în această perioadă a sezonului, o perioadă în care jucătorii acuză uzură, este frig, terenurile sunt grele. Însă, sperăm să trecem cu bine peste toate impedimentele”.

Acasă au rămas Chindriș, Erico (în proces de recuperare după accidentările musculare suferite), Aly Abeid, care va fi suspendat de la două meciuri în sus după ce l-a scuipat pe Aganovic și a fost eliminat de pe teren, juniorii Cibi și Pop și atacantul Ademi. Rareș Pop nu pare a avea nicio problemă medicală, ci prezența sa pe teren la Mioveni e legată, mai degrabă, de dorința sa de a merge la școală în această săptămână. Apoi, vineri, internaționalul U20 se va alătura echipei la Cluj și chiar are șanse să fie titular contra lui U.

Printre jucătorii care au plecat spre județul Argeș se mai află și al treilea portar, Haralambie Mociu sau Marco Bota, fundașul central de 17 ani, promovat de la echipa a doua. Indisponibil cu Sepsi, Desley Ubbink e și el apt, cum și nigerianul Godwin ar putea primi o șansă din primul minut la Mioveni, cu atât mai mult cu cât Keseru are probleme de ordin medical. La dispoziția staffului tehnic a revenit și fundașul albanez, Erion Hoxhallari, suspendat cu Voluntari și Sepsi, după „roșul” încasat la Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button