Baschet

Șansele (mici) de calificare în primăvara europeană rămân vii: FCC UAV Arad – Basket 25 Bydgoszcz 87-50





Vicecampioana României a profitat din plin de problemele financiare ale polonezelor de la Basket 25 Bydgoszcz și au obținut prima victorie în Grupa D a FIBA EuroCup. La 87-50 (19-12, 23-12, 19-8 și 26-18), FCC UAV Arad i-a luat fața la milimetru adversarei din această seară în meciurile directe. Acum o lună, polozele se impuneau la 36 de puncte diferență, iar azi „galben-albastrele” au câtigat la…37!

Față de meciul tur, din Polonia, câștigat fără drept de apel (89-53), Bydgoszcz nu a contat pe nicio „stranieră”. Au lipsit americancele Taylor, Kostowicz și Evans, românca Mărginean, dar și sârboiaca Miljkovic, adică cinci dintre cele mai bune șase marcatoare ale acelei confruntării. Practic, Piotr Kulpecksza s-a bazat doar pe jucătoare autohtone, în număr de 8, nici ele cu prea mult chef de baschet, care au fost surclasate de „galben-albastre”, în fața a aproximativ 500 de spectatori.

Doar în primul minut, formația vizitatoare a lăsat impresia că poate ține aproape, după care arădencele au susținut un monolog, cu accent pe repriza a doua, când  banca subțire a adversarelor și-a spus cuvântul. Altfel, prea multe nu ar fi de spus, din moment ce meciul a semănat cu unul din campionatul intern, cu Universitatea Cluj sau Agronomia. Practic, fetele lui Bogdan Bulj și Dan Moraru au făcut un antrenament cu public, au reușit faze spectaculoase, coșuri din toate pozițiile, fără ca polonezele să dea o replică adevărată. Diferența s-a făcut în special sub panou, acolo unde Madden (trei coșuri cu fault), Baptiste sau Racic au făcut legea. Dar, au fost și destule pătrunderi ca prin brânză ale lui  Hadzovic, Akathiotou sau Giorgieva, care s-au descurcat – însă – bine și la aruncările de trei puncte, adunând împreună nu mai puțin de 8 astfel de execuții.

Așadar, până la urmă, tabela s-a oprit la scorul de 87-50, iar Aradul păstrează ceva șanse matematice la calificarea de pe locul 3 din grupă cu condiția să bată și în Polonia (miercuri, 14 decembrie), pe VBW Arka Gdynia, care – însă – e din cu totul alt „aluat” și care a câștigat pe Mureș cu 72-63. Va fi însă o misiune foarte complicată, atâta timp cât Gdynia a pierdut în această seară, scor 60-66 cu Ormanspor din Turcia.

În clasamentul grupei, conduce Ormanspor, 9 puncte, urmată de Gdynia, 8 puncte, Bydgoszcz, 7 și FCC UAV Arad, 6 puncte. În play-off se califică primele două clasate din fiecare grupă și cele mai bune opt locuri trei, câte patru din fiecare conferință.

Formații și marcatoare:

Arad: Madden 20, Baptiste 19, Hadzovic 18 (2×3), Akathiotou 12 (3×3), Georgieva 10 (3×3), Racic 6, Fleșer 2, Mîrne-Nagy, Ciotir. Antrenor: Bogdan Bulj.

Bydgoszcz: Pyka 17, Krupa 10 (1×3), Zasada 9 (1×3), Michalek 6, Wieczynska 5, Nogal 2, Sobiech 1, Swiatkowska. Antrenor: Piotr Kulpecksza

FOTO: fiba.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button