Fotbal judetean

Nădlacul e „lanternă roșie” (la golevaraj) în Liga a 4-a, dar vrea să se revanșeze la primăvară! Pătean: „Ne vom organiza mai bine, încredere totală în Rudy!”







Retrasă din campionatul Ligii a IV-a în returul ediției de campionat 2018-2019, Victoria Nădlac a luat-o de la capăt din eșalonul 6 și a promovat două sezoane la rând. În vară, de pe locul secund al Seriei A din Liga a V-a, în condițiile în care campioana Șoimii Lipova II a refuzat din nou să urce în elita fotbalului județean.


Echipa a fost reclădită tot în jurul lui Rudolf Lakatos, dar și a ajutoarelor sale Marek Suslak și Tiberiu Pătean. Lângă experimentații Adrian Corbu, Ionel Dulhaz, Bogdan Gyebnar sau Ioan Coriteac (care ulterior a făcut un pas în spate) au apărut tineri precum Taloș, Beracko și mai ales Gheorghe Lasc (22 de ani), care e și unul dintre cei mai buni marcatori ai campionatului, cu 10 reușite.


Pătean: „Prea multe greșeli personale, altfel diferența de joc dintre noi și o parte dintre adversari a fost insesizabilă”

Startul a fost pozitiv, 3-3, cu Păulișana Păuliș, una dintre echipele cu pretenții din Liga 4-a, după care echipa nu a mai făcut puncte până în etapa a 7-a, cu ocazia succesului cu Macea. Până la finalul turului, „vameșii” aveau să mai câștige la Zăbrani, chiar în ultima rundă și mai remiza de acasă cu Glogovăț. Totalul punctelor – 8, la egalitate cu Zăbrani și Glogovăț, dar un golaveraj inferior ce-i condamnă pe nădlăcani la ultima poziție în clasament până la primăvară. „Sigur, ne-am fi așteptat la ceva mai multe puncte și la un loc mai bun, dar asta a fost situația. Am plecat la drum cu un lot, am mai pierdut pe drum 3-4 jucători, dintre cei importanți, iar relațiile de joc au avut de suferit. Nici la capitolul pregătire nu am stat foarte bine și, până la urmă, jucăm în cel mai bun campionat din județ. Cu toate astea, au fost destule jocuri în care diferența dintre noi și adversari a fost insesizabilă ca exprimare în teren, doar că am plătit tribut multitudinii de greșeli personale. De exemplu, le-am dat două goluri atât celor de la Felnac, cât și celor de la Socodor, echipe de podium, dar – din păcate – nu am obținut nimic din acele partide pe fondul erorilor mari din defensivă. Știm că trebuie să mai umblăm la lotul de jucători în această iarnă, Rudy (n.a. Rudolf Lakatos) a început negocierile cu câțiva jucători. Sperăm să aducem măcar 3-4 fotbaliști peste media echipei, câte unul în fiecare compartiment și să facem un retur mai bun. Avem totală încredere în Rudy, îl are lângă el și pe <<Dobrin>> (n.a. Adrian Corbu), de asemenea un băiat de mare caracter și care trage de el și la peste cei peste 40 de ani ai săi. Buget avem, doar că e o discuție la noi cu posibilitatea de a da salarii din bani publici și trebuie să ne descurcăm cumva. Dar, eu zic că la primăvară vom fi și mai organizați, vom încerca să facem o pregătire bună de iarnă, poate și un mini-cantonament în Ungaria, ca să fim mai pregătiți pentru meciurile pe puncte”, spune Tiberiu Pătean, vicepreședintele Nădlacului.



Investiții în toate secțiile clubului, dar și în baza materială

Autoritățile locale de la Vamă au înțeles importanța fenomenului sportiv din localitate și împrejurimi și oferă sprijin și altor secții ale clubului, dar și bazei sporive. „La noi, funcționează bine și secțiile de handbal, șah, majorete, judo și mai ales cea de volei, prin implicarea domnului profesor Vărșăndan. La fotbal avem și trei echipe juvenile, cea de juniori A, pregătită de Flavius Falticska, cea de copii născuți în anii 2008-2009 ai lui Rudy Lakatos și cei mai mică, de 2013-2014 a lui Bogdan Gyebnar. Autoritățile locale au un proiect și pentru reabilitarea tribunelor și vestiarelor, dar cred că cel mai aproape de realizare este terenul de antrenament. Totodată, în plan ar mai fi și construcția unei săli de sport aproape de parc, dar – din câte se pare – spațiul este prea mic. Important este că domnul primar Ioan Mărginean sprijină sportul, fotbalul și trebuie să-i mulțumim și dânsului și domnilor consilieri”, adaugă Pătean.

Pentru Victoria Nădlac, returul începe la Păuliș în fața formației de pe locul 6 în clasament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button