Baschet

FCC UAV vrea să-și continue parcursul perfect în campionat, dar Hoya KSE Târgu Secuiesc își va vinde scump pielea la Arad!





Săptămâna perfectă a FCC UAV Arad se poate încheia duminică, cu încă un succes, de această dată în Liga Națională. După 87-50 în fața polonezelor de la Bydgoszcz, în grupa din EuroCup, prima din acest sezon continental, vicecampioana României e favorită și în fața fetelor de la Hoya KSE Târgu Secuiesc, cu atât mai mult cu cât meciul se joacă din nou la Sala Sporturilor „Victoria” din orașul nostru. Ziua – duminică (11 decembrie), ora 18. 

Altfel, mai nou, o confruntare cu formația din Covasna devine complicată. Cu patru straniere în lot, sârboaicele Mitrovic și Corda și americancele Wilson și Hawks, dar și cu jucătoare autohtone tinere, multe din propria pepinieră sau din zonă, Hoya poate fi numită, cel puțin până acum, surpriza plăcută a campionatului cu clasate pe locul 4 în competiția internă. Elevele sârbului Ljubomir Kolarevic au pierdut doar două meciuri din șase disputate, cu campioana Sepsi, chiar runda trecută și cu Rapid. În rest, au bifat patru victorii, cea mai importantă dintre ele consumându-se în etapa inaugurală, în fața lui CSU Constanța.

De cealaltă parte, parcursul „galben-albastrelor” în LNBF a fost perfect, șase victorii din tot atâtea partide, la care mai punem la socoteală și cele două succese din Cupă în fața Rapidului și implicit calificarea în Final 8. Așadar, confruntarea pare să vină la momentul oportun pentru FCC UAV, care pare într-o formă bună și are și tot lotul la dispoziție. Sigur că pentru arădence urmează o nouă săptămână solicitantă, cu deplasare miercuri, 14 decembrie, în Polonia, pe terenul lui Arka Gdynia, în ultima etapă din faza grupelor EuroCup, pentru ca la revenire să se treacă pe la Alexandria, pentru restanța din etapa a șasea cu CSM, meci programat vineri, 16 decembrie, de la ora 16. Tocmai de aceea, Bulj trebuie să gestioneze bine următoarele zile, cu un nou tur de forță, trei meciuri în șase zile!

Sunt șanse de calificare și în play-offul EuroCup

Dar, FCC UAV Arad își poate continua și parcursul european. E adevărat șansele sunt mici, iar prima condiție e aceea de a o bate, în deplasare (miercuri, 14 decembrie), pe cealaltă formație poloneză din grupa D a EuroCup, Arka Gdynia. Aceasta e deja calificată de pe locul 2 în play-offul EuroCup și nu are neapărat nevoie de un rezultat bun contra lui Hadzovic et. comp, cu toate că nu va dori să-și dezamăgească propriul public. Totodată, liderul grupei, Ormanspor, trebuie să câștige la Bydgoszcz, în fața unei echipe măcinată de probleme financiare. Și chiar și atunci, în contextul în care sunt disponibile doar patru bilete câștigătoare pentru cele mai bune locuri 3 din Conferința 1, este clar că FCC UAV stă și la mâna rezultatelor, pentru a depăși cumva, la coșaveraj, câteva formații aflate în acest moment în fața ei într-un clasament real al celor mai bune locuri 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button