Fotbal judetean

Pâncota – în grafic cu mici regrete după turul Ligii a IV-a! Dragalina: „Grup unit, de calitate, dar plătim tribut tinereții”







Câștigătoare a play-outului ediției precedente a Ligii a IV-a Arad, Podgoria Pâncota a încercat să ridice ștacheta în noul sezon, doar că vacanța de iarnă o prinde pe locul 7, cu 17 puncte. Până la urmă, formația din Podgorie cam are în fața sa exact echipele cu pretenții ceva mai mari și, implicit, cu bugete ceva mai importante, doar că surprize s-au mai văzut în fotbal.


Regretă punctele pierdute cu Socodor, Felnac, Zăbrani și ACB Ineu II – Bocsig: „Fluctuații de formă și inspirația de moment”


Și poate chiar de aceea, există ceva regrete la Pâncota. „Teoretic, suntem în grafic, dar – sincer – și eu și antrenorul Dănuț Mițiți ne așteptam la un pic mai mult. Am pierdut, din păcate, puncte prețioase acasă cu Socodor și Felnac și am luat doar un punct cu Zăbrani,  iar în deplasare am pierdut la Bocsig, unde ne doream să facem puncte. Cauzele ar fi tinerețea și fluctuațiile de formă, plus inspirația de moment. Nu am legat victoriile, dar e bine că nu am avut nici serii mari de înfrângeri. Pregătirea este bună, colectivul este de calitate, nu au fost probleme disciplinare, practic am păcătuit la finalizare. Este foarte importantă continuitatea cu antrenorul Dănuț Mițiți care a construit un grup frumos, unit. Unii jucători s-au eliminat singuri, am rămas doar cei care știm ceea ce vrem, tragem de noi la antrenamente și la meciuri. Am promovat și șase juniori de 14-15-16 ani, pe Luca Mihoi, Miță Șteleac, Mattia Iacob, Răzvan Neamț, Mădălin Neamț și Elisei Tudose. Unii dintre ei au deja prezențe seioase la meciurile oficiale, deci sunt o certitudine”, afirmă Sergiu Dragalina, președinte și jucător la Podgoria.

Brad Pașca și Dârlea s-au dus mai sus, frații Bălăban (încă) au rămas

Gruparea în alb și negru au dat și doi-trei tineri fotbaliști mai sus, dar au și reușit să-i țină pe alții la echipă. „În ultimii doi ani, le-am dat drumul lui Brad la Lipova, lui Pașca, la Crișul, dar și lui Ramon Dârlea, de 16 ani, la Academia Corvinul. Apoi, în vară, Crișul ni i-a cerut pe frații Bălăban, Ionel și Claudiu, la Liga 3-a, dar dar am decis împreună cu ei să continuăm colaborarea și mai vorbim, eventual, la următoarele oferte. În continuare, vrem să creăm un mix cât mai bun între tineret și jucători cu experiență, iar în acest sens ne-ar mai trebui unul-doi fotbaliști cu ceva meciuri în spate. Eu am deja o vârstă (36 de ani), Ovidiu Bulzan și-a revenit, dar mai avem nevoie de un jucător la mijlocul terenului care să strunească lucrurile”,a adăugat Dragalina. De altfel Ionel și Claudiu Bălăban sunt printre cei mai buni marcatori ai echipei, cu câte trei reușite, golgheter fiind Ovidiu Bulzan, cu 4 realizări.



„Vrem locul 5 ca anul trecut, să fim mai competitivi la primăvară!”

Pâncota vrea să facă un retur mai bun și să mai urce în clasament, în bătaia puștii fiind în special echipele din Păuliș și Curtici, care se află la 3, respectiv 4 puncte în față. „Până una alta, aș vrea să mulțumesc jucătorilor pentru acest tur de campionat. A fost destul de lung și de complicat, cu momente frumoase și mai puțin frumoase, dar merită apreciată echipa pentru acest parcurs. Suntem la mijloc de clasament, destul de aproape de cele fruntașe, vrem locul 5 ca anul trecut, sperăm la un retur mult mai bun ca să urcăm. Îi mulțumesc și lui Dănuț Mițiți care face o treabă extraordinară, avem o prezență aproape de 100% la cele două antrenamente săptămânale, știe cum să ne adune și să ne țină în priză. E clar că vrem să fim mai competitivi la primăvară, vom avea și un cantonament ca în fiecare început de an, vom merge la Moneasa pentru încărcare fizică. Avem toate condițiile, în special prin grija domnului viceprimar Nelu Boiciuc, persoana cea mai apropiată de noi, dar trebuie să le mulțumim și domnului primar Dan Pocrișer și Consiliului Local. Bugetul este bun, autoritățile respectă ce au promis, ne achităm zilele următoare cu tot ce trebuie față de echipă. Nu-i uităm nici pe suporterii noștri, care vin în număr destul de bun la meciurile noastre. Împreună sperăm într-un an 2023 mai bun, cu sănătate și împliniri. Sărbători fericite tuturor!”, a încheiat președintele-jucător al Pâncotei și – totodată – căpitan al echipei.

Campionatul se reia pentru pâncotani în martie cu un meci pe teren propriu contra celor de la Viitorul Arad, ocupanta locului 4, cu 24 de puncte.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button