UTA Arad

Finală sau nu, U. Cluj – UTA poate spune multe despre echipa ce riscă să ajungă în Liga a 2-a! Balint: „Spirit, concentrare, inspirație!”





Runda cu numărul 20 în Superligă programează un duel vechi de 76 de ani în fotbalul românesc. În prima sa vizită la Cluj, UTA câștiga cu 5-3 împotriva Universității în vara lui 1947, anterior acesteia mai fiind un duel la Arad, în ’46, tranșat tot de „roș-albi” cu 4-0. În tradiția confruntărilor dintre „șepcile roșii” și „textiliști” se încadrează perfect și rivalitatea celor două galerii, ce au avut de-a lungul anilor și câteva incidente. Precedentele dueluri din elita fotbalului românesc datează din sezonul 2007-2008, ambele terminându-se la egalitate: 1-1, pe Mureș și 2-2, pe Someș. Ca să găsim ultimul succes al lui „U” în fața UTA-ei pe teren propriu trebuie să ne întoarcem până la 31 mai 1995, când gazdele se impuneau cu 2-1.

Astăzi, însă, situația din clasament este complicată pentru ambele echipe. U. Cluj e pe poziția a 14-a, de baraj, în timp ce UTA imediat sub ea, pe loc direct retrogradabil. De la întâlnirea din tur, pe care UTA a câștigat-o cu 2-1 pe arena „Francisc Neuman”, arădenii au mai obținut doar două victorii în campionat, în timp ce „alb-negrii” au bifat toate cele patru succese, sub comanda antrenorului Eugen Neagoe, care l-a schimbat pe demisul Erik Lincar.

Neagoe: „Joc important, dar nu o finală”

Antrenorul „șepcilor roșii” crede în șansele formației sale împotriva vecinei din subsolul clasamentului Superligii. „Nu consider că acest joc este o finală. Este un joc foarte important de campionat, ca fiecare joc pe care îl avem de disputat. Este foarte important ca echipa să câștige și să acumuleze puncte, dar nu este nicio finală. Sunt încă 10 jocuri din campionatul regular, apoi cele 9 din play-out, este timp. Putem să acumulăm încă foarte multe puncte. Sigur, este un joc important și nu-mi doresc să pierdem niciodată. Mi-aș dori să câștigăm de fiecare dată dacă s-ar putea, dar nu se poate pentru că întâlnim și adversari care în acea zi sunt mai buni sau mai inspirați și reușesc să câștige. Sunt convins că băieții noștri vor face un joc bun duminică, nu va fi ușor, dar am încredere în ei. Încerc să-i capacitez pe băieți pentru meciul de duminică, să treacă peste problema gazonului prost. Jucând acasă, încercăm să construim și să ajungem la poarta adversă, să marcăm goluri, însă este destul de greu. Este un efort fantastic pe acest teren să intri în luptă cu adversarul. Băieții sunt conștienți de importanța jocului și sunt pregătiți. Sunt convins că ne va aștepta o partidă dificilă. Adversarul își dorește să iasă din acea zonă la fel ca și noi, și ei își doresc să acumuleze puncte, dar pe noi ne interesează problemele cu care ne confruntăm. Haită are o problemă, nici nu va fi în lot pentru jocul cu UTA. Vom vedea dacă reușim să-i recuperăm până la ora jocului pe Iliev, Romario Pires, Bic și Filip. Avem multe probleme, însă trebuie să trecem peste ele și cei o să intre pe teren să dea dovadă de caracter și să trecem peste acest hop”, a spus Eugen Neagoe, înainte de vizita „Bătrânei Doamne”.

Purece: „ Sper să câștige echipa mea și atât, nu am nimic special pentru acest meci”

Și în contextul în care „U” are destule probleme de efectiv la mijlocul terenului, arădeanul Florin Purece are șanse mari să fie titular în fața echipei la care a evoluat la începutul carierei, doar în Liga 2-a. Eu am jucat acum mulți ani la UTA. Era alt stadion și erau alte vremuri atunci. E un meci important pentru noi și pentru mine. Sper să câștige echipa mea și atât, nu am nimic special pentru acest meci. Întâlnim o contracandidată. Trebuie să avem atitudine, să ne facem jocul și să marcăm. Cred că ultima dată ne-a lipsit doar golul. O să fie un meci de luptă probabil, dar așa a fost și cu Rapid. Am încercat să construim atât cât s-a putut, am făcut și câteva faze frumoase unde puteam să și marcăm. Sperăm să facem un joc mai complet decât acela, să înscriem și să câștigăm. Avem nevoie de cele trei puncte și sper să le obținem. Nu e un meci de 6 puncte, ci doar un meci important pe care trebuie să-l câștigăm. Sper să fie cât mai mulți suporteri care să ne susțină și să reușim împreună”, a menționat fotbalistul de 31 de ani născut în satul Vasile Goldiș, din județul Arad. Trei sezoane a jucat Purece la UTA, în nu mai puțin de 62 de partide.

Balint: „Victoria de la Mioveni ne-a prins foarte bine, dar avem nevoie de continuitate”

Ca și U. Cluj, UTA vine după o calificare în sferturile Cupei României. Diferența ar fi că arădenii au și câștigat (3-0, la Mioveni) pentru primul loc în grupa B, în timp ce adversarii lor de duminică s-au mulțumit cu o remiză contra Rapidului și locul 2 în Grupa C. Dar, toate gândurile „roș-albilor” se îndreaptă spre „finala” de pe „Cluj Arena”. „Un meci foarte important pentru noi, ținând cont că jucăm pe terenul unei echipe care se află în luptă directă în acea zonă a clasamentului. În opinia mea, U Cluj e o echipă foarte bună, care ar fi meritat mai multe puncte în acest sezon. A avut meciuri în care a jucat foarte bine, dar la nivelul rezultatului final au suferit. De la venirea domnului Neagoe, U Cluj a avut în primul rând evoluții bune și apoi a și câștigat niște puncte destul de importante. E adevărat că încă sunt în acea zonă fierbinte a clasamentului, dar este o echipă foarte bine organizată. În primul rând, din punct de vedere defensiv stau foarte bine și apoi pe ofensivă au în componență jucători care oricând pot veni cu o execuție. Cu siguranță, și ei își doresc câștigarea tuturor punctelor puse în joc, însă e foarte important ceea ce vom face noi. Sper să păstrăm aceeași linie de încredere pe care am arătat-o la meciul de Cupă împotriva celor de la Mioveni, dar este clar că va trebui să fim mult mai consistenți mai ales în ceea ce privește faza de apărare. Trebuie să abordăm mult mai deciși duelurile unu contra unu, pentru că U Cluj are jucători care unu contra unu sunt sunt foarte periculoși și mă refer mai în special la un Thiam sau un Chipciu, dar și la Fane Vlădoiu, care din postura de fundaș dreapta sprijină foarte mult dezvoltarea atacurilor în flanc. Per ansamblu, în compartimentul defensiv au jucători foarte puternici. Așadar, pe lângă exprimarea colectivă e nevoie și să alergăm foarte mult, dar și de inspirație pe faza de atac și de hotărâre în abordarea duelurilor defensive. Dar, suntem foarte concentrați, chiar am avut ședința de analiză a adversarului împreună cu băieții și i-am văzut foarte preocupați de ceea ce avem de făcut mâine. Victoria de la Mioveni ne-a prins foarte bine ca și încredere, ca și moral, dar, pe de altă parte, avem nevoie de continuitate. În primul rând, ca și evoluție și spirit colectiv, dar mai ales și ca rezultate. De aceea, ne dorim foarte mult să obținem victoria în meciul de mâine, ca să putem să să continuăm această linie”, a spus Laszlo Balint, care, față de deplasarea de la Mioveni va conta și pe juniorul Rareș Pop, care a dorit să meargă la școală în această săptămână și nu alături colegii săi la UTA pentru meciul de Cupă: „Chiar dacă a lipsit în ultimele patru zile de la antrenamente, a demonstrat că este un jucător cu un potențial foarte bun și a demonstrat abilități și aptitudini importante pentru postul său”.

Probleme în defensivă pentru UTA: „Trebuie să ne rugăm la Dumnezeu!”

Dacă de la mijloc în sus, Laszlo Balint are variante odată cu revenirile lui Cascini îi Isac, în apărare are jucătorii numărați. Centralii Erico și Chindriș sunt accidentați, iar fundașul lateral Abeid, suspedant. La Arad au mai rămas Cibi și Ademi. „Nu-mi va fi deloc ușor să aleg soluțiile pe anumite poziții, însă avem și posturi unde suntem limitați. Nu avem dubluri, ba chiar trebuie să ne rugăm la Dumnezeu să nu apară pe parcursul meciului probleme. Dar, trebuie să abordăm cu încredere absolut tot ce înseamnă acest joc și indiferent cine va fi pe foaie, cine va fi în primul 11, trebuie să fie la cel mai bun nivel posibil”, a adăugat tehnicianul utist.

Meciul dintre Universitatea Cluj și UTA Arad are loc duminică, 11 decembrie, începând cu ora 14:30 și o să fie în direct pe Digisport, Prima Sport și Orange Sport.

Formații probabile:

U. Cluj: Gorcea – Vlădoiu, Pițian, Ispas, Briceag – Filip, Pires, Purece – Chipciu, Thiam, Ely Fernandes.

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Benga, Hoxhallari, Dobrescu – Batha, Anton – R. Pop, Ubbink, Otele – Postolachi (Keseru).

Arbitri: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov) – Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Marius Marchidanu (Brăila). Rezervă: Cătălin Popa (Pitești)

Camera VAR: Marian Barbu (Făgăraș), Gabriel Stroe (Pitești).

Observator FRF: Corneliu Fecioru (București).

Observator LPF: Romulus Chihaia (București)

FOTO: FC Universitatea Cluj (facebook) și UTA Media Design

5 comentarii

  1. Terenul va fi principalul adversar pt ambele echipe! Cine marchează primul castigă! Va fi 0-0 sau victorie cu 1-0 pt una din echipe! Doamne ajută să fie UTA!! Am cam fost ocoliți de noroc până acum, e timpul să se întoarcă roata, mai ales că vom fi și vreo 150 de arădeni

    0
    0
    1. Terenul greu v-a dezavantaja echipa gazda, tot asa cum a fost si pentru UTA pe terenul propriu. Nu poti sa construiesti nimic in mocirla, orice tactica sau strategie pregatesti se duce pe girla mlastinoasa a terenului.

      Pe un astfel de teren ramine la latitudinea si inspiratia bancii tehnice sa trimita in teren formatia de start optima si tactica cea mai potrivita pentru evolutia echipei pe un teren mocirlos, care foarte probabil in final, v-a deveni aroape inpracticabil.

      Multa Bafta UTA.

      0
      0
  2. Meci greu cu U, Cluj .Oricare dintre ele pot castiga meciul . Un plus pt. clujeni pt. ca, au un lot ceva mai bun ca, al UTA-ei, dar jucatorii UTA.-ei pot compensa cu multa daruire pe teren asa cum au facuto cu cei de la Mioveni unde au jucat foarte bine !!! FORTA UTA Arad, HAI BAIETII !!! Vom Un meci de 1 x 2 , sper sa fie x 2 , vom vedea !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button