UTA Arad

Balint, după remiza albă cu U. Cluj: „Mulțumit de atitudine, de angajament, dar nemulțumit cu acest punct, mi-aș fi dorit să câștigăm!”





Dacă în Cupă UTA s-a calificat în sferturi de pe primul loc din grupă, cu două victorii și o remiză, în Superligă, echipa arădeană își continuă seria fără victorie după 0-0 cu Universitatea Cluj. Formația de pe Someș putea fi întrecută în clasaament, doar că „Bătrâna Doamnă” s-a mulțumit – în cele din urmă – cu un punct ce, deocamdată, nu înseamnă mare lucru în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Singurul lucru bun rămâne că „șepcile roșii”sunt la o singură lungime de undă în față pe loc de baraj. Ar mai fi și jocul bunicel, curajos, din prima repriză, când au apărut și două-trei ocazii bune de gol, dar și atitudinea bună a jucătorilor arădeni pe tot parcursul partidei pe un foarte rău, dar – totuși – parcă nu la fel de rău ca cel de la Arad.

„Ținând cont și de teren și de miza punctelor, cred că este un rezultat echitabil”

Până la urmă, Laszlo Balint mai trebuie să aștepte ziua în care se va bucura pentru o nouă victorie în campionat a UTA-ei. În acest moment, teamul de pe Mureș a ajuns la zece meciuri fără succes, șase sub comanda lui Poenaru și alte patru sub comanda sa, când – totuși – s-au făcut două punctele din cele trei strânse în total în această serie neagră a clubului „roș-alb”. „Cel puțin în prima repriză, am avut ocaziile mai multe și, cred eu, mai clare decât adversarul. În a doua repriză, cred că și plusul de prospețime a fost de partea celor de la U. Cluj, pentru că acea zi în plus cred că s-a văzut. Una peste alta, ținând cont și de teren și de miza punctelor, cred că este un rezultat echitabil. Cu toate că ne-am fi dorit foarte mult victoria. Le-am spus și băieților acum în vestiar, sunt foarte mulțumit de atitudinea lor, de modul în care au înțeles că avem nevoie de angajament și de disciplină la acest meci, dar, pe de altă parte, nu sunt mulțumit cu acest punct, mi-aș fi dorit foarte mult să câștigăm acest meci”, a declarat antrenorul arădenilor după egalul de pe „Cluj Arena”.

Terenul? „Mă bucur că jucătorii noștri cu calitate tehnică au înțeles, au bagat capul în pământ și au muncit”

Cu paranteza de la Mioveni, unde a avut parte de o suprafață de joc bună, UTA este condamnată să joace în noroi și tranșee. După confruntările cu FC Voluntari și mai ales Sepsi, de pe „Francisc Neuman”, arădenii avut parte de un gazon execrabil la Cluj. „Starea terenurilor este o problemă. Și cred că s-a văzut cel mai bine la noi, cel puțin. La Mioveni, chiar dacă am jucat împotriva unui adversar care – poate – nu era la nivelul maxim de motivație, a fost un gazon bun și am reușit să facem un joc de pase consistent. Ne-am creat ocazii în urma unor acțiuni lucrate pe calitățile jucătorilor, accelerări în flanc și așa mai departe. E normal că e o situație care nu ne convine absolut deloc, dar, pe de altă parte, trebuie să ne adaptăm. Este iarnă, este – totuși – decembrie și inclusiv terenurile de antrenament au de suferit în această perioadă. Mă bucur că jucătorii au înțeles, pentru că noi avem în componență jucători cu calitate tehnică bună, dacă nu chiar peste media Ligii 1. Și aș putea spune că au lăsat totul deoparte, au băgat capul în pământ și astăzi au muncit, nimic de reproșat din acest punct de vedere”, a adăugat „principalul” arădenilor.

„Principala prioritate, meciul cu Rapidul, vrem să câștigăm și pentru suporterii noștri”

UTA încheie anul pe teren propriu cu Rapid, duminică, 18 decembrie, la ora 20,30. Adică puțin după încheierea finalei mondiale din Qatar, ce începe la ora 17. „Una peste alta, eu am spus mereu că principala prioritate în acest moment pentru mine, pentru jucători și chiar pentru conducere este următorul meci, ultimul meci din acest an 2022. Vorbim despre un meci foarte important pentru noi și ne dorim enorm să câștigăm, să avem și noi niște Sărbători cât se poate de liniștite și, bineînțeles, să ne bucurăm și suporterii. Pe această cale, chiar vreau să le mulțumesc fanilor care au făcut deplasarea, destul de numeroși pentru o deplasare nu scurtă. Le mulțumim pentru sprijinul pe care ni-l arată în fiecare meci și vreau să-i asigur că ne vom da și ultimul strop de energie, în primul rând pentru ei, pentru că sunt niște oameni care își arată atașamentul față de acest club și automat vrem să jucăm și pentru ei”, a încheiat Balint.

4 comentarii

  1. Bine ca am obtinut si un punct,dar daca Otele era in joc si mai inspirat in prima repriza putea sa inscrie de vreo doua ori sa fim sinceri si sa aceptam ca la fel ca la ARAD terenurile sunt un dezastru.Din nou Batha a pierdut mingi la mijlocul terenului si ia pus pe U pe contraatac se pare din ce in ce mai nesigur,una peste alta a fost un joc de lupta si atat.SPERAM ca vom invige rapidul si vacanta de iarna va aduce schibarea de care avem mare nevoie,Pentru noi doar UTA ARAD conteaza.HAIDE UTA ARAD.

    0
    0
  2. Rezultat bun în condiții dificile, teren, indisponibili. Ainceput sa semene declarațiile înainte de meci cu realitatea din teren. Vorbim de progrese în raport cu ce era cu Sepsy, dar și cu atmosfera din subsol. Apărarea cu probleme. Exista aceste soluții de avarie, dar nu de luat puncte la comanda. Parca tot e nevoie de un om stabil lingă Benga. Apar și tinerii la Balint cu prima opțiune Pop. Bine,, vitaminizat ” și acest Maxim. Personal sper, la Isac tehnicitate și implicare peste Batha. Cu timpul cel mai scurt. Îmbucurătoare revenire la Ubink, parca mai luptător. Dorința generala de a trece peste greșeli de transferuri, chiar pe la cei care ne-au produs dureri de cap. Cu ceva puncte legate putem scăpa de…. Covid 15. !!

    0
    0
  3. Din etapa a 11-a pana in etapa 20, adica 10 etape am reusit 3 egaluri (3 puncte ) din 30 adica 10 % din punctajul pus la bataie in Liga 1.Mai sunt exact 10 etape din sezon + 9 meciuri din play-out.Asta este doar o constatare ! Nu l-am vazut pe Meszar (cel fara nici o functie oficiala in orgranigrama si statul de functii de la UTA ) sa faca vreo analiza vis -a vis de rezultatele mai mult decat modeste ale UT-ei si nici Vis-a-vis de lotul de jucatori cu care abordeaza UTA finalul de sezon.Dar nu am vazut nici un alt oficial al UT-ei care sa apara in presa cu concluziile acestui declin fotbalistic al UT-ei si cu eventuale masuri de redresare pentru a nu retrograda in Liga 2.Rusine fata de suporteri, abonati si galerie ! Rusine pentru faptul ca gazonul se prezinta in halul in care este pentru RECONS, Consiliul Local Arad, Primarie, Primar Bibart, viceprimari Chesa si Faur, Europarlamentar Falca , Tehnodomus, etc. Ati luat teapa de la giurgiuveanul care v-a vandut si montat cacatul de gazon pe Arena Francisc Neumann !Mergeti la SZEGHED si intrebati-i de unde au achizitionat gazonul !

    0
    0
  4. Shengen nu, nationala nu, UTA nu, energie nu, bani nu, ….. ce tara aveti rumanilor!? Mai, mai, ca or fi doua! Tara Secuilor independenta! Ca aveti dezbaterea in sange! Da fapte!? Faptele vorbesc!?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button