UTA Arad

Neagoe și-a concentrat discursul pe gazon după meciul cu UTA: „Jucătorii chiar merită felicitări pentru efortul fantastic făcut în mocirla asta”





Universitatea Cluj a remizat cu UTA, 0-0 și rămâne fără succes în Superligă de patru runde. Victoria de la finalul lunii octombrie, de acasă, cu FCSB rămâne ultima a „șepcilor roșii”, care – totuși – îi ține pe arădeni sub ei, pe loc direct retrogradabil. „Șepcile roșii” au scăpat de gol în prima parte, după care – într-adevăr – au fost mai prezenți și mai periculoși la poarta lui Iacob.

„Au adus gazon din altă parte și l-au aruncat pe teren să arate verde…înseamnă că sunt eu nebun”

Eugen Neagoe și-a centrat discursul de după meci pe calitatea gazonului și pe conflictul pe care-l are cu firma ce administrează terenul din Cluj. „A fost exact cum mă așteptam, un teren de luptă cum vedeam cu ceva timp în urmă și la televizor acele lupte în noroi. Exact așa s-a întâmplat în această după-amiază, o rușine de gazon. Am ajuns în 2022, peste puțin timp trecem în 2023, vrem să intrăm în Schengen și noi venim înainte de meci și aruncăm pe teren gazon tuns, mă rog, din altă parte. Au venit cu el și l-au aruncăm pe teren să arate cât de cât verde așa puțin. Este rușinos, credeți-mă, este jenant. Și acel băiat deștept care a declarat ieri ce a declarat mă face și mincinos. E rușine, noi ne-am antrenat aici din august, iar de atunci am venit doar de 5 ori, adunat de 5 ori, doar înaintea meciurilor, cum să stricăm noi gazonul? O minciună mai mare decât asta n-am auzit, dar, culmea, are tupeu, mă face și mincinos. Ei au încercat să facă ceva, nu a intrat nimeni din august până ieri pe gazon. A fost prima dată când i-am văzut, după ce am declarat eu cu câteva zile în urmă. Îîn rest, uitați-vă și dumneavoastră, oraș superb de 5 stele, stadion de 5 stele și gazon…E rușinos pentru el să mai și vorbească, vine cu trei poze… Eu sunt în fiecare zi la stadion de la 8 jumăte și nu am văzut niciodată pe nimeni făcând ceva la terenul ăsta, deci cred că e ceva unicat. Am jucat și eu fotbal, sunt pe terenul de fotbal de vreo 45 de ani, am văzut stadioane, terenuri de antrenament. Noi ne antrenăm în Babeș, dacă nu știa băiatul ăsta. Acolo ne antrenăm și nu putem să jucăm pe un asemenea teren. N-ai cum să joci fotbal, dacă cineva poate să-mi spună sau dacă s-a mai întâmplat așa ceva să vii cu gazon și să-l arunci pe teren să se vadă verde…Iertați-mă, dar înseamnă că sunt eu nebun. Întrebați oamenii ăștia de la Arad, au și ei probleme, dar întrebați-i ce au văzut? La ei măcar nu se aruncă gazon, la noi s-a aruncat prin 16 metri, efectiv așa aruncat. Așa ceva eu nu mi-am imaginat vreodată că se poate întâmpla și atunci ne mirăm de ce nu suntem la un campionat european, de ce nu suntem la campionat mondialul? Facem lupte în noroi, asta este”, a fost atacul violent al antrenorului lui U. la adresa celor care administrează gazonul de pe „Cluj Arena”.

„A fost un joc de luptă, de bătaie, puteam să marcă, dar și să primim vreun gol”

Vorbind și despre jocul propriu-zis, Neagoe a adăugat: „Sunt foarte supărat că nu am reușit să câștigăm, le-am spus înainte de joc ce ne va aștepta, cum se va juca, că va fi un joc de luptă, de bătaie, iar cei de la UTA au jucători puternici, cu experiență. Asta s-a întâmplat, chiar dacă mi-am dorit din tot sufletul să câștigăm în această după-amiază. Ok, am avut oportunități, puteam să marcăm, se putea întâmpla să și primim vreun gol că au avut două situații destul de bune. Dar, una peste alta, am dominat jocul, am ținut aproape de poarta lor, dar nu am reușit să marcăm. Sincer, jucătorii chiar merită felicitări pentru atitudinea pe care au avut-o, pentru efortul fantastic care l-au făcut în mocirla asta. Nu uitați că în urmă cu câteva zile, iarăși am avut lupte în noroi, astăzi, la fel. Nu știu ce echipă se chinuie așa din trei în trei zile să joace pe un asemenea teren. Cei de la Arad au jucat în urmă cu trei zile pe un teren foarte bun la Mioveni, noi și în urmă cu trei zile tot aici am jucat, tot noroi. Ok, n-am primit gol, băieții încă o dată merită felicitări că s-au bătut, au alergat, au făcut o risipă foarte mare de efort. Dacă nu poți să joci fotbal, n-ai cum, asta este situația”.

Nu mi-a plăcut nimic, doar spectatorii…”

În fine, „principalul” clujenilor a concluzionat: „Nu mi-a plăcut nimic, doar spectatorii care au fost în număr…nu foarte mare. Mă așteptam să fie mai mulți suporteri, să ne ajute pe undeva, să ne împingă de la spate, pentru că avem mare nevoie de victorie. Din păcate, n-am reușit să o obținem. Acum trebuie să ne concentrăm și să ne revenim foarte rapid și fizic, pentru că avem un meci foarte important. Va fi foarte greu la Sfântu Gheorghe sâmbătă și aș vrea să plecăm în vacanță cu fruntea sus. Băieții sunt conștienți că este un joc important și în acest moment avem nevoie de puncte, iar, sincer, în acest moment mă gândesc doar la următorul joc”.

„Sunt mai oltean decât toți oltenii care au trecut pe la Universitatea Craiova”

Numele lui Eugen Neagoe a fost asociat cu cel al viitorului antrenor al Universității Craiova, după demisia lui Mirel Rădoi. „Sunt foarte sincer, eu sunt mai oltean decât toți oltenii care au trecut pe acolo, pe la echipă, pentru că asta este realitatea. Dar deocamdată, sincer, nu pot să vorbesc absolut nimic. Este un club care știți foarte bine ce înseamnă pentru mine, la Universitatea Craiova am debutat, acolo m-am format, acolo am jucat aproape 200 de jocuri în Liga întâi și unde am câștigat trofee. Universitatea este un club special pentru mine, dar în acest moment nu pot să vorbesc de Craiova. O să vorbesc doar de prezent, de Universitatea Cluj, voi face tot ce depinde de mine ca echipa să rămână în Liga întâi”, a încheiat fostul atacant al „Științei” între anii 1986 și 1993.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button