Fotbal judetean

Pilu a pierdut titlul de campioană de toamnă în 5B la ultima „strigare”! Tocan: „Să terminăm mai sus decât în sezonul trecut!”





De câteva sezoane, Frontiera Pilu navighează în apele înalte ale clasamentului Ligii a 5-a, dar fără a face pasul spre eșalonul superior. În sezonul trecut s-a luptat până spre finalul play-offului cu Voința Macea pentru locul 2, ce a însemnat promovare pentru formația antrenată de Ruben Pâncotan. În schimb, Viitorul a câștigat fără probleme seria, cu mențiunea că Pilu a fost prima formație ce a întrerupt parcursul perfect al grupării patronate de Giovanni Catanzariti, cu un 2-2, pe teren propriu, chiar în ultima rundă a sezonului regular din Seria B.

Tocan: „Grup unit, o atmosferă foarte bună, eu zic că ne descurcăm destul de bine și la bugetul pe care-l avem”

În noua stagiune, Pilu face parte din aceeași serie, dar lupta la vârf se duce acum cu Păuliș II Sâmbăteni, campioana de toamnă, Real Horia, Capotral Alexa sau Lipova II. Chiar înainte de vacanță, Pilu a pierdut derby-ul de podium de la Horia (1-3) și implicit primul loc, dar nu și pe cel de-al doilea până la primăvară. „În vară, au plecat Claudiu Noaică la Macea și antrenorul Doru Turcuș, dar ne-am și întărit cu Alex Cioncioiu și Gheorghe Corduneanu, ambii de la Macea. De echipă s-a ocupat președintele Bianca Butur și eu. Avem un grup unit, o atmosferă foarte bună la echipă, cu unul-două antrenamente pe săptămână. Chiar dacă avem unul dintre cele mai mici bugete de la acest nivel și facem facem fotbal de plăcere, eu zic că ne decurcăm destul de bine și an de an am fost între primele echipe din seria noastră de Liga 5-a. Avem o bază materială deosebită pusă la dispoziție de Primărie, dar și suporteri pătimași. Tribuna este neîncăpătoare când jucăm acasă, vin oameni de toate vârstele la meci, iar unii dintre ei ne însoțesc și în deplasare. Nici în acest an nu ne-am lăsat, am pierdut locul 1 în ultima etapă în deplasare la locul 3, Real Horia și iernăm pe un onorant loc 2. Am cam pierdut pe naivități niște puncte, am făcut egal acasă cu Șofronea, în prima etapă și am mai pierdut la FC Sântana și Caporal Alexa. La Caporal am condus la pauză cu 2-0, dar am pierdut pe final cu 4-3. În rest am avut 7 victorii și un golaveraj de 34-20. Golgeterul echipei este experimentatul Iosif Covaci, care a jucat și la Liga a 3-a, la Crișul și FC Olt Slatina”, spune Adrian Tocan, managerul celor de la Pilu.

„Sincer, nu ne așteptam să fim atât de sus”

Acesta nu vorbește nici de această dată de obiectivul promovării, ci doar de o clasare cât mai bună la finele stagiunii. „Sincer, nu speram să fim atât de sus la începutul campionatului, dar băieții au fost serioși, s-au mobilizat și am reușit rezultatele acestea foarte bune. După vacanța de iarnă vom face câteva amicale înainte de partidele oficiale din retur și vrem să terminăm mai sus decât anul trecut, când am fost pe locul 3, după Viitorul și Macea, echipe care au promovat în Liga a 4-a. Primăria ne-a asigurat un buget minim pentru activitate, practic ne ajung doar pentru baremurile de arbitraj. Au fost alături de noi câțiva sponsori aduși lângă echipă de Bianca și de mine și ne-am descurcat onorabil. Pentru 2023, sperăm la o implicare mult mai consistentă a Primăriei, avem sprijinul domnului primar Lucian Drăgan, a viceprimarului Georgiana Olteanu și a Consiliului Local pentru a ne îndeplini obiectivul propus. La final de an aș dori să le doresc tuturor jucătorilor și suporterilor noștri, autorităților locale și famiilor lor, Sărbători Fericite și La mulți ani!”, mai afirmă Tocan.

Lotul de jucători folosit de Pilu în prima parte a sezonului 2022-2023

Ionuț Algeorge-Pop, Gheorghe Corduneanu, Marius Manolache, Alexandru Maier, Raul Bursache, Iosif Covaci, Alexandru Cioncioiu, Cristian Nădăban, Robert Balogh, Constantin Dobre, Loredan Todinca, Ghiță Vesa, Claudiu Sabău, Ioan Bejera, Adelin Bogatu, Alexandru Noaică, Vlad Mullek, Adrian Tolan, Petru Bala, Cristian Popa, Dumitru Roșdaș.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button