Fotbal judetean

Sebișul e fruntașă în 5C, dar promovarea nu e imperativă! Feieș: „Tinerii să joace la nivelul pregătirii și valorii lor”





Am fost foarte aproape ca turul Ligii a 5-a să se încheie cu trei echipe nou promovate pe prima poziție. Vinga și Păuliș II Sâmbăteni au câștigat primele două serii, iar Național Sebiș a condus aproape toată toamna în clasamentul seriei C. Însă, în ultima etapă înainte de vacanță, formația de pe Crișul Alb a pierdut cu 2-0 la  Buteni, în timp ce Gurba avea să câștige la „masa verde”, la Gurahonț, după ce meciul s-a întrerupt pentru că un jucător al gazdelor a bătut arbitrul.

Cristian Feieș: „Dacă echipa noastră face performanță, o susținem și mai sus”

În primul an de la reînfințare, sebișenii au promovat fără probleme în eșalonul doi județean și acum ochesc un loc și în Liga a 4-a, cu toate că: „Nu avem ca obiectiv imperativ promovarea, cu toate că suntem foarte bine poziționați, pe locul 2, la egalitate de puncte cu formația de pe primul. Dacă echipa noastră face performanță, o susținem și mai sus, dar e obligatoriu să ajungă în Liga a 4-a. În primul rând, vrem ca tinerii să se desfășoare la nivelul corespunzător valorii și pregătirii lor din acel moment. Suntem mulțumiți de conducerea administrativă și tehnică, avem patru echipe de copii plus cea de seniori, sunt peste 100 de copii legitimați, de  toate vârstele, toți din zona Sebișului. Sunt rezultate foarte bune și din punct de vedere administrativ, am avut cinci meciuri și zece antrenamente pe săptămână la baza din centru, plus la cea de la Prăjești, unde avem în plan construirea de vestiare în anii următori. Poate începem chiar în 2023, în funcție de bugetul care le vom avea la dispoziție. Obiectivul administrației din Sebiș este să dăm o șansă tinerilor să practice mai multe ramuri sportive și în special fotbalul unde dorim să joace la un nivel de organizare și condiții corespunzătoare. Dacă performează, noi ca administrație le oferim cadrul adecvat pentru noul nivel de performanță. Acum, în pragul Sărbătorilor de Iarnă, aș vrea să le urez locuitorilor din Sebiș, Prunișor, Donceni și Sălăjeni le urez Crăciun fericit alături de familiile lor și un An Nou mai bun în care să ne revedem sănătoși”, a spus Cristian Feieș, primarul orașului Sebiș.

Practic, Naționalul a păstrat aproape tot lotul cu care a venit din Liga 6-a și i-a mai adus pe Alexandru Karmanoczky, de la Ineu, pe Ioan Vențel, de la Dieci și Alex Marta și Raul Farău, de la Gurahont. Ionuț Buia e golgheterul echipei pregătite de Flavius Raț cu 10 reușite, Octavian Boroștean are 6, iar Dumitru Muntean – 5. Echipa de juniori mari e antrenată de fostul fotbalist al UTA-ei, Marin Dorel Balint, în timp ce grupele de juniori C și E sunt pregătite de Marian Țica, respectiv Leontin Sârb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button