Campionatul Mondial Qatar 2022

Argentina lui Messi sau Franța lui Mbbape, cine se cațară pe cupola lumii?





A venit timpul să aflăm deznodământul primei Cupe Mondiale disputate iarna. Qatar 2022 va intra în istorie după Argentina – Franța, finala programată duminică, de la ora 17, pe Lusail Iconic Stadium, de 80 de mii de locuri, același unde „pumele” au debutat cu eșec la „mondiale”: 1-2 cu Arabia Saudită.  Ambele echipe sunt în fața celui de-al treilea titlu mondial, după ce Argentina a cucerit trofeul în anii 1978 şi 1986, iar Franţa, în anii 1998 şi 2018. Vezi oferta Superbet pentru finala SuperMondialului!

Argentina şi Franţa s-au întâlnit de trei ori la Cupa Mondială, „Les Bleus” având câştig de cauză la ultima confruntare, în 2018, când s-au impus cu 4-3 în optimile de finală. Argentina a câştigat primele două dueluri, în 1930 şi 1978. În total, cele două echipe s-au înfruntat de 12 ori, Argentina având şase victorii, iar Franţa trei. Sud-americanii au marcat 15 goluri, iar francezii 11.  Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Sud-americanii au marcat 12 goluri la actuala ediţie a competiţiei, cel mai mult la un turneu final mondial după 1986 (anul ultimului titlu), când au înscris 14. Franţa are şansa de a deveni a treia echipă care câştigă două titluri consecutive, după Italia (1934, 1938) şi Brazilia (1958, 1962).

Messi sau Mbappe?

Inevitabil, reflectoarele vor fi puse pe cei mai valoroși fotbaliști din cele două finaliste, colegi la PSG, Lionel Messi și Kylian Mbappe.

Vedeta echipei, Lionel Messi, va juca a doua finală de Cupă Mondială, după cea pierdută în 2014 în faţa Germaniei, 0-1, după prelungiri, acesta fiind singurul trofeu care îi lipseşte din palmares multiplului câștigător al „balonului de aur”.

„Mă simt foarte fericit că pot realiza acest lucru, să îmi închei călătoria la Cupa Mondială disputând ultimul meu meci într-o finală. Sunt mulţi ani până la următorul Mondial (care va avea loc în 2026 – n.red.) şi nu cred că voi mai fi capabil să o fac. Aşa că să termin în acest mod este cel mai bine”, a spus liderul Argentinei după semifinala cu Croația.

Mbappe a devenit un jucător cheie pentru Franța încă de la CM din 2018, cu o dublă chiar împotriva Argentinei în optimi, unde a câștigat premiul pentru cel mai bun tânăr jucător.

În vârstă de 19 ani, el a devenit cel mai tânăr jucător care a marcat într-o finală de Cupa Mondială de la Pele încoace, care a marcat la 17 ani, în 1958. Mbappe are deja mai multe goluri la Cupa Mondială decât portughezul Ronaldo sau Diego Maradona. Asta este ceea ce visez. Nu am venit aici pentru a câștiga Balonul de Aur. Nu pentru asta sunt aici. Sunt aici pentru a câștiga Cupa Mondială împreună cu naționala. Acest Campionat Mondial este o obsesie pentru mine, este competiția visurilor mele”, a mai spus starul Franței

Parcursurile celor două echipe până în finală

Argentina: 1-2 cu Arabia Saudită, 2-0 cu Mexic, 2-0 cu Polonia, în grupă, 2-1 cu Australia, în optimi, 4-3 la loviturile de departajare cu Olanda (2-2, după prelungiri), în sferturi, 3-0 cu Croaţia, în semifinale.

Franţa: 4-1 cu Australia, 2-1 cu Danemarca, 0-1 cu Tunisia, în grupă, 3-1 cu Polonia, în optimi, 2-1 cu Anglia, în sferturi, 2-0 cu Maroc, în semifinale.

Formații probabile

Argentina: Emi Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Lisandro Martinez, Acuna – De Paul, Fernandez, Mac Allister – Messi, Alvarez Selecţioner: Lionel Scaloni.

Franţa: Lloris – Kounde, Varane, Upamecano, Theo Hernandez – Rabiot, Tchouameni – Dembele, Griezmann, Mbappe – Giroud. Selecţioner: Didier Deschamps.

Arbitru: Szymon Marciniak – Polonia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button