Arhivă articole

Cermeiul e „lanternă roșie” în C8 până la primăvară, dar Bulza rămâne optimist: „Sunt sigur că nu aceasta este valoarea echipei și ne vom mai și întări”


CSM Reșița, singura echipă din județul Caraș-Severin din seria de Liga 3-a a arădenelor și timișenelor conduce în clasament după un tur de campionat și alte 6 runde din partea a doua a sezonului regular, în timp ce ultima este Gloria Lunca Teuz Cermei. „Roș-albii” au bifat doar două victorii și patru remize din 15 partide și au un golaveraj negativ, -13 (12-25).

Au plecat (și) jucători experimentați, au venit doar tineri

Salvată matematic de la retrogradare cu o etapă înainte de finalul play-outului stagiunii trecute, formația din Țara Sămădăilor nu putea avea pretenții prea mari nici în acest campionat, cu atât mai mult cu cât a pierdut cățiva jucători destul de experimentați, precum R. Popa (plecat, de fapt, încă din iarna anului trecut la Periam), S. Popa, D. Popa sau Bercu, dar și pe tinerii Ursoi sau Bickling. Practic, în locul acestora au venit doar jucători tineri sau foarte tineri: portarul Rafael Zamfir (2001, Progresul Pecica), fundașii Casian Cleuță (2002, ex. Frontiera Curtici), Eric Pașcu (2001, Timișul Șag), Darius Balazs (2005, Csíkszereda Miercurea Ciuc), Rareș Deta (2000, ex. CSM Slatina), mijlocașii Darius Cocriș (2002, Timișul Șag), Paul Varga (2004, Șoimii Șimand), Alesio Calotă și Mario Salka (Atletico 2007) și atacantul Mario Novac (UTA 2006). Trei sunt jucătorii Cermeiului care au depășit bornaa celor 1000 de minute jucate în prima parte a sezonului. Lazăr a disputat 1350 de minute, Vlad – 1112, iar Piț – 1069. Michel Vlad și Marius Șimăndan au câte 4 goluri marcate, iar Piț, Mateucă, Varga și E. Pașcu câte o reușită.

Bulza: „Am plătit tribut lipsei de experiență și îmi asum o parte de vină”

În general, cermeianii au pierdut destul de greu puncte, în 5-6 ocazii chiar pe finalurile de meci, chiar la ultimele faze, însă când s-a tras linia numărul punctelor din clasament este mic, doar 10 puncte. „Nu credeam că vom termina pe ultimul loc acest an calendaristic. În vară, au fost câteva amicale în care s-au marcat goluri, tinerii au confirmat, speram într-o toamnă frumoasă la Cermei. Primele semne rele au fost când Cocriș a decis brusc să plece, iar Bodea care a fost mult timp accidentat. Poate că și programarea cu meciuri infernale din primele etape a contat pentru moralul echipei, apoi, poate că ar fi trebuit – întra-devăr – mai mulți jucători experimentați. Din cauza lipsei de experiență am pierdut multe puncte la ultima faza a unor meciuri, nu am avut știința ținerii de rezultat. Copiii au căzut psihic, nu au mai avut încredere în ei văzând că se repeta ghinionul și la alte meciuri. Adevărul este că am jucat fotbal și am făcut-o bine mai ales cu echipele bune. Să ne amintim doar de meciul de Cupă cu Lipova și prima etapă, tot cu Lipova, când i-am condus până în minutul 87. Nu putem da vina pe arbitri, ci am plătit tribut lipsei de experiență și îmi asum o parte de vină. La transferuri am greșit când am dat drumul prea ușor unor jucători experimenatați și nu am reușit să ducem în locul ceva jucători mai rodați la acest nivel și cu calitate”, susține Petre Bulza, președintele Gloriei.

„Todea nu are nicio vină, s-a făcut o pregătire foarte bună”

Cristian Todea o preluase pe Cermei la începutul lunii aprilie din mâna lui Flavius Moisă, a scos corabia la liman, dar acum întâmpină probleme. „Cristi a încercat să facă o echipă cu ceea ce a avut la dispoziție, adică foarte mulți copii. A avut răbdare cu ei, le-a împărtășit din experiența lui mare de fost jucător și antrenor cu licență Pro și s-a văzut munca lui în jocul echipei. Ne-am asumat de la început tinerețea echipei, a fost o  provocare. S-a făcut o pregătire de vară foarte bună, dar ghinionul s-a ținut scai de noi. Am pierdut 9-10 puncte după în meciuri bune, încheiat cu golurile decisive. Aveam așteptări mai mari ca echipă, dar individual chiar nu avem cui să reproșăm ceva, și-au dat ultima picătura de sudoare pe teren. Iar antrenorul, repet, nu a avut nicio vină. Dimpotrivă, eu zic că a controlat foarte bine grupul, vestiarul, echipa a avut destule jocuri bune, ne-au lipsit doar rezultatele, punctele”, a adăugat șeful „sămădăilor”.

Țintește jucători cu experiență pentru partea a doua a sezonului: „Neapărat un vârf”

Acesta și-a schițat în mare planul de bătaie pentru pauza de iarnă, cu speranța că la finalul sezonului Cermeiul va fi deasupra liniei. „Nu prea mai are cine să mai plece, doar de venit să vedem ce putem face. Încercăm să aducem 2-3 jucători cu experiență, neapărat un vârf. Vom continua să jucăm fotbal frumos, dar de această ne dorim să fim mai pragmatici și mai șansa să ne surâdă și nouă. Mai avem trei meciuri din sezonul regular și putem face 6 puncte cu care, credem noi, vom intra ceva mai liniștiți în play-out. A fost un an mai greu și din punct de vedere financiar, dar vom reuși să-l încheiem fără datorii la buget și la jucători. Dacă am ajunge în situația de  retrogradare directă, aș merge la Liga 4-a și aș lăsa pe alții, dar nu cred că vom fi în această situație. Mai sunt trei, plus alte zece etape până la final, se pot întâmpla multe. În play-out toate echipele vom fi cam la aceași valoare, am încredere în stafful tehnic și în băieți, sunt sigur că nu aceasta este valoarea lor. Vom relua pregătirile la mijlocul lui ianuarie, nu am stabilit exact programul, dar antrenorul Cristi Todea și ajutorul său Ionuț Pașcu lucrează la asta”, mai afirmă Bulza.

Nu am emoții mai mari decât în alți ani

În fine, omul de afaceri arădean crede că un club ca Gloria Lunca Cermei o va scoate, până la urmă, la capăt, având o puternică susținere atât din bani publici, cât și privați. „Nu am emoții mai mari decât în alți ani, ne-am depășit de mult timp condiția de echipă mică, susținută de o Primărie de comună și un grup de investitori privați, iubitori ai fotbalului. Chiar aș vrea să-i mulțumim Primăriei din Cermei, primarului Ioan Vesa și Consiliului Local, dar prietenilor care sunt alături de noi de ani de zile: Sandu Leah, Ovidiu Laza, doctorului Adrian Dărăbanțiu, lui Gio Catanzariti, Marinel Goldiș, familia Stamorean, Nelu Dolha și toți cei care vin cu noi la meciuri și se bucură de ceea ce facem la Gloria Lunca Teuz Cermei. Totodată, mulțumim colaboratorilor de la DEY și jandarmariei pentru organizarea meciurilor și clubului de juniori CSȘ Gloria Arad. Tuturor le dorim Sărbători fericite alături de famiile lor și un An Nou mai bun și mai prosper, în care UTA să se mențină în Superligă”, a încheiat Petre Bulza.

Până la finalul sezonului regular, „sămădăii” vor încerca să învingă acasă pe echipele din Periam și Buziaș, aflate la două, respectivg 4 puncte în fața lor, dar vor încerca și marea cu degetul în vecini, la Chișineu Criș, în fața echipei de play-off al lui Dan Stupar.

0
0


One thought on “Cermeiul e „lanternă roșie” în C8 până la primăvară, dar Bulza rămâne optimist: „Sunt sigur că nu aceasta este valoarea echipei și ne vom mai și întări”

  1. Nu mor caii…cand vor canii, dom Presedinte! Pe ei! Hai Lunca! Cemeiu! Conteaza si ….. cum mori!

    0

    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.