Superliga

Contracandidată surpriză pentru UTA în lupta pentru salvarea de la retrogradare: Hermannstadt a fost depunctată!





Hermannstadt a terminat pe loc de play-off prima parte a Superligii, după ce în ultimele două etape a reușit să le învingă pe primele două clasate, CFR Cluj, scor 1-0, și Farul Constanța, scor 4-0. Ocupanta locului 6, poziție care asigură play-off-ul, a primit însă o veste foarte proastă, Comisia pentru Acordarea Licenței Cluburilor decizând să le scadă sibienilor numai puțin de 9 puncte.

De la 33 de puncte, sibienii coboară la „cota” 24 și sunt prinși automat în „hora” pentru salvarea de la retrogradare. Echipa lui Marius Măldărășanu e pe locul 9, la doar 5 lungimi de undă în fața UTA-ei, echipă aflată pe loc de Liga a 2-a după 21 de etape.

Depunctarea ne-a fost dictată fără să se țină cont de noul plan de reorganizare, vom lupta până la urmă resursă legală și morală

Hermannstadt a venit imediat cu replica și a anunțat că vor lupta pentru a recupera punctele pe care Comisia le-a scăzut.

”În cei 7 ani și jumătate de (scurtă) existență, s-au întâmplat atât de multe la clubul nostru încât foarte probabil cândva se va scrie o carte după care se va face un film. Iată că acum, în prag de sărbători, primim ,,cadou” în premieră o depunctare de 9 puncte. Fără îndoială, situația este una regretabilă, însă noi ne permitem să o catalogăm ca fiind una 100% nemeritată și injustă. Depunctarea ne-a fost dictată de către Administrația de Monitorizare Financiară a FRF, fără să se țină cont de noul plan de reorganizare A.F.C.Hermannstadt. Vă reamintim că acest nou plan a fost aprobat săptămâna trecută de către Tribunalul Sibiu și a intrat deja în aplicare.

Prin urmare, îi asigurăm pe toți suporterii FCH și pe iubitorii fotbalului sibian că vom lupta până la ultima resursă legală și morală pentru a recupera această pierdere grea! Este vorba despre munca staff-ului administrativ, staff-ului tehnic și mai ales a acestor fotbaliști minunați care ne-au făcut pe toți să fim atât de mândri! Sunt puncte muncite din greu, la care nu vom renunța sub nici o formă! Nu ne batem joc și nu vom permite nimănui să facă așa ceva!

Știm că avem dreptate și este o chestiune de timp până când inclusiv Tribunalul de Arbitraj Sportiv (T.A.S.) din Lausanne, Elveția, ne va recunoaște acest fapt!

Așa că vom lupta pe toate căile juridice posibile! În astfel de momente dificile avem nevoie de înțelegerea, răbdarea și susținerea tuturor suporterilor noștri. Contează enorm!

Sibiul are fotbal!”, au scris cei de la Hermannstadt pe Facebook.

Clasament la zi în Superligă

5 comentarii

  1. Fiecare cu problemele lui dar asta nu trebuie sa ne intereseze(ograda altuia)… si sa nu ne bazam pe antecedentele Medias si Clinceni…Acelea au fost sacrificate pentru Minamo dar acum se pare ca nici pe noi nu ne prea agreeaza Frf,Lpf si Comisia de arbitri…

    0
    0
  2. Să mergem în urmă cu 2 ani și să ne reamintim că 2 cluburi, Astra și Sibiul, au cerut retrogradarea UT-ei pt scandalul în care erau implicați Drăgan și Grădinaru. Și iată cum se întoarce roata, Astra desființată, iar Sibiul o ia pe aceeași cale. De Sibiu chiar nu mă bucur, dar atunci nu mă așteptam de la ei la așa ceva.

    0
    0
  3. Prezenta pe loc de play off si prestatiile Sibiului se pare ca deranjeaza pe marii investitori din fotbalul romanesc.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button