UTA Arad

Despărțirea ce plutea în aer s-a oficializat în această seară: Florentin Matei nu mai este mijlocașul UTA-ei!





După Orhan Ademi, clubul UTA anunță despărțirea de un al doilea fotbalist care nu face parte din planurile lui Laszlo Balint pentru partea a doua a sezonului. Practic, era doar o chestiune de timp până când Florentin Matei își va încheia conturile amiabil cu gruparea arădeană, cu atât mai mult cu cât el nu a dorit să fie luat în calcule pentru ultimul meci al anului, remiza (1-1) cu Rapid.

De fapt, la conferința de presă ce a urmat disputei cu Adi Mutu, Laszlo Balint a dat în vileag totul, sugerând și consecințele faptelor fostului stelist. „Am avut o discuție cu Matei marți, nu a fost mulțumit că nu a fost în lot la Cluj. I-am spus cum am gândit acel meci, chiar dacă eu sunt genul de antrenor care nu-și explică deciziile în fața jucătorilor. Atunci i-am zis să se gândească foarte bine dacă mental poate să vină la meciul cu Rapid și am apreciat că ne-a comunicat că nu e ok din punct de vedere mental. Consider că putem merge la luptă doar cu jucători care înțeleg ce înseamnă implicare sută la sută fizic, mental și la inimă, căci trebuie să simțim ce facem pentru acest club. E posibl ca el să plece în această iarnă, se va face o analiză”, au fost cuvintele antrenorului utist din urmă cu 9 zile.

Florentin Matei a fost, de altfel, primul fotbalist transferat de „Bătrâna Doamnă” după despărțirea de Balint, la finalul lunii ianuarie a acestui an. Între partea a doua a sezonului trecut și prima parte a acestuia, mijlocașul de 29 de ani a îmbrăcat de 24 ori tricoul „alb-roșu”, pentru un total de 710 minute, fără a avea vreo realizare, asist sau gol. ”UTA și Florentin Matei au ajuns astăzi la un acord de reziliere pe cale amiabilă a contractului. Mijlocașul în vârstă de 29 de ani a ajuns la Arad în luna februarie a acestui an și a evoluat de 27 de ori în tricoul roș-alb. Îi mulțumim pentru profesionalism și îi dorim mult succes în viitor!” – a fost anunțul serii pe site-ul oficial al clubului UTA.

Născut la Bolintin Vale în județul Giurgiu pe 15 aprilie 1993, Florentin Matei a fost crescut de FCSB, pentru care a și evoluat îm două perioade în Liga 1 (2010-2011 și ianaurie – iunie 2019). Celelalte formații din cariera tehnicului fotbalist sunt: Unirea Urziceni, Cesena U19, Volyn Lutsk (Ucraina), HNK Rijeka, Astra Giurgiu, Al Ittihad Kalba (Emiratele Arabe Unite), FCSB, Astra, Apollon Limassol (Cipru), Apollon Smyrnis (Grecia) și acum UTA.

 

21 comentarii

  1. Il dai afara pe Mode si il pastrezi pe Matei,alta mutare de geniu a misterului Poe,si ne mai miram de ce am ajuns la retrogradare.

    0
    0
  2. As vrea sa stiu macar unul ,adus la cerinta gelatului, care a confirmat..Ce teapa ne-am luat cu salahorul….Sper sa o scoatem la capat cu bine!

    0
    0
  3. Oameni care și-ar păstra onoarea prin C sau B. Oare cei ce ii păstoresc, chiar nu ar cunoaște adevăratul randament al acestor sute de jucători expirați.? Mai greu cu pseudo- antrenori, care că și ei cauta o recunoaștere profesionala pe spinarea unor cluburi cu prestigiu. Cu vreo trei, patru de,, Matei ” aluneci bine spre periferia clasamentului. Ce sa mai zici ca fenomenul, a invadat binișor și alte domenii. Ai parte și de alimente expirate. Comparația pare forțată, dar are în comun adjectivul. EXPIRAT !!

    0
    0
  4. Ciudata gandire si afirmatie ,, I-am spus cum am gândit acel meci chiar dacă eu sunt genul de antrenor care nu-și explică deciziile în fața jucătorilor”. Dar de ce sa nu vorbesti cu jucatorii mister draga . Iti cad galoanele sau esti atat de mare antrenor incat nu te demiti sa vb cu un biet jucator ? Maine faci la fel cu Erico sau Otele sau mai stiu eu cu care jucator. Se numeste comunicare mister giusy. Dar e greu cand tu crezi ca esti Dumnezeu la echipa asta . Abia astept sa vad brazilianul vietii cum se misca ca vad ca a reintrat in activitate aprostu.

    0
    0
    1. In momentul de fata multi sunt in rahat pana-n gat, iar Balint ar trebui sa fie printre ultimii de care sa ne legam …

      0
      0
  5. Din păcate UTA este în subsol la retrogradare și cam toate contracandidatele par a avea loturi mai bune, mai echilibrate în special în compartimentul ofensiv.
    Sarcina domnului Balint este foarte dificilă, din păcate trebuie să meargă pe lotul actual deoarece jucători de valoare este imposibil să aducă în condițiile actuale ale UTA. Am încredere în domnul Balint, trebuia adus mai repede, nu trebuia să ne lăsăm îmbrobodiți de Poenaru care ne promitea un fotbal total de posesie, ofensiv , dar care n-a mai apărut.

    0
    0
  6. Drum bun si cale batuta Fl. MATEI ,ai fost o dezamagire totala . In legatura cu afirmatiile lui BALINT ca, el nu trebuie sa dea explicatii jucatorilor la deciziile pe care le i-a, eu cred ca, nu este tocmai OK pt. ca, nu faci altceva decat vociferari si nemultumiri intre jucatori. Mai bine il iei deoparte si ii explici frumos prieteneste si totul va fi OK.

    0
    0
    1. Las așa că-i mai bine decât să tot explice orice. La un moment dat se trag de șireturi cu el. Cazul Poenaru este exemplul de antrenor gură mare care explică de toate si nimeni nu se ia după el. Un antrenor care se respectă are o linie de demarcatie între el si jucători. Eu zic că așa si trebuie. Ca o echipă să fie disciplinată și performantă trebuie să aibă si un pic de frică, altfel fiecare face ce vrea. Dan Petrescu așa câștigă campionate pe bandă. Farul, tot din cauza asta e pe primul loc. Intr-adevăr, comportamentul lor cam sare limita, nu sunt de acord cu astfel de duritate, dar uite că functionează. Gyuszi e un antrenor care cere respect, seriozitate la antrenamente si jocuri, dar si in viata privată.

      0
      0
  7. Eu nu cred ca, este mai bine cum procedeaza BALINT, uite-te in urma unde a antrenat la CSU Craiova lui Rotaru , unde si-a pus jucatorii in cap si a plecat dupa cateva etape !!! Eu cred ca, intradevar trebuie sa tii haturile in mana fata de jucatori dar in acelasi timp sa fii si deschis la discutii cu ei, mai maleabil ca, apoi risti sa pierzi vestiarul !!! Uite-te la interviul lui Pisti COVACI care a condus marele AJAX si cum se purta cu marii jucatori si ce performante a obtinut !!! FORTA UTA Arad.

    0
    0
    1. Ce jucători si i-a ridicat in cap la Craiova? Ăia de la inceput au fost impotrivă, nici nu a ajuns Balint in vestiar si oltenii erau întorsi pe dos. Cu privire la Peterscu, ar fi bine să-l intrebi pe Chipciu cum e. Dacă stă la discutii sau ba. Când a plecat parcă a iesit din închisoare.
      Peterscu are mentalitate de comunist cu reguli tip Steaua, adică armată in toată regula.

      0
      0
  8. In primul rand , nu cred ca, Dan Petrescu nu le da explicatii jucatorilor carenu fac parte din tactica lui in meciul respectiv , din contra este un antrenor intradevar sever dar stie sa isi apropie jucatorii de unde si aceste performantele pe care le-a avut plus jucatorii foarte scumpi pe care si ia dorit si s-a implinit avand un club un om de afaceri muluimilionar unde la UTA. deocamdata nu se poate !!!

    0
    0
  9. Este parerea ta SAM,dar sa stii ca, nu vei avea rezultate ca, antrenor daca nu esti dibace a tine vestiarul unit oricat de antrenor bun ai fi,trebuie sa ii impaci pe toti indiferent de optiunile tale,sa fii aproape de ei,numai asa vei reusi ca, UTA. sa iasa din mocirla in care este. Uite-te la Hermanstadt, unde MALDARASANU a reusit sa ii uneasca pe jucatori in jurul lui, jucatori fara mari vedete si uite ce bine joaca , ce rezultate au !!!

    0
    0
    1. Gândire tipic românească, oltenească gen mitică dragomir, cancerul fotbalului românesc. Dibaci, șmecheraș, diplomat…Eu nu văd un antrenor de succes in felul ăsta. Il văd mai degrabă serios, care știe ce vrea și nu se teme de jucători. Un om care are un cuvânt si nu stă la discutii. Acolo unde e vorbă multă, sărăcia omului. Nu mai da exemple de măldărăsanu si sibiu că nu sunt curios.

      0
      0
  10. Unde dai si unde crapa !!! A spus cineva ca, trebuie sa se teama de jucatori antrenorul ? Acuma ce nu iti convine, maiei cu Mitica Dragomir etc. Daca nu te intereseaza exemplele mele, nici pe mine nu ma intereseaza exemplele tale !!! intai trebuie sa fi jucat fotbal sa intelegi care este treaba intr-un vestiar !!! O tii mortis pe a ta, foarte bine dar eu nu sunt obligat sa iti sustin parerea !!!

    0
    0
  11. Asa vrei tu SAM, gandire comunista ca, in armata ? Am dat-o naibii, hai ca, te-ai intors in timp acum 40-50 de ani !!! Sa crezi tu ca, va mai accepta cineva aceste reguli tembele in ziua de astazi .A incercat Balint la Craiova asa ceva si i-a mers asa ca, tot cu seriozitate cum spui dar cu vorba buna de a tine vestiarul unit.

    0
    0
    1. Scuze! N-am vrut să te necăjesc acum la sfârsit de an. Eu consider că un antrenor trebuie să aibă autoritate in vestiar, nu de tip armată ca la Petrescu, dar si să comunice (cât trebuie) cu jucătorii.

      0
      0
  12. SAM,acest ultim comentariu al tau pe aceasta tema,nu pot sa zic decat perfect valabila,sunt total de aceeasi parere. In continuare iti doresc multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi in noul an si UTA. sa nu mai aiba probleme si sa iasa din aceasta mocirla din subsolul clasamentului !!! FORTA UTA Arad.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button