Baschet

Echilibru rupt după 25 de minute, campioana a defilat pe Mureș: FCC UAV Arad – Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 67-92Derby-ul Ligii Naționale la Baschet Feminin a umplut până la refuz Sala Sporturilor Victoria cu două zile înainte de Revelion. FCC UAV Arad și Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, vicecampioana și campioana României și singurele echipe neînvinse în acest sezon, au oferit un duel echlibrat timp de 25 de minute, după care marea favorită la câștigarea campionatului și în acest sezon și-a impus punctul de vedere: 67-92 (19-19, 19-21, 14-22, 15-30). 

Gazdele au avut răspuns la startul mai bun al adversarelor

„Alb-verzile” au început hotărâte derby-ul pe Mureș și au condus cu 4-0 și 10-2 în special pe mâna americancei Cave. Aradul nu a stat să privească și a muncit pentru fiecare atac și punct și o „triplă” a căpitanului Hadzovic a echilibfrat lucrurile pe tabelă: 9-10. Gazdele au simțit că se poate și au ținut ritmul cu o formație ce a mers perfect inclusiv în grupa de FIBA EuroCup. Akathiotou și-a dat și ea la joc, iar scorul primului sfert a fost egal: 19-19. 

Echilibru (aproape) total și în sfertul doi

Startul celei de-a doua reprize mici a fost perfect pentru FCC UAV Arad, care s-a dus la 4 și apoi 6 puncte (28-22) tot pe mâna cipriotei. Campioana a simțit că nu e de glumă și a început să „macine” jocul în ofensivă, dar asta și pe fondul unor schimbări în formula ideală a lui Bulj. Belgianca Mununga a pus puncte importante pe tabelă pentru echipa sa, care a egalat la 34, ba chiar a și a preluat conducerea cu 52 de secunde înainte de finele reprizei: 36-37. Până la pauză au mai înscris ambele formații (Cave chiar de trei puncte), așa că avantaj au rămas vizitatoarele: 38-40.

Probleme pe ambele faze ale jocului pentru vicecampioane

Sepsi a demarat în sfertul al treilea cu 8 puncte marcate relativ simplu, pe erori defensive mari ale amfitrioanelor și Bulj a cerut time-out la 40-48, căci situația risca să o ia la vale. Doar că arădencele au continuat să rateze mult și chiar să greșească elementar și la inițierea unor atacuri rapide. Doar americanca Trinity Baptiste a ținut – oarecum – steagul sus cu coșuri prețioase din „căciulă”, câștigând clar duelul său personal conaționala Cave. De abia în minutul 27 s-a trezit și bulgăroiaca Georgieva, care a marcat și ea punctele (5 la număr, între care și o „triplă”) ce a reaprins duelul din Polivalenta arădeană: 52-58. Arbitrii și-au făcut și ei numărul, iar la o fază la care se putea da fault în atac, s-au dictat „liberele” din care ex.-ul Annemarie Părău-Godri a stabilit scorul sfertului trei: 52-62.

Monolog al campioanei pentru un deznodământ – totuși – previzbil 

Ultimul act a început cu „tripla” lui Racic și minge câștigată în defensivă de „galben-albastre”, dar atât. Sepsi a profitat din plin de două atacuri la rând irosite de aceeași Racic și s-a dus la 55-67 cu 8 minute înainte de final. Practic, sfertul patru a fost un monolog al elevelor lui Mikes, care au demonstrat că sunt mai echipă și mai ales că au soluții apropiate ca valoare. Dincolo, americanca Madden a rămas în afara jocului până la final, iar când și Hadzovic (tehnci și antisportiv), Baptiste (5 greșeli personale) sau Georgieva au rămas pe margine, nu a mai fost meci.  Cu Fleșer, Ciotir, Mîrne-Nagy și Madden pe parchet, Aradul nu a putut decât să limiteze – să zicem – „daunele”, cu toate că ecartul de 20 de puncte s-a păstrat mai mereu. Sunetul ultimei sirene a consfințit ceea ce devenise galopul de sănătate al oaspetelor: 67-92!

Sepsi termină prima turul de campionat, cu 20 de puncte, urmată de FCC UAV Arad, 19 puncte. Echipa lui Bulj debutează în noul an pe 8 ianuarie, tot la Arad, contra lui CSM Târgoviște, meci din etapa a 12-a, prima a returului.

Formații și marcatoare:  

FCC UAV Arad: Baptiste 18, Akathiotou 17, Hadzovic 11 (2×3), Madden 10, Georgieva 6 (1×3), Racic 5 (1×3), Ciotir, Mîrne-Nagy, Fleșer,

Sepsi SIC: Mununga 20, Jespersen 20, Cave 19 (1×3), Hristova 11 (1×3), Jones 10, Godri-Părău 9, Ghizilă 3 (1×3), Gereben, Cătinean, A. Pop, Mititelu .

FOTO: Lucian CiobanuLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button