UTA Arad

Clubul UTA – somat de LPF să îmbuntățească urgent starea gazonului, altfel riscă să nu mai joace la Arad! Reconsul susține că are situația sub control





Autoritățile locale arădene au în plan înlocuirea gazonului cu probleme de pe arena „Francisc Neuman” în pauza competițională din vară, dar Liga Profesionistă de Fotbal dorește accelerarea procesului. Într-o scrisoare adresată clubului UTA pe 22 decembrie, forul ce se ocupă cu organizarea Superligii îi somează pe arădeni să facă ceva urgent cu privire la îmbunătățirea condițiilor de joc, altfel i-ar putea ridica omologarea pentru partea a doua a întrecerii.

Eduard Alexandru (directorul departamentului competiții) și Paul Mincu (avocatul coordonator al departamentului competiții) sunt cei care semnează scrisoarea și îi somează – practic – pe cei de la UTA să nu se mai repete sub nicio formă situația de la meciul cu Rapidul. La ultima apariție a acestui an, cele două formații au evoluat – practic – pe un câmp de cartofi, atât Laszlo Balint, cât și Adrian Mutu susținând răspicat că astfel de gazoane nu ar mai trebuie să existe circuitul Superligii.

”Situația constatată la meciul cu Rapid au adus reale prejudicii de imagine atât LPF cât și deținătorilor de drepturi media”

Printre altele, în scrisoarea LPF către UTA se spune: ”O sesizare cu privire la starea terenului de joc a fost recepționată de LPF din partea deținătorului de drepturi media, aspectul estetic oferit de gazon fiind unul dintre criteriile principale în transmisiunile TV ale meciurilor din Superligă, situația constatată la acest emci aducând reale prejudicii de imagine atât LPF cât și deținătorilor de drepturi media. Pentru protejarea integrității fizice a jucătorilor dar și a imaginii competiției arătăm că nu putem accepta ca meciurile din Superligă să fie disputate în condiții nesatisfăcătoare și sub standardele moderne minime în ce privește calitatea suprafeței de joc”, dar și: ”Vă rugăm respectuos să ne acordați suport în această direcție și să aduceți la îndeplinire toate operațiunile necesare pentru refacerea suprafaței de joc, până la reluarea, competiției, în caz contrar existând posibilitatea reanalizării îndeplinirii condițiilor de omologare a stadionului”.

Mai pe românește, un meci al UTA-ei pe un astfel de teren cu pretenții de gazon strică total spectacolul fotbalistic, iar LPF și televiziunile nu mai tolerează asta. Prin urmare, gruparea „roș-albă” trebuie să ofere condiții acceptabile de joc încă din ianuarie 2023 dacă mai vrea să-și dispute meciurile de acasă pe arena „Francisc Neuman”. În caz contrar, va fi invitată politicos să opteze pentru o altă arenă omologată din zona de vest.

Mehelean, director Recons: „La mijlocul lunii ianuarie vom avea un gazon bun”

Conducerea clubului UTA a transmis mai departe mesajul LPF-ului către firma Recons, administratorul arenei inaugurate în urmă cu doar doi ani și jumătate. Directorul acesteia e din cale de optimist, fără – însă – a spune exact pe ce se bazează. „Suntem la curent cu scrisoare primită de clubul UTA și avem lucrurile sub control. Ne vom vedea cu toții la mijlocul lunii ianuarie pe stadion și veți vedea un gazon bun, ce va organiza meciuri de campionat în condiții optime”, e promisiunea lui Nicolae Mehelean.

De altfel, Aradul s-a făcut de râs cu gazonul de pe noul stadion „Francics Neuman” și în iernile precedente, de această dată lucrurile au luat-o la vale, iar amicalele naționalei U20 cu Italia și Polonia și partidele UTA-ei cu Sepsi și Rapid s-au jucat în noroi, chiar în tranșee cea cu giuleștenii.

Mai jos aveți cuprinsul integral al scrisorii venite de la LPF pe adresa clubului fanion al Aradului:

39 comentarii

  1. Domnule Mehelean …..de ce ne aburiți …gazonul e praf. ….ce situație e sub control? Daca ploua e ….. pa….

    0
    0
  2. oare BOC n-o fi primit scrisoare?nici la cluj nu a fost cu mult mai bun decat al nostru…se pare ca scenariul e sa retrogradam direct ori noi ,ori clujul….le-ar conveni la mitici sa nu jucam acasa,atunci chiar o sa avem sanse mici sa evitam retrogradarea si raman fara griji echipele lor prietene din jurul bucurestiului,,,

    0
    0
  3. Imi cer scuze dar domnul ala de la Recons iar face misto din noi, sa vazut ca nu au nici o treaba fata de ingrijirea unui suprafete de joc dar ne serveste in continuare gogosi la fel cum a facut si pana acum. Tare prosti mai suntem cand alegem o data la 4 ani niste omeni care promoveaza incopetenta si nepotismul in dauna profesionalismului. Parerea mea !

    0
    0
  4. La acest teren materialul geotextil si pietrisul din stratul de drenaj este prost executat! Stie bine domnul Falca, ca doar e inginer in c-tii!

    0
    0
  5. Care miticii iti vrea raul ? Pai tu nu vezi in ce conditii se joaca fotbal pe acest gazon ? Cum sa joace bine UTA. acasa cu un asemeneagazon ? De ce mama naibii, MESZAR, Primarul nu a luat legatura de la inceput cu firma care s-a ocupat de gazonul de la Sf. Gheorghe avand un gazon biliard si rezistent pe orice anotimp ? Hai sa nu mai dam vina pe altii !!!

    0
    0
    1. domnu NELU cat timp voluntari sau clinceni au jucat pe tapsanul comunal cu 20 de oameni in tribuna ,nu am auzit pe nimeni sa se ofuscheze..li s-o casunat pe noi acum,brusc si dintr-o data vor spectacol..de parca POENARU facea tiki-taka prin NOROAIELE mahalalelor din BUCURESTI…prefer oricand un meci uta-rapid jucat pe un teren prost unui voluntari -chiajna pe WEMBLEY..

      0
      0
  6. Sper ca macar de data asta sa angajeze o firma care a mai pus gazoane de calitate. Ca o fi din Ungaria, Germania, nu conteaza. Conteaza sa se poate verifica produsul lor, lucru de fapt usor, ca doar se vede un gazon bun, pe orice stadion ar fi. Apoi foarte importanta si intretinerea, substratul, instalatia de irigare, timpii si setarile de irigare in functie de vreme, monitorizarea ierbii, etc. Foarte multe multe lucruri care trebuie considerate la intretinere, care din nou, ar trebui facuta de o firma profesionista. Sper ca macar acum s-o faca bine.

    0
    0
  7. RUSINE UTA, RUSINE C.L ARAD, RUSINE PRIMARIA ARAD,RUSINE BIBART, RUSINE C.J.ARAD, RUSINE tuturor care administreaza Aradul, municipiu si judet, pentru ca UTA este singurul simbol al Aradului, dupa ce ati prapadit Vagoanele , Strungul, Tricoul Rosu,UTA, Teba , Tehnometal, Progresul, ICIL-ul, Fabrica de miceliu pentru ciuperci champhignons si de fag din Ardul Nou, Aradeanca , etc.S-au pricopsit alde Falca , si acolitii lui si si-au batut joc de Arad si ultimii 20 de ani de aradeni.Asa sa le ajute Dumnezeu la acesti pungasi !

    0
    0
  8. ce bun ar fi nea PITI antrenor la noi..s-ar potrivi perfect…cum tavalea el toata EUROPA prin noroi….ce i-ar mai place….cum avu la craiova teren bun ,cum i-a lasat …. daca era si acum antrenor la nationala,la arad ar fi jucat toate meciurile…

    0
    0
  9. Fiți iubiți dragi utisti, anul ce vine să ne aducă multe victorii, poate niște investitori, poate patroni, orice, domn meszar vrem mai mult, fa ceva, noi suporterii vrem mai mult de la anul ce vine, ce frumos ar fi uta în primele 3,să vezi stadionul plin meci de meci, va doresc numai bine la toți utisti, ?️? pace vouă, forza uta oriunde, oricând

    0
    0
  10. De acord total cu tine CORADU , a ajuns Voluntari cu o mana de oameni in tribuna si uite ca, sunt sus in clasament la play-off !!! Ce conteaza pt. ca, banii conteaza, bugetele . Cert este ca, UTA. nu trebuie NICIODATA sa lipseasca din SUPERLIGA. Eu nu ma uit la alte echipe cum au gazoanele de iarba ci ma intereseaza ca, echipa mea de suflet sa aiba un gazon foarte bun in care jucatorii sa se poata exprima pe teren !!!

    0
    0
    1. ai dreptate ,domnul NELU si eu vreau gazon bun,vroiam sa scot in evidenta doar ca in trecut nimeni nu a pus problema sa se interzica organizarea pe teren propriu din cauza gazonului prost,pana cand am avut noi problema asta…inca o data se demonstreaza ca suntem fraierii calcati in picioare de federali ,arbitrii si televiziuni..

      0
      0
  11. Stimate domnule sportarad,
    Toate comentariile mele care, conform dumneavoastră, nu aveau legătură cu articolul își propuneau sa flageleze moravurile unora care prea se cred centrul Universului.
    Bine că au legătură cu articolele jignirile pe care le proferează unul ce se crede Buricul Pământului, gen Batha e schizofrenic , sau elucubrațiile unui poet ratat sau ,,n” comentarii gen ,,oricine, oriunde, orice, oricând „.
    Dubla măsură, stimate domnule sportarad, dubla măsură, bat-o vina!

    0
    0
    1. Giro a zis o data acel cuvant la cald dupa ce jucatorul a luat un rosu … tu in schimb, zilnic reusesti sa ataci 5-10 useri care comenteaza decent despre echipa lor de suflet … linistreste-te si adu ceva plus valoare articolelor, nu te leag de alti cititori care isi expriam si ei pareri la unele articole … e clar acum?

      0
      0
      1. Lucica frate niciodată nu l-am supărat, jignit, etc pe individul dixie, el tot timpul se bagă în seamă, acest dixie, jignești pe toți, aștept scuze frate dixie, nu te-am jignit niciodată, fii iubit, ?️?forza uta oriunde, oricând

        0
        0
        1. Imi place acest comentariu:)) adica nu l-ai jignit niciodata si in aceeasi propozitie il faci citez: „putoare de om” dar nu l-ai jignit niciodata. Sti ceva mai toti ne dam crestini pe aici dar pe niciunul nu l-am vazut sa intoarca si celalalt obraz cand ii zice unu vreuna. Toti sarim ca arsi cand ne articuleaza cate unul. E valabil si la Dixie si chiar la mine. Poate daca incercam sa fim mai buni om scoate si ceva pozitiv ca toti tinem cu UTA. Va dati seama daca noi nu ajungem sa ne intelegem cum ne iubesc altii daca noi intre noi nu ne iubim:)) Va dorec un an nou cat mai bun!!

          0
          0
          1. Frate Flavius te credeam mai altfel, fii iubit, pace ție, ?️?forza uta oriunde, oricând

            0
            0
  12. Falcă și ai lui, oameni care sunt paraleli cu fotbalul dar și cu lucrul bine făcut au mers pe pricipiul:”nu-i bun da-i ieftin”.
    Așa-i când habarniști ai fenomenului fotbal care au fost pe stadioane numai că să organizeze spectacole mărețe și să ridice ode conducătorului iubit se ocupă de construit stadion nou la Arad.
    Păcat de echipă și de inimoșii susținători și cunoscători ai fenomenului, minunatul public arădean.

    0
    0
  13. Comunicat important pentru suporterii UTA-isti:
    Mehelean este in negocieri pentru a-si mari salariul cu 55% dar in cazul ca echipa va fi nevoita sa joace pe alt teren,Cluj,Severin,Medias va plati el atatea autocare cate vor fi nevoie pentru ca noi sa facem deplasarile,la toate meciurile,pana cand gazonul si ce tine de functionalitatea lui va fi 100%!
    Ce gluma buna…..:-)))Sau e cam searbada????

    0
    0
  14. Situația este sub control de luni bune, ce atâta agitatie?
    Potrivit reprezentanților Primăriei Arad „în cadrul proiectului vor fi realizate următoarele servicii: refacerea şi reabilitarea gazonului de pe Stadionul «Francisc Neuman», reconfigurarea sistemului de canalizare, instalarea sonorizării, asigurarea ventilaţiei în zona de vitralii la Tribuna A şi montare panou control şi caruri TV”.

    „Suntem în prima etapă a acestei achiziții publice, astăzi( prin august a.c.) s-au semnat contractele de prestări servicii pentru loturile 1,2 şi 4. Urmează să intrăm în etapa a doua, cea de execuție a lucrărilor. Sperăm ca în a doua parte a anului viitor meciurile şi evenimentele de pe Stadionul «Francisc Neuman» să se desfăşoare în condiții mult îmbunătăţite” a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

    0
    0
    1. Bibi are bubele lui dar nu cu stadionul. El era cu alte treburi când s-a făcut proiectul la stadion de 17.500 locuri. Apoi, locurile au intart la apă. La fel si specialistii in energie electrică, altfel nu pot să-mi explic cum nu au stiut ce putere energetică trebuie la stadion cu degivrări, nocturnă si altle. Și ca să ne dăm seama ce specialisti au fost, niciunul nu a gândit cum trebuie făcută infrastructura cu tot ce cuprinde ea, inclusiv gazonul. Sau au stiut si s-au făcut că plouă.
      Pe Bibi îl putem lua la rost de acuma incolo. Acuma „el” face această reparatie. Sperăm să nu mai fie nevoie de reparatie la reparatie. Cât e el de pădurar dar nu cred că îl putea face mai prost dacă era primar atunci. Măcar mai întreabă in dreapta, in stânga, să vadă cum au făcut altii. Poate reusim să avem un gazon ca al lui Sepsi.

      0
      0
  15. 2023 este anul Suporter Club UTA ! S-a deschis centrul comercial Fan Shop. Din veniturile realizate, SC UTA poate schimba gazonul. Dacă nu le fură ca și tripleta Falcă & Bibi & Mesar

    0
    0
  16. As fi tare curios sa îl aud pe europarlamentar bordurica falconetti ce ar avea de spus despre marele proiect ,,7 ani lucrare de cacao,, ca de altfel toate realizările marelui tov. academician constructor de brad.
    Acum nu mai are opini ,nu iese la vorbitor sa ne explice cum a creionat el această Mega construcție ca si in povestea ,,Purcelușilor,,
    Dar na …. Nu poti si sa iti faci poza in iarba legendara si dupa sa faci ceva mai trainic ca dupa aceea iti spune oameni ,,ca ,chiar te pricepi”.
    Tara asta nu se va face bine atata timp cat e condusa de incompetenți si lași .
    Sa ne ajute Dumnezeu sa avem un an mai bun .
    Acest mesaj este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

    0
    0
  17. In noul an 2023, urez un LA MULTI ANI UTA Arad si tuturor suporterilor de bine ,iubitori ai UTA-ei din Arad si din afara Aradului !!! Sper un an foarte bun pt. UTA. si toata lumea sa fie fericita !!! FORTA UTA Arad, UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  18. TUTUROR SUPORTERILOR UTA, de pe aici si de aiurea! LA MULTI ANI! Si multumim LUCIAN si …. AN NOU FERICIT!…., ca ne-ai oferit un loc unde sa ne tatstam of-urile…..nu doar despre UTA ci pt unii, si de pretenele, iubitele, sotiile si chiar….. mamele noastre!
    Celor care asteapta schimbarea gazonului! Sper ca intelegeti ca asta nu se va face acuma, inainte de retur, in 2-3 zile! E nevoie de mai mult timp…… tehnologic vorbind. Deci ramane ca si pana acum! Vara, nu-i ca iarna! Sau invers!? Sa traiti tat mai bine…. de acuma!

    0
    0
  19. 1 Mai intai LA MULTI ANI !!! Urari de Bine,…tuturor care iubesc UTA, ii pasa de ea si ii doresc Binele ! 2. E adevarat ca la Voluntari sau la Clinceni nu se trimiteau avertizari pentru existenta a ( doar) 2o-30 spectatori, e adevarat ca si la Cluj gazonul…e cam ..la fel, e adevarat ca exista echipe …care nu au stadion…si nu au evoluat acasa …Dar DOAR UTA A FOST ATENTIONATA ! 3.Ca gazonul…arata cum arata…o demonstreaza poza. Si asa nu se mai poate. 4. Sint 3 solutii, prima sa jucam in alta parte ( e o …jignire), a doua sa shimbam repede gazonul ( ar fi preferabila), a treia…sa il lasam pe Dl Mehelean..” sa gestioneze”…dansul, in stil propriu…gazonul( proasta solutie).5.Desigur Dl Falca are vina ” princeps”, dar nu il uitati pe Dl Bibi,..dansul nu a facut nimic..cu inundatiile, cu degivrarea, cu rezolvarea pluviabilului, sau cu puterea electrica a Arenei. Stiu…va spune ca ” astea costa”. Costa…oricum…si oricind..asa ca trebuiau rezolvate. 6. Sa nu uitam ca mai e nevoie de un lot capabil de a ne salva…aici nu Dl Bibi are obligatii …ci Dl Meszar, care nici dansul…nu prea mai poate…, nici nu prea mai stie…cum si ce,…adica ” lucreaza cu ce are”. 7.Perioada ce urmeaza va fi tare dificila, nu cred ca trebuie sa asteptam ..” mila FRF sau LPF”..sa ne mai rabde ! Procedind neresponsabil UTA va retrograda iar falimentul ..va urma,…plus o noua perioada de tip…” UTA BATRANA DOAMNA”. Depinde doar de noi ce vom face ! Inca o URARE : Sa le dea Dumnezeu celor de la Primarie, si de la Club….”Mintea buna,…cea a romanului de pe urma ” !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button