UTA Arad

Negocieri pe toate fronturile la UTA, Balint are 23 de jucători bătuți în cuie pentru cantonamentul din Antalya: „Anticipam dificultățile”





UTA este pe cale să încheie anul cu un singur transfer, cel al atacantului brazilian Willie Barbosa și două despărțiri, cele ale elvețianului Orhan Ademi și Florentin Matei. Conducerea clubului arădean a mai negociat alte două-trei posibile „divorțuri”, plecând de la reduceri salariale, dar – până la această oră –  nu e nici albă, nici neagră. Și achizițiile se fac greu, pentru că – evident – depind de cine (mai) pleacă, dar și de faptul că jucătorii buni sau cel puțin peste ceea ce are formația arădeană în momentul de față sunt greu de găsit.

Balint: „Ne-au fost propuși peste 100 de jucători, dar discuții avansate purtăm doar cu trei, maximum patru dintre ei”

Cert este că antrenorul Laszlo Balint ține în permanență legătura cu Alexandru Meszar și ceilalți „oficiali” ai clubului implicați în negocieri și nu vede cum s-ar mai putea întâmpla ceva la nivel de lot de jucători până la cumpăna între ani. „Sigur, mi-aș fi dorit să fim puțin mai avansați cu campania de achiziții, dar, pe de altă parte, anticipam dificultățile pe care le avem. Sunt încă negocieri inclusiv la capitolul plecări, cu mențiunea că nu e vorba despre nemulțumiri din partea mea din punct de vedere al implicării băieților respectivi în procesul de pregătire, ci despre un anumit echilibru salarial. Este posibil chiar să nu mai plece nimeni dintre seniori, depinde de niște negocieri în care eu nu doresc să mă implic, pentru simplul fapt că nu am fost aici când s-au stabilit unele chestiuni, în vară. În ceea ce privește sosirile, lumea trebuie să știe că ne-au fost propus zeci, poate peste 100 de fotbaliști, pe care i-am analizat, dar discuții avansate purtăm doar cu trei, maximum patru dintre ei, în toate compartimentele posibile. Toți sunt străini, pentru că jucătorii români de calitate costă și deloc puțin. Am văzut și eu că au apărut unele nume și în presă, dar țin să îl dezmint pe cel al lui Brucic, de la CFR Cluj, sau pe cel al fundașului lituanian (n.a. Pijus Sirvys). E adevărat, avem nevoie de un apărător dreapta, pentru că s-a văzut ce probleme am întâmpinat când a lipsit Marko (n.a. Vukcevik), dar căutăm ceva de calitate. Altfel, mai bine rămânem cu copii de la academie”, a explicat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Erico și Chindriș, așteptați la antrenamente în Antalya

Probabil, în Antalya nu vor mai pleca nici Maxim și Negoescu, fotbaliști de 19 ani pentru care se caută o variantă de împrumut/vânzare. Automat, Mociu, Bota, Șteau, Cibi, Isac și Pop rămân variantele de fotbaliști Under din lotul ce a încheiat prima parte a sezonului, dar – probabil – va mai apărea cel puțin o variantă nouă. Altfel, Balint se bazează foarte mult pe revenirile în lot ale fundașilor centrali Chindriș și Erico, accidentați încă de la începutul lunii noiembrie. „Țin în permanență legătura atât cu doctorul, cât și cu preparatorul fizic, care-mi spun că cei doi sunt bine. S-au ținut de programul de antrenamente personalizat primit în vacanță, au trimis și poze în acest sens, eu sper să reintre în grup începând cu cantonamentul din Antalya. Sunt doi fotbaliști buni, care ne oferă garanții și diverse soluții tactice”, a adăugat Balint.

Fără absențe la reunirea din 2 ianuarie

Stafful tehnic al „Bătrânei Doamne” a sunat adunarea pentru seara zilei de 2 ianuarie și nu a făcut concesii. „Chiar aș vrea să le mulțumesc băieților pentru că au înțeles cât este de important să fim cu toții împreună încă de la primul antrenament al anului. Sunt unii care se pun pe avioane pe 1 ianuarie, tocmai pentru a ajunge la timp la Arad și a se conecta rapid și 100% la ceea ce avem de făcut în scurta, dar intensa perioadă de pregătire până la meciul de la Craiova, de pe 22 ianuarie. Le-am spus asta deja și ei o știu prea bine, trebuie să băgăm cu toții capul în pământ și să muncim pentru obiectivul nostru, menținerea în Superligă”, mai afirmă principalul „roș-albilor”.

Câți pleacă și câți se reîntorc din Turcia?

Lotul pentru Antalya e făcut și el, cu mențiunea că ar mai putea suferi modificări în cazul în care unele negocieri se vor încheia, atât la capitolul plecări, cât și la cel al sosirilor. „Este posibil să plecăm 23 sau 25 în Turcia și să venim 27. După cum arată lucrurile astăzi, probabil restul achizițiilor vor ajunge doar în Antalya, cu toate că sunt ceva speranțe și pentru datale de 3-4 ianuarie. Suntem în permanență pe telefoane, probabil ne vom opri puțin de Revelion, pentru a ne spune în gând dorințe, iar cea mai mare e legată, pe lângă sănătatea familiilor și apropiaților noștri, de salvarea acestui sezon la UTA”, a încheiat Balint.









12 comentarii

  1. Atacantii liberi de contract Andrei Dumiter si Robert Moldoveanu sunt peste Ongaro,Laukzemis,Wagner,Dangubic oare nu merita o sansa pt ca sunt ROMANI? Atacantul Chica-Rosa din Liga 2!

    0
    0
  2. Domnilor, la Paraschiv nu va-ti gandit inca de cand era in B sau macar cand il pasa CFR pe la Voluntari sau la Hermanstad in B, decat elefanti expirati, mai bine promovati tineri din academie, sau acolo nu sunt comisioane, intreb si eu pentru un prieten, daca tot a revenit domnul Aprostu si ne-a prezentat 100 de jucatori din Papua Noua Guinee. Mult succes in continuare! Dar parca totusi prea putini straini adusi de domnul mai sus mentionat au confirmat.

    0
    0
  3. Sigur ca Apostu a fost de vina că UTA nu a putut concura cu CFR Cluj pentru semnatura lui Paraschiv… atâtea prostii se scriu pe aici de te doare capul. Orice jucator care are de ales intre echipa campioana si o nou promovata o va alege pe prima.

    0
    0
    1. OK, laso asa ca macane. Adik omul a si dat interviu ca are semnat precontract cu UTA si tu vi si scri asta, lasa-ne impre..

      0
      0
  4. Balint:
    „Sigur, mi-aș fi dorit să fim puțin mai avansați cu campania de achiziții”

    Echipa este la retrogradare, nu avem gazon pentru meciurile de acasa, nu cred ca sint prea multi jucatori de valoare in piata care si-ar dori sa vina la UTA in acest moment.

    Balint: „Sunt încă negocieri inclusiv la capitolul plecări … este posibil chiar să nu mai plece nimeni …

    In acest scenariu eu unul sper ca Balint sa aiba o toleranta foarte inalta la capitolul suferinta intelectuala, la care cu siguranta v-a fi supus, daca rezultatele pozitive ale UTA-ei vor intirzia sa apara si asta incepind cu urmatorul joc oficial in Superliga de la Craiova.

    Balint: „nu e vorba despre nemulțumiri din partea mea din punct de vedere al implicării băieților respectivi în procesul de pregătire, ci despre un anumit echilibru salarial”

    Bugetul bata-l vina!

    Balint: „Este posibil să plecăm 23 sau 25 în Turcia și să venim 27
    Asta ar inseamna 2-4 achizitii noi !

    Balint: „Toți sunt străini”
    Da, exista o mica garantie a profesionalismului in pregatirea strainilor dar de data aceasta, sper eu, cu calitati tehnico-tactice peste lotul actual. Obigatoriu !

    Balint: „… căutăm ceva de calitate. Altfel, mai bine rămânem cu copii de la academie”

    Sau, cu prospecte recomandate de scouterii clubului, as adauga eu, daca i-mi permiteti.

    0
    0
    1. 1. Balint ne spune : „… căutăm ceva de calitate ” si…. „Toți sunt străini”. As fi curios cum apreciaza Balint calitatea la un strain ?. La citi straini a adus, chiar.. foarte slabi…pentru UTA, parca mai bine cunoastem pe unul care joaca in Romania 2. Raminem cu iacob si balauru acaror valoare e net in scadere.Raminem fara variante de under 21, Pop si cibi sint slabi fizic, Isac poate juca doar in centru, ar fi bun un under 21 fundas lateral ( Era bunicel…Patlagica). 3 Problema nu e lotul…cit terenul impracticabil, iar pe la Medias, Targu Jiu sau Cluj…nu vom fi…niciodata …acasa.

      0
      0
  5. referitor la gazon, avem oameni priceputi care stiu sa ingrijeasca un gazon,va dau un nume, Sabau de la Felnac, care mai este si Utist infocat! Meheleane, cauta-l si sunt sigur ca te va indruma!

    0
    0
  6. Perioada transferuri 17 ianuarie-13 februarie așa că modificări de lot se pot face până în 13 februarie.
    Cu cât îl plătești pe Keseru plătești 2 fotbaliști.
    Și la cum va arăta gazonul la Arad până în martie aprilie ar fi bine să se orienteze spre jucători de forță și travaliu.

    0
    0
  7. Căt a fost tandemul Balint – Apostu echipa era destul de buna când au plecat s-a văzut, jucători duși de alți au jost mai slabi decât cei mai slabi din sezonul trecut nu au fost aduși de Apostu. Și se vede echipa pe loc de liga 2. Balint ar trebui sa fie antrenor la UTA pana în 2025 cel puțin asa cum ii Petrescu la Cluj.

    0
    0
  8. clubbul uta primul la secrete==oare stiu sa se duca in turcia ce pe care ii veti lua
    frica, ffrica va temeti ca vii fura altii

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button