Cluburi polivalente

Constantin Miclea, antrenorul momentului în sportul arădean: „Mă voi simți împlinit când vom avea medalie olimpică!“





Profesorul Constantin Miclea este un perfecționist convins când vine vorba despre antrenorat și sport de performanță, iar cine îl cunoaște bine ne confirmă. Își face munca cu o pasiune și o tenacitate rar întâlnită, iar roadele ultimilor ani se văd din plin. Are sub mână printre cei mai buni și talentați trei aruncători din țară, Mihai Motorca (dublă legitimare CSȘ Gloria – CSM Arad), la disc, respectiv Vanessa Oriaku (CSȘ Gloria) și Denis Both (CSM Arad), la suliță. Toți trei au avut rezultate excelente în ultimii ani, inclusiv în 2022, Motorca bifând chiar cel mai bun an al său, ca urmare el fiind declarat și atletul român al anului trecut, la categoria U18. Performanțele lor se știu deja, ele au fost premiate și evidențiate și de cluburile de care aparțin, cei trei numărându-se printre cei mai buni sportivi arădeni ai lui 2022. Doar că anul trecut deja s-a arhivat, iar prezentul și viitorul e tot ce contează. Asta știe bine și antrenorul anului în Arad, Constantin Miclea, cel care se simte onorat cu distincția primită, dar ambițiile sunt și mai mari și nu se opresc în acest punct: Da, pot spune că mă simt într-o postură interesantă, ca și antrenor al anului în sportul arădean, dar împlinit și pe deplinit mulțumit voi fi doar când voi deveni antrenor emerit, ca și domnul Traian Magheru. Adică vreau să obținem o medalie la Jocurile Olimpice sau la Mondiale, iar șanse eu zic că avem cu acești sportivi talentați. Pot spune că 2022 a fost un an excelent, cel mai bun din 2010 încoace, când Andrei Gag devenea vicecampion mondial de juniori în Canada, în proba de aruncarea discului. Nici nu știu de când nu am avut medalie balcanică la nivel de seniori, plus că Denis a concurat în premieră și la Europene. Cât despre pregătire, am început încă din 2 ianuarie, chiar ei m-au chemat la teren pentru a începe ușor antrenamentele, profitând și de vremea bună. Mai tare vom începe de săptămâna viitoare, dar important este să ne mișcăm și sportivii să își reintre în ritm“.

Anul trecut, cel mai bun din 2010 încoace! Obiective importante pentru atleți

Noul an începe cu Naționalele de iarnă, din perioada 26-27 februarie, apoi urmează Cupa Europei, de la Leiria, din 15 martie, cu Denis Both și Andrei Severin, atleți ce aparțin de CSM Arad, printre posibilii participanți. Constantin Miclea ne spune care sunt reperele anului pentru atletismul arădean, incluzând competițiile majore internaționale și obiectivele pentru fiecare sportiv: Eu zic că 2023 va fi un an și mai bun decât cel care a trecut, pentru că avem o serie de competiții importante, la care atleții noștri pot obține performanțe pe măsură. Denis Both are Mondiale în 18-24 august, la Budapesta, având șanse de calificare conform ranking-ului, clasării mondiale. Acum este pe locul 23 în Europa și undeva pe 37 în lume, iar la Mondiale se vor califica primii 32. Are nevoie de puncte acumulate la Grand Prix-uri din calendarul IAAF, unde vom merge și sunt sigur că va arunca foarte bine, eu zic că anul ăsta o să dea peste 80 de metri! Mihai Motorca are Festivalul Olimpic al Tineretului European, unde se va putea concura la U16 și 17 ani și unde poate obține din nou un rezultat excelent. El mai are în luna iulie, la Ierusalim și Europene de juniori mari, iar baremul este de 54 de metri. Cu siguranță va fi acolo, între primii 8. Vanessa Oriaku are și ea Europene de juniori I, fiind în primul an de junioare, baremul fiind de 48 de metri. De asemenea, ne propunem medalii de aur la Balcaniade, în special la juniori I și II, cu Mihai și Vanessa, dar și la seniori, cu Denis. Să nu îl uităm nici pe Andrei Severin, de la CSM Arad, care este la categoria tineret în proba de suliță și are și el Europene în vară, cu barem de 70 de metri.

S-apus bazele unui nou club, CS Atleții Arădeni!

Ca și o noutate, Constantin Miclea, cel care conduce și Asociația Județeană de Atletism, anunță și înființarea unui nou club sportiv: Am reușit să facem, împreună cu colegii atleți un club sportiv pentru a le face dublă legitimare unor sportivi de valoare și de a putea astfel accesa finanțare din partea autorităților locale. Juridic, totul este definitivat, așteptăm actele de la Minister și probabil până în februarie ne vom afilia la Federație. Clubul se numește CS Atleții Arădeni!“ Competiții importante nu se vor desfășura în acest an la Arad, dar marile speranțe se leagă de prestația atleților noștri, care au în stadionul Gloria o bază bună de pregătire.

csmarad.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button