Arhivă articole

ianuarie 2023
LMaMiJVSD
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

XCredit: Despre beneficiile aplicării pentru un credit online


Serviciile bancare online există de mulți ani, însă împrumuturile online s-au adaptat mai lent evoluției internetului. Din fericire, în prezent există o mulțime de oferte de credite online din care să alegi. Conform portalului www.xcredit.ro, procesul de obținere a unui credit online este asemănător cu cel al unui împrumut bancar tradițional, dar mult mai convenabil. 

La fel cum ai proceda deplasându-te fizic la sucursala unei bănci, când aplici online va trebui să furnizezi date cu caracter personal, cum ar fi numele și CNP-ul tău și, în funcție de instituția creditoare, informații despre locul de muncă, venituri și cheltuieli. Pentru a începe, tot ce trebuie să faci este să optezi pentru un creditor și să trimiți cererea de împrumut. Procesul ar trebui să dureze doar câteva minute.

Unde aplici? Existe zeci de instituții financiare bancare și nebancare care îți permit să aplici online. Le poți identifica printr-o simplă căutare pe Google sau poți accesa portalul financiar https://xcredit.ro/ pentru a trece în revistă cele mai importante IFN-uri și bănci comerciale care acordă credite online.

Dacă vrei să profiți la maxim de beneficiile împrumuturilor online, trebuie să fii foarte specific cu privire la tipul de credit pe care ți-l dorești și să-ți alegi cu maximă atenție instituția de unde vei împrumuta banii. 

Pentru a stabili dacă ai posibilitatea de a-ți achita fără probleme datoriile, instituțiile financiare se raportează de obicei la istoricul tău de creditare. Deși unii creditori online, cum ar fi IFN-urile, acordă împrumuturi inclusiv celor cu istoric de credit negativ, scorul de credit este încă cel mai important factor pentru majoritatea instituțiilor financiare din România.

Creditele de nevoi personale sunt acordate cu ușurință celor cu un scor de credit echitabil, cuprins între 580 și 669. Dacă scorul tău este de peste 670, vei avea cele mai mari șanse de a obține un împrumut cu dobândă scăzută.

Deși poți obține un împrumut chiar și în situația în care ai un scor de credit slab, costurile acestuia ar putea fi mult prea mari pentru a merita. O recomandare bună în acest sens este să lucrezi la îmbunătățirea istoricului tău de creditare.

Când cauți cel mai bun creditor, trebuie să ții cont de mai multe aspecte, nu doar de rata dobânzii. Analizează cu atenție condițiile împrumutului, inclusiv termenii de rambursare, costurile de acordare și orice taxe sau dobânzi penalizatoare ce se pot aplica în situația în care nu rambursezi la timp banii.

În timp ce unele IFN-uri oferă dobânzi foarte bune la prima vedere, pentru unele tipuri de credite, ele pot avea însă o perioadă de rambursare mai lungă. Prin urmare, rambursările lunare ar putea crește semnificativ costurile totale ca urmare a acumulării dobânzilor pe termen lung. Pentru a beneficia de un cost mai mic al împrumutului, este mult mai bine să optezi pentru o rată a dobânzii mai mare și o perioadă mai scurtă de rambursare.

Ar trebui, de asemenea, să iei în considerare opțiunile de împrumuturi cu rată fixă ​​și împrumuturile cu rată variabilă. În cazul împrumuturilor cu rată fixă poți anticipa cu ușurință capacitatea de a rambursa fără probleme suma împrumutată, deoarece rata dobânzii nu se va modifica pe toată durata contractuală. Pe de altă parte, împrumuturile cu rată a dobânzii variabilă oferă la început dobânzi mai bune, însă sunt mai riscante, deoarece cheltuielile cu împrumutul ar putea crește.

Poți găsi foarte ușor produsul de finanțare potrivit nevoilor tale analizând oferta de credite online nebancare furnizată de XCredit. Sunt analizate nu mai puțin de 24 de IFN-uri și un număr de 10 bănci care oferă credite online cu aprobare rapidă.

Nu în ultimul rând, trebuie să știi faptul că fiecare creditor procedează diferit când vine vorba de numărul și tipul documentelor necesare în scopul analizării unei cereri de împrumut. Odată ce ai trimis cererea, creditorul îți poate cere să furnizezi unele documente suplimentare. De exemplu, poate fi necesar să încarci în cont sau să trimiți prin e-mail o copie a ultimului fluturaș de salariu/talon de pensie, un extras de cont bancar, o copie a permisului de conducere sau o dovadă a reședinței.

IFN-ul te va anunța însă în timp util dacă are nevoie de documente suplimentare și cum să procedezi pentru a le trimite cât mai ușor. Cu cât furnizezi mai repede informațiile, cu atât mai repede vei primi un răspuns la cererea ta de împrumut.

1
0


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.