UTA Arad

Timișoreanul Romario Benzar e noul fundaș dreapta al lui Balint: „Când eram mic ţineam cu Dinamo şi cu UTA!”





Cum transferul sârbului Milan Lazarevic, de la Vojvodina Novi Sad, s-a complicat, UTA s-a mișcat pe alte fronturi pentru a-și întări banda dreaptă a defensivei. Și, de câteva minute, gruparea arădeană a anunțat transferul lui Romario Benzar (30 de ani), de la Farul Constanța, acolo unde – în schimb – tot pe poziția de fundaș dreapta a ajuns un fost fotbalist al „Bătrânei Doamne”, Rolandas Baravykas.

Ionuț Popa l-a vrut la UTA la 16 ani

Nu e prima oară când formația „roș-albă” încearcă să-și asigure serviciile talentatului fotbalist timișorean. Se mai întâmpla în urmă cu 10 ani, când fotbalistul crescut de Academia Srbjianka Giuchici, cu jocuri și la LPS Banatul, era dorit Ionuț Popa la UTA, dar a ajuns la Academia Hagi și de acolo a fost promovat la Viitorul. De altfel, Benzar are un palmares și un titlu de campion al României cu formația pregătită de Gică Hagi, în sezonul 2016/2017. La finalul acelui campionat, fotbalistul timișorean se transfera pentru 700 de mii de euro la FCSB, care – la rândul ei – îl vindea la Lecce, în 2019, cu 2 milioane de euro. Benzar nu s-a acomodat în Italia, unde a mai evoluat și sub formă de împrumut, la Perugia, iar Hagi a încercat să-i relanseze cariera la Farul. În prima parte a acestui sezon a apărut în doar 6 partide din Superligă și una din Cupa României, pentru un total de 367 de minute oficiale.

Timișorean cu afinități pentru Dinamo și UTA

Altfel, Romario Benzar a adunat nu mai puţin de 19 selecţii în echipa naţională de seniori a României, dar a jucat sub tricolor și la nivel U17, U19 și U21, în total având 21 de partide și trei goluri la cele trei reprezentative. Pe prima scenă a fotbalului românesc, apărătorul lateral a jucat în 228 de meciuri, a marcat 9 goluri şi a oferit 25 de pase decisive. „Eu cînd eram mic ţineam cu Dinamo şi cu UTA. Da, serios, o să vi se pară ciudat, fiindcă eu sînt timişorean! Simpatizez şi-acum cu cele două formaţii”, spunea noul fotbalist al arădenilor într-un interviu acordat în anul 2012, după primul său gol marcat în Liga 1 într-un Viitorul Dinamo (1-1).

Balint: „Un jucător important la nivelul fotbalului românesc”

Benzar va ajunge sub comanda lui Laszlo Balint în Turcia la începutul săptămânii viitoare şi va termina stagiul de pregătire alături de noii săi colegi. Durata contractului se întinde până în vara acestui an cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon. „Ne bucurăm că am reuşit să-l legitimăm pe Romario Benzar, un jucător important la nivelul fotbalului românesc. Vine de la liderul campionatului, vine cu experienţă importantă în spate şi sunt sigur că vine şi cu atitudinea corectă pentru a ne ajuta să ne îndeplinim obiectivul. În ceea ce ne priveşte, reuşim să aducem un jucător important pe o poziţie pe care eram descoperiţi mai ales acum, în această perioadă, când şi Marko Vukcevic se confruntă cu probleme de sănătate şi sperăm să ni se alăture cât de curând în cantonament”, a declarant Laszlo Balint, antrenorul „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc.

În iunie 2018, pe când evolua pentru FCSB, Romario Benzar valora 2,5 milioane de euro, dar acum cota sa de piață, conform transfermarkt, a ajuns la doar 250 de mii de euro. Farul a anunțat, la rândul său, despărțirea de fotbalistul de pe Bega printr-un comunicat pe site-ul clubului.

17 comentarii

  1. O mica greșeală! Romario Benzar are 30 de ani nu 26. E o diferență, nu de alta dar la 30 este cam….. Uzat.

    0
    0
    1. Da,asa este,Romario Benzar este nascut pe 26 martie 1992,deci acusi face 31 de ani,dar eu am mare incredere in el ca o sa ne ajute sa scapam de retrogradare. Bine ai venit Romario(nume de brazilian) si sper sa arati si pe teren ca ai tinut cu UTA de mic. Hai UTA,hai Aradul.

      0
      0
    1. Declarația este data in 2012 după un meci Viitorul -Dinamo, dacă este de atunci , așa cum scrie in articol, nu îl putem acuza de fățărnicie!

      0
      0
    2. Acea declaratie e din 2012!! Si e ciudat ca un Timisorean sa declare asa ceva insa avand in vedere ca nu a jucat niciodata la Poli putem sa îl credem. Daca ar fi declarat acum asa ceva nu il credea nimeni. Vad foarte multe comentarii de la oameni vesnic nemultumiti insa avand in vedere locul din clasament ar trebui sa fim multumiti ca totusi vin astfel de jucatori la noi.

      0
      0
  2. Nu o să le cadă bine declarația ta ca ai ținut cu Dinamo unora din peluza cumetriti cu o echipa hibrida din Liga a doua. Asta contează mai puțin, pe teren trebuie sa demonstrezi. Personal aștept sa treacă măcar 5 etape sa vedem cum te prezinți.

    0
    0
  3. Dacă ai încredere ca el te scapă de retrogradare de ce tot aduci jucători care vin sa facă un ban pina-n vara… Dacă face treaba buna o sa plece la mai bine…

    0
    0
  4. Dacă îi prea tânăr nu-i bine, dacă îi prea experimentat nu-i bine.
    Bine că-i bun la CFR Cluj minorul Deac!
    Jucător profesionist, cu meciuri la echipele fruntașe ale României, cu jocuri in Naționalele României, de la tinerii (17) până la Naționala mare și tot nemulțumiți unii.
    Mai bine ați scrie,
    BINE AI VENIT LA UTA!

    0
    0
  5. Poate,poate….cu toate ca ma abtin deocamdata,cert este ca daca nu se accidenteaza ca si cam prea des in ultimii ani,ar putea aduce un plus..Este specialist in pase exacte la distanta dar mai ales la centrari din viteza,ceea ce la noi lipseste cu desavarsire…
    Oricum,putin probabil ca sa mai presteze ceea ce a prestat la Hagi in prima perioada,apoi pribegiile sale nu au relevat absolut nimic si nici dupa revenirea in tara,de asta am retineri…Sa vedem….De ce nu???
    Bine ai venit Romario!Convinge-ne repede pentru ca nu prea avem timp de experimente!
    Bafta si multa sanatate/pofta de joc sa ai!

    0
    0
  6. Bine ai venit Benzar! Santem încrezător că o să ne ajuți și sânt sigur că vei juca la UTA cel puțin următori doi ani. Mult succes Benzar.

    0
    0
  7. Nu conteaza cu cine tine avem exemple de polisti din tm care au venit la uta siau jucat bine rivalitatea e intre cluburi nu intre jucatori asa ca benzar nu conteaza cu cine ti conteaza sa ne faci sa tinem noi cu tine bafta si bine ai venit acasa!

    0
    0
  8. Sa fiu sincer, noi, ca suporteri, cred ca am fost veșnic la înălțime (fără a fi subiectiv) în schimb jucătorii, lasă de dorit. Sincer, jucătorii care vor sa lupte, prin toți porii, pt acest club, ar trebui motivați, restul, lăsați sa plece. De câțiva ani, UTA, este un laborator de experimente. Sincer sa fiu, as opta pt tinerii din propria pepiniera, nu de alta, dar ei cresc în spiritul UTA-ei cu simbolurile pe piept și în suflet. Haideți sa o luam de la capăt, dar, doar cu cei care iubesc clubul. Vorba aia: nu opri omul care vine, dar nici cel care pleacă.

    0
    0
  9. Oameni buni,la ce varsta a venit Lereter la UTA? 34 sau 36,dar felul in care a jucat la facut sa joace meci de meci ani buni si sa ia 2 titluri si sa joace in champions league.Acum nu toti sunt la fel dar poate fi o mutare buna si inca pentru cativa ani.Timisorean ca Lereter.Bine ai venit la UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button