UTA Arad

Postolachi, sub „aripa” lui Keseru: „M-a sfătuit să fiu concentrat la fiecare minge, e foarte plăcut să jucăm împreună”





După excluderea din lot al lui Philip Otele, Virgiliu Postolachi a rămas golgheterul UTA-ei în Superligă, cu 4 reușite. Totuși, internaționalul basarabean nu a mai marcat din luna septembrie, din eșecul intern (1-2) al arădenilor cu Hermannstadt, intrând – oarecum – în umbra concurenților pe post, Keseru și Godwin. Primul a marcat de două în campionat și de alte două ori în Cupa României, iar nigerianul are trei reușite în ultimele trei amicale ale echipei sale. Inclusiv astăzi, vârful de 2,03 al „roș-albilor” a decis testul cu nemții de la TSV 1860 Munchen, încheiat cu scorul de 2-1.

Postolachi a fost cel care s-a sacrificat și a jucat în banda dreaptă după ce Balint a apelat și la Godwin, în condițiile în care pe teren se afla deja și Keseru. „A fost un amical reușit, scopul era să câștigăm meciul și am demonstrat că suntem în formă, că lucrăm bine și echipa dă tot pentru ca să câștigăm meciurile viitoare. Contează această victorie foarte mult, este primul meci din 2022. Vrem să câștigăm meciurile unul după altul, ca să avem încredere în noi”, a spus atacantul utist sosit în vară de la Mouscron (Belgia).

Dacă în prima repriză cu nemții, Laszlo Balint l-a utilizat doar pe muntenegreanul Milosevic ca vârf împins, la reluare, Postolachi și Keseru au încercat să se descurce cât mai bine în tandem în ofensivă. „Poate voi juca și în campionat în față cu Keseru, mă simt foarte bine cu el și cu toții am creat o prietenie, care se menține și pe teren. S-a văzut că simt demarcările lui Claudiu, e foarte plăcut să jucăm împreună. Se vede că a jucat și el în Franța, are multă calitate și ne ajută mult. Cel mai important sfat pe care mi l-a dat Claudiu a fost să fiu concentrat la fiecare minge, prima preluare e cea mai importantă și să lucrez cât mai mult că o să ajung departe”, a mai menționat atacantul de 22 de ani crescut de PSG.

Întrebat de ce UTA a ajuns în situația de a se lupta cu dinții pentru evitarea retrogradării din Superligă, Postolachi a adăugat: „Cred că în prima parte a campionatului a fost și relaxare după victorii, nu eram constanți. Trebuia să fim mai agresivi ca să câștigăm mai multe puncte. Am pierdut puncte din cauza unpor greșeli, asta vrem să corectăm în a doua parte”.

Cel de-al cincilea gol stagional al lui Postolachi a venit în luna octombrie, în remiza, 2-2, cu FCSB din prima etapă a grupei B a Cupei României.









2 comentarii

  1. TURCIA. Turcia pentru terenuri, chiar dacă ploua ca la englezi. Turcia pentru servire și bunadispozitie. Turcia de concursuri și seriale. A doua locație de iarna după Spania. Ca fotbal, mai bine joci cuLipova. Și tot argumenta ca nu e nevoie acum de joc tare, și vreun 0-4, și mai nociv. UTA, a venit aici nu ca Sepsy. Are vreo cinci obiective. Nici unul ușor. În comparație cu aceiași Sepsy, UTA, are de integrat oameni de gol, de așezat un model de joc, disciplina care a ajuns la gradul de sacrificiu. În comparație, Sepsy, ca echipa închegată, are de schimbat aerul , de văzut o lume în căutare de spectacol eventual servitul vestita cafea turceasca la nisip.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button