Baschet

Probleme de efectiv pentru FCC UAV Arad la primul meci al anului: Hadzovic, Nagy-Mîrne și – probabil – Greene nu vor evolua cu Târgoviște!





FCC UAV Arad și CSM Târgoviște au căzut de acord să nu intre pe parchet de Crăciunul sârbesc în cadrul etapei a 12-a, prima a returului, a Ligii Naționale de baschet feminin. Prin urmare, ceea ce altădată se numea El Clasico va avea loc miercuri după-amiază (ora 17), la Polivalenta de pe Mureș. Se va pune doar problema scorului la care se vor impune „galben-albastrele”, vicelidere ale campionatului, în fața unei formații ce a bifat o singură victorie din 10 încercări. În luna noiembrie, în restanța din runda inaugurală, Aradul se impunea cu 78-60 la Târgoviște.

Urban: „50-50% să o vedem și pe Green mâine pe teren”

Nici acum, probabil, nu va fi un scor foarte, foarte mare, atâta timp cât Bogdan Bulj nu poate conta pe cele mai experimentate eleve ale sale. De ieri, căpitanul Brankica Hadzovic are mâna stângă în ghips, după ce și-a fisurat unul dintre degete la antrenament, iar Ildiko Nagy-Mîrne s-a ales cu un hematom pe gambă și – probabil – nu va fi forțată. În fine, „cartea verde” a penultimei achiziții, Sheniqua „Nikki” Greene, nu a  ajuns încă sau mai bine zis: „Formația din Noua Zeelandă la care a jucat Nikki a trimis actul, dar încă nu avem confirmarea de la FIBA. La această oră, sunt 50-50% șanse ca publicul arădean, pe care-l așteptăm în număr cât mai mare la sală, la prima întâlnire oficială a anului, să o vadă la lucru pe valoroasa jucătoare americancă. Mai avem și problemele lui Branki și Ildy, deci nu stăm foarte bine la capitolul efectiv. Să zicem că avem puțină șansă întâlnind echipa din Târgoviște, care nu se mai află la nivelul de altădată, cu toate că, așa cum spun mereu, nu avem voie să subestimăm niciun adversar”, afirmă președintele grupării arădene, Marcel Urban.

În schimb, fanii FCC-ului le vor putea vedea la lucru pe extrema poloneză Martyna Pyka, venită de la fosta adversară e EuroCup, Bydgoszcz, dar și pe Laura Vaida.  Pivotul de 22 de ani se întoarce la Arad după aventuri nereușite la Rapid, de care s-a despărțit la sfârșit de noiembrie și apoi în Cehia, la Slovanka, unde a bifat în decembrie doar două meciuri. Totodată, vă reamintim că de la începutul sezonului, vicecampioana României s-a despărțit de pivoții Marjanovic și Madden.

Prima rundă a returului a consemnat rezultate scontate: Sepsi SIC – Universitatea Cluj 109-43, AC KSE Târgu Secuiesc – CSM Constanța 55-73, Sirius Târgu Mureș – Olimpia Brașov 75-88 și CSM Alexandria – Rapid București 45-87. În clasament conduce Sepsi, 22 de puncte, urmată de un grup de trei echipe cu 19 puncte, FCC UAV, CSM Constanța și Olimpia Brașov, cu mențiunea că Aradul va face 21 de puncte miercuri și se va apropia la un singur punct de lider. După jocul de mâine, „galben-albastrele” vor juca din nou în campionat sâmbătă, de la ora 13, la Cluj, cu echipa de pe locul 7, Universitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button