Baschet

Achizițiile dau randament, dar jocul nu strălucește încă: Universitatea Cluj – FCC UAV Arad 60-75Vicecampioana României la baschet feminin și-a luat punctele de pe terenul modestei Universitatea Cluj, dar nimic mai mult. FCC UAV Arad nu a făcut un joc strălucit în fața echipei căreia îi dădea „suta” în turul campionatului, la Arad. Acum s-a mulțumit să controleze sec ostilitățile și să se impună cu 75-60 (15-15, 19-15, 20-15, 21-15).

Evident, în prestația „galben-albastrelor” se simte lipsa căpitanului și coordonatorului de joc Branki Hadzovic, care mai are de stat pe margine două săptămâni după ce și-a fisurat unul dintre degetele mâinii stângi. Cu două dintre achizițiile începutului de an pe parchet, americanca Green și poloneza Pyka, fetele lui Bulj nu au avut acel start autoritar de meci la care s-ar fi așteptat toată lumea. Rodajul s-a făcut pe parcurs, căci, după 15-15 la finalul primului sfert, celelalte reprize mici au revenit echipei de pe Mureș.

La fel ca și în partida de acum trei zile, câștigată acasă cu CSM Târgoviște, FCC UAV Arad a apăsat puțin pe accelerație în debutul reprizei secunde. Având pe teren patru „straniere”, FCC-ul a reușit un „run” de 9 puncte ce a tăiat elanul clujencelor, care au luptat mai mult cu inima pentru un rezultat pozitiv. În sfertul patru a funcționat decent și defensiva, așa că, cu două minute înainte de ultima sirenă, am înregistrat și cea mai mare diferență a partidei: +18 pentru arădence.

S-a terminat, însă, cu +15 și cu Nikki Greene la al doilea double-double în tot atâtea partide pentru noua sa echipă. Ca și cu dâmbovițencele, printre remarcate s-au mai aflat Baptiste și Pyka.

Formații și marcatoare:

U. Cluj: Sutton 15, Chiș 13, Putra 10, Santa 7, Uiuiu 5, Rus 3, Horvath 3, Mihăișan 2, Popovici 2.

FCC UAV Arad: Green 19, Baptiste 18, Pyka 12, Akathiotou 7, Georgieva 7, Racic 7, Fleșer 3, Vaida 2, Negru și Ciotir.

Pentru „galben-albastre” urmează o partidă grea pe teren propriu. Peste o săptămână, la Arad vine Olimpia CSU Brașov.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button