Cluburi polivalente

Alesia Sferlea e campioană la Openul Austriei, colega Adela Strună a urcat și ea pe podium!





Medaliată cu bronz la categoria U17, Alesia Sferlea a încheiat în stil de mare campioană primul open internațional de tenis de masă pentru junioare al anului, WTT Youth Contender Linz 2023! Alesia Sferlea și compatriotul Horia Ursuț, bronz și el tot la U17, au câștigat sâmbătă proba de U19 dublu mixt, în ultima zi de concurs. A fost singura medalie de aur a delegației tricolore, alături de patru de bronz și una de argint. 

Cei doi sportivi îndrumați de pe margine de antrenorul Alexandru Dincă au format cea mai puternică pereche de dublu mixt și au încheiat superb concursul. A fost finală de anduranță și spectaculoasă, scor 3-2 (12-10, 9-11, 11-4, 9-11, 11-5) cu slovacii Samuel Arpas și Adriana Illasova, iar medaliile de aur și trofeul au ajuns la juniorii români, care anterior au câștigat doar cu 3-0 și 3-1 pe tabloul principal, până pe primul loc al podiumului: 3-0 cu Neil Incorvaja (Malta) și Anna Green (Anglia), în 16-mi, 3-0 cu Enya Moltara și Miha Podobnik (Slovenia), în optimi, 3-1 cu Luca Elsen și Elisa Sadikovic (Luxemburg), în sferturi și 3-0 cu Timoty Falconnier și Fanny Doutaz (Elveția), în semifinale. Așadar, jucătoarea de la CSM Arad încheie cu un bilanț excelent Openul Austriei, aur la U19, dublu mixt și bronz la U17, simplu, confirmând progresul remarcabil și performanțele din 2022.  În vârstă de doar 15 ani și doar din acest an junioară I, Sferlea a concurat și în proba de simplu la categoria U19, avansând până în 16-mi, unde a cedat la mare luptă în fața nemțoaicei Naomi Pranjkovic, 2-3 la seturi, asta după ce a terminat pe locul doi grupa de calificare pe tabloul principal.

Sferlea – dublu medaliată la Linz, Strună a luat bronzul

Pe podiumul din Austria a urcat și cealaltă jucătoare de la CSM Arad, Adela Strună reușind un foarte bun concurs tot la U19, dublu mixt, alături de Rareș Cueșdean. Cei doi tricolori au luat bronzul, după ce au cedat în semifinale, dramatic, în fața slovacilor Arpas și Illasova, scor 2-3. Până în penultimul act, Strună și Cueșdean au repurtat trei victorii: 3-0 cu Aaaron Sahr (Luxemburg) și Tianer Yu (Anglia, în 16-mi, 3-0 cu Mikhaylo Lovha și Mariia Bodnar (Ucraina), în optimi și 3-1 cu Mateusz Zelengowski (Polonia) și Aleksandra Jersova (Letonia), în sferturi. La U19, proba de simplu, Adela Strună a pierdut la fel ca și colega ei de la CSM Arad, în faza 16-milor de finală, 1-3 la seturi cu croata Dora Cosic. Pregătite la Arad de antrenorul Cristian Dodean, Alesia Sferlea și Adela Strună au făcut o repetiție foarte utilă în vederea primului meci din acest an în Superliga pe echipe, unde CSM Arad are duel foarte important pe teren propriu cu CSM Bistrița.

csmarad.ro

(foto: Federația Română de Tenis de Masă, facebook)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button