Crisul Chisineu-CrișUTA Arad

Final tragic pentru un fost utist: Lucian Todea a pierdut lupta cu boala la doar 36 de ani!

După Florin Hidișan (40 de ani), UTA se desparte prematur de un alt fost mijlocaș la creație din echipa ce a evoluat în Liga 1 între 2006 și 2008. Lucian Todea s-a stins în noaptea de joi spre vineri, pierzând rapid lupta cu cancer agresiv la cap. Fotbalistul originar din Oradea avea doar 36 de ani și a mobilizat mulți foști colegi sau cunoscuți în sprijinul cauzei sale.

După acțiunea umanitară a prietenilor de la mini-fotbal de la finalul lunii octombrie, în ultimele săptămâni, pe facebook, Gigel Bucur, Mihai Neșu, Marius Popa, Adrian Anca, George Pușcaș, Raymond Lukacs, Steliano Filip, Liviu Antal, Ciprian Deac, Denis Alibec, Beto, Mihai Pintilii, Lukasz Szukala, Iulian Cristea, Daniel Celea sau Daniel Paraschiv au licitat tricouri de joc, iar Helmuth Duckadam și-a pus la bătaie o pereche de mănuși. Din păcate, „Todică” nici nu a mai ajuns să înceapă un tratament în străinătate, starea sa de sănătate înrăutățindu-se de pe o zi pe alta.

A jucat cu UTA în Liga 1

Format la LPS Bihorul Oradea (grupa antrenorului Ionel Negrea), Lucian Todea a debutat în Liga I în tricoul echipei UTA Arad la 20 de ani pe 3 martie 2007 într-un meci cu FC Argeș, scor 0-0, la care au asistat 7.000 de spectatori. Antrenorul arădenilor era atunci Marius Lăcătuș, care l-a trimis pe teren pe Lucian în minutul 69, în locul lui Thiago Fernandes. Printre coechipieri i-a avut pe portarul Daniel Tudor, jucătorii Laszlo Balint, Cosmin Pașcovici, Cristian Todea, Crstian Dănălache, Bogdan Apostu sau bihoreanul Dorin Mihuț, ulterior fiind coleg și cu Ioan Hora. După experiența arădeană a mai jucat, printre altele, la FC Bihor, Lotus Băile Felix, Dinamo II București, Corvinul Hunedoara, CSM Râmnicu Vâlcea, SCM Zalău, Crișul Chișineu Criș. Ultima dată a fost legitimat la CS Oșorhei de unde s-a și retras în decembrie 2018, la numai 32 de ani.

Dumnezeu să-l odihnească în pace, sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button