UTA Arad

UTA, printre cele patru cluburi din România ce a intrat în programul UEFA CFM! Boroș: „Ne deschide ochii asupra formei de organizare la nivel mondial”





Primul modul al programului UEFA CFM (Certificate in Football Management) s-a desfășurat în această săptămână, în organizarea UEFA, prin UEFA Academy. Pe lângă membrii Federației Române de Fotbal, patru cluburi din România au fost invitate să participe: UTA, Universitatea Craiova, Steaua București și Farul Constanța.

În cadrul programului sunt prezentate cele mai importante zece structuri ale managementului din cadrul unei Federații sau Asociații Naționale. Cursurile se referă la, printre altele, Organizarea Fotbalului, Mangementul Strategiei și al Perfomanței, Comunicare, Responsabilitatea Socială a Fotbalului, Legile Fotbalului sau Organizarea Evenimentelor și al Voluntariatelor.

Modulele au fost susținute de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și Antoine Fournier, coordonator din partea UEFA Academy.  „O experiență extrem de benefică pentru club, pentru că deschide ochii asupra formei de organizare la nivel european, dar și mondial. Mai specific, sunt prezentate strategii clare de management pe care poți să le aplici la clubul la care lucrezi și pe care noi le vom folosi pe viitor. Cursul se întinde pe un an, în prima fază am fost conștientizați ce înseamnă structura UEFA și ce implicații are asupra Federației Române de Fotbal și mai departe asupra cluburilor de fotbal. Cel mai important lucru a fost acesta, de a vedea cum funcționează fotbalul la nivel mondial și ce beneficii putem avea noi, ca și club. UEFA a făcut o treabă foarte bună că a invitat oameni cu experiență în domeniu, mai ales pe partea de business și management fotbalistic. Exemplele pe care ni le-au arătat de la cluburi mari din Europa, cum sunt ele structurate și cum funcționează, sunt esențiale. Ne-a ajutat foarte mult că am putut conversa cu acești experți ”, a menționat Ștefan Boroș, directorul executiv al Academiei UTA.

3 comentarii

  1. Minciuni, au plătit o taxă pentru a participa, nu au fost invitați.
    Clubul UTA a dorit să participe pt că dă bine la imagine. A fost o taxa de aproximativ 9000 de euro.
    E trai pe vătrai la UTA, se distrage atenția de la problemele clubului cu astfel de „invitații”.
    Celelalte cluburi din Superligă probabil nu au dorit să participe și să arunce 9000 de euro pe nimic.
    Pe când un articol despre cum impresarii lui Otele au luat 300 de mii de euro de la cfr Cluj?
    Oare cât a luat Meszar pt că Otele și-a prelungit contractul cu UTA doar pe un an după cele 6 luni?
    Așa se fac afacerile cu jucătorii tineri, semnează pe o perioadă scurtă pt a intra în ultimele 6 luni cât mai rapid și a câștiga impresarii cât mai mult!
    Becali spera să intre și Miculescu în ultimele 6 luni, dar Miculescu și-a prelungit contractul cu UTA și fcsb a trebuit să-l cumpere. Diferența?
    Miculescu era impresariat de Sărmașan care a urmărit și interesul clubului UTA!

    0
    0
    1. De ce umbli cu minciuni și dezinformări doar de dragul urii și de a lovi în club?
      Uite sursa :
      https://uefaacademy.com/courses/cfm-na/

      Caută direct la sursa și vezi ca e gratis pentru club. Ar trebui sa fim mândri, dar noi nuuuu, hai sa mai bolborosim vorbe aiurea, cu minciuni și sa aruncam cu rahat în club ca Noah, în era internetului toată lumea poate sa spună orice minciuna.

      „Price
      covered for UEFA’s 55 member associations’ staff”

      0
      0
  2. Minculescu avea caracter și era o certitudine că se va lua o sumă mare de transfer pe când despre Otele nu se poate spune același lucru.Din punctul meu de vedere Otele e o pierdere dar cu minte nu prea multă și foarte ușor influențabil

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button