UTA Arad

Ubbink îl provoacă pe Bauza înainte de FC U Craiova – UTA: „Eu sau el putem face diferența!”, olandezul i-a transmis „săgeți” fostului antrenor!





După o lună de pauză, UTA va reveni pe gazon în Superligă, duminică, de la ora 15:30, contra lui FC U Craiova. Meciul are o importanță deosebită datorită situației din clasament, arădenii și „alb-albaștrii” fiind rivali în lupta pentru evitarea retrogradării.

Ubbink: „Un punct nu e de ajuns la Craiova”

Odată cu revenirea pe bancă a lui Laszlo Balint, Desley Ubbink (29 de ani) a redevenit o piesă importantă în primul 11 al UTA-ei, iar olandezul are încredere că el și colegii săi pot începe anul cu un succes pe „Ion Oblemenco”: „Cred că va fi un meci interesant între două echipe care nu sunt într-o situație bună în clasament, două echipe care vor să joace fotbal, cred că va fi un meci deschis. Ținând cont de nivelul pe care l-am atins la meciul cu Rapid şi de cum am continuat şi în Turcia, am o senzație pozitivă că vom lua cele trei puncte, un punct nu e de ajuns”.

Duel la creație cu jucătorul dorit de Gigi Becali

Duelul de peste două zile ar putea fi decis și de inspirația celor doi „decari”. „Bauza e un jucător bun, un jucător interesant, poate exista un duel între noi, dar – până la urmă – se joacă 11 contra 11. Eu sau Bauza putem face diferența, dar numai dacă suntem mai puternici ca și echipă vom învinge”, a mai comentat coordonatorul de joc al lui Balint. În această iarnă, argentinianul lui Mititelu i-a atras atenția lui Gigi Becali la FCSB, însă cele două părți nu au căzut de acord asupra sumei de transfer.

L-a ajutat și Balint, dar: „E o situație pe care am rezolvat-o singur”

Toamna lui 2022 nu a fost ușoară pentru fotbalistul batav, care a fost la un moment dat exclus din lot de Ilie Poenaru. „A fost o perioadă dificilă din punct de vedere mental, dar e parte din fotbal. Uneori îți merge bine, alteori nu. Trebuie să fii puternic. În noiembrie și decembrie m-am simțit mult mai bine din punct de vedere mental și cred că s-a și văzut asta în teren. Bineînțeles, m-a ajutat și faptul că antrenorul care m-a adus aici a revenit la Arad. Știu că are încredere în mine, iar asta m-a ajutat mult. Dar, până la urmă, e o situație pe care am rezolvat-o singur”, a adăugat Ubbink.

„Săgeți” către Poenaru: „Suntem unde merităm, la începutul sezonului nu am avut o idee de joc”

UTA are o serie de 11 meciuri fără victorie în Superligă și începe anul 2023 de pe locul 15 al clasamentului, poziție direct retrogradabilă. „Nu e o supriză că ne aflăm pe acest loc, suntem acolo unde merităm. La începutul sezonului nu am jucat bine, nu am avut o idee de joc. E greu, dar acesta este adevărul. Trebuie să ne revenim, avem destulă calitate. Dacă credem cu toții că putem să ne ridicăm de jos, e posibil să avem un sezon bun, pentru noi, pentru club și pentru suporteri”, mai consideră fotbalistul.

Acasă avem un teren rău, dar avem fanii de partea noastră

Dintre meciurile disputate în luna decembrie, UTA a disputat doar unul în condiții bune, cel de la Mioveni, din ultima etapă a Cupei României. În rest, arădenii au mai jucat în „tranșeele” de la Arad cu Sepsi și Rapid și pe „câmpul de cartofi” de pe Cluj Arena. „Tot timpul e mai bine să joci pe un teren bun, dar din punct de vedere mental cred că ne pregătim la fel. Acasă avem un teren rău, dar avem fanii de partea noastră, am arătat în meciul cu Rapid că putem juca bine pe acest teren. Acum arată puțin mai bine, dar tot nu e ca la Craiova, unde sperăm să ne facem jocul nostru de pase”, mai punctează primul olandez din istoria „Bătrânei Doamne”.

Până acum, UTA a adus trei fotbaliști în această iarnă, iar doi dintre ei, Willie Barbosa și Stefan Milosevic, sunt fotbalişti cu profil ofensiv, care gravitează în jurul lui Ubbink: „I-am primit bine pe cei doi, formăm un grup frumos. Știm ce obiective avem în următoarele șase luni, ei vor să ne ajute și cred că vor putea să o facă, au calitate. Noi va trebui să îi facem să se simtă ca acasă” a declarat Ubbink.

În sezonul predecent, Desley Ubbink a fost liderul minutelor la UTA, cu 3289 în toate competițiile. În actuala campanie, mijlocașul a strâns până acum 1003 minute, fiind clasat pe locul 11 între jucătorii „Bătrânei Doamne”.

 

2 comentarii

  1. Asa sa fie UBBINK,sa va intoarceti de la Craiova cu cele 3 puncte,sa jucati cu multa daruire si optimism, Cu siguranta, meciul va fi foarte greu ca, toate celelalte dar voi trebuie sa indepliniti obiectivul ,VICTORIA !!! FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  2. UTA are nevoie de un meci câștigat că să câștige încredere, sper să aibă și puțin noroc ceea ce n-a avut până acum de când este Balint pe bancă deși ar fi meritat !
    Succes băieți, haide UTA !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button